کشور با کمبود متخصص در رشتههای علوم پایه مواجه میشود/لزوم هدایت تحقیقات بنیادی به سمت کاربردی شدن
عباس گوهری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره پیشروی تحقیقات بنیادی به سمت تحقیقات کاربردی، گفت: تحقیقات بنیادی، مبنایی بوده و باید با استفاده از مقالات درجه ۲ و پروژههای دیگر استخراج شوند. مقالات بنیادی بسیاری وجود دارد که بلااستفاده ماندهاند و باید به تحقیقات کاربردی تبدیل شوند در غیر اینصورت، ضررآفرین هستند.
وی در ادامه افزود: در دانشگاهها به رویکردهایی برای استخراج مقالات بنیادی و تبدیل آن به تحقیقات کاربردی نیاز است و تا زمانی که اساتید و دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی به سمت نگارش مقالههای اساسی نروند و ایجاد انگیزه در آنها انجام نشود، تحقیقات کاربردی نمیشود.
رئیس واحد تهران شرق در ادامه گفت: علوم پایه بحث دیگری است که باید به آن توجه ویژهای شود، داوطلبان مجاز به انتخاب رشته، استقبال کمی از رشتههای علوم پایه نشان میدهند زیرا درآمدزایی کمتری دارند و شامل ریاضی محض، فیزیک و شیمی وغیره بوده و کشور در سالهای آینده با کمبود متخصص در این رشتهها مواجه شده و رشتههای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
وی افزود: با توجه به اهمیت علوم پایه باید با تبلیغ و معرفی رشتههای آن، داوطلبان را تشویق کرد که به این رشتهها وارد شده، از تحقیقات بنیادی استفاده کنند و آنرا به سمت کاربردی شدن هدایت کنند.
انتهای پیام/۴۱۶۷
انتهای پیام/