درخواست از وزیر بهداشت برای افزایش سرانه و ظرفیت پزشکی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی در نامهای از عیناللهی وزیر بهداشت خواست در برابر تعارض منافع و انحصارطلبی برخی پزشکان که هیچ پشتوانه کارشناسی ندارند، مقاومت کرده و به وعده افزایش سرانه و ظرفیت پزشکی در کشور جامه عمل بپوشاند.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر عین اللهی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سلام علیکم
در برنامههای ارائه شده جنابعالی به مجلس شورای اسلامی، به افزایش سهمیه سرانه پزشکی اشاره شده است. شما در صفحه ۷۹ برنامههایتان، ذیل تحقق بند ۱۳ سیاستهای کلی سلامت مبنی بر توسعه کمّی و کیفی نظام آموزش علوم پزشکی، راهکارهای خود را بیان کردهاید. جنابعالی در دیدار با اعضای شورای انقلاب فرهنگی اعلام کردید که باید ظرفیت ها را افزایش دهیم و معتقد هستید که کیفیت در گرو کمیت است و اینکه برخی می گویند کم تربیت کنیم تا کیفیت بالا باشد، اشتباه است.
در روزهای اخیر رؤسای ۴۴ دانشکده علوم پزشکی در نامهای خطاب به حضرتعالی، مخالفت خود را با افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی بیان کردند.
این مخالفتها در حالی است که سرانه پزشک در ایران از سرانه پزشک در فلسطین، عراق، تاجیکستان و ترکمنستان کمتر است. در حال حاضر حدود ۵۰% از جمعیت کشور به کمتر از ۵% پزشکان دسترسی دارند. وضعیت کمبود پزشک در مناطق محروم بسیار اسفناک است. به گفته دکتر ملک فاضلی، نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی سرانه پزشک در سراوان به ازای ۱۰ هزار نفر، تنها دو پزشک است.
در بررسی نامه ۴۴ رئیس دانشکده مشاهده میشود که آنها نداشتن بودجه کافی را دلیل این مخالفت میدانند اما این دلیل تأیید نمی شود چون اگر مقداری از هزینههایی که برای طرح شکست خورده تحول سلامت پرداخت شد، صرف هزینه های پزشکی میشد اکنون با این مسائل دست و پنجه نرم نمیکردیم. ادعای کسری بودجه درحالی است که در سال ۱۴۰۰ بودجه آموزش، افزایش ۱۲۰ درصدی پیدا کرد و در حال حاضر هیئت علمی به اندازه کافی (به ازای هر ۲ دانشجوی پزشکی یک هیات علمی) در کشور وجود دارد.
مخالفین افزایش ظرفیت، پایین بودن کیفیت آموزش مجازی را مانع آموزش صحیح میدانند اما اگر این وعده عملی شود، مدیریت بیماری کرونا و بیماریهای مشابهی که در آینده احتمالی با آنها دست به گریبان خواهیم شد، آسانتر میشود و با تسریع در واکسیناسیون عمومی، میتوان آموزشها را حضوری کرد. اضافه کنید که اگر این موضوع پیش از این پیگیری میشد بحران فعلی کادر درمان و کمبود نیروی پزشکی در کشور هرگز رخ نمیداد.
پس از رد استدلالهای مخالفین این چنین به نظر میرسد با حذف مافیای کنکور و ذینفعان انحصار و کمبود پزشکان، میتوان با افزایش ظرفیتهای پزشکی به بهبود سلامتی مردم و کاهش هزینههای پزشکی کمک شایانی کرد.
جناب آقای وزیر بهداشت!
مطالبه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی(ره) از شما این است که در برابر تعارض منافع و انحصارطلبی برخی از پزشکان و بهانههای ذینفعان که هیچ پشتوانه کارشناسی ندارند، مقاومت کنید. به وعده افزایش سرانه و ظرفیت پزشکی در کشور جامه عمل بپوشانید؛ چراکه اگر در همچنان بر همان پاشنه بچرخد، ضربهای جدی به عامه مردم وارد میشود و اعتماد عمومی به دولتی که با شعار تحول به روی کار آمده است، با خلف وعده از بین خواهد رفت.
دولت مردمی به افزایش ظرفیت پزشکان نیاز دارد تا در رفاه و سلامت مردم جهش ایجاد کند. لازمه نگاه تحولی دولت، مقابله با رویکردهای نادرست گذشته است. بهتر است برای تحقق وعده جبران کسری پزشک که از امالمصائب نظام سلامت کشور است، روزشمار دقیقی معین کنید.
از خداوند متعال، دوام توفیقات شما را مسئلت داریم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/