ماجرای ممنوعیت تحویل کارنامه دانشآموز به مادران
به گزارش خبرنگار آموزشوپرورش گروه جامعه خبرگزاری آنا، در روزهای اخیر مسئله ممنوعیت تحویل کارنامه و مدارک تحصیلی دانشآموزان به مادران حواشی زیادی را به دنبال داشت و شاهد واکنشهای مختلف و متعددی از سوی مادران و مسئولان آموزشوپروش و رسانهها بودیم.
ماجرا از این قرار بود که اردیبهشت امسال صحبت از بخشنامه جدیدی شد که در آن به اولیای مدارس سپرده شده بود که پرونده و مدارک تحصیلی دانشآموزان فقط به پدر تحویل داده میشود و در همین راستا در روزهای گذشته پیامکهایی برای برخی والدین ارسال شده بود.
نکته حائز اهمیت این است که درست در شرایطی کارنامه ندادن به مادران جریانساز شد که تا اول مهر و بازگشایی مدارس و ثبتنام دانشآموزان زمانی باقی نمانده است و هچ بحثی در خصوص کارنامه دادن نیست و تاکنون چنین موضوعاتی مطرح نشده بود.
مسئولیت اغلب کارهای دانشآموزان با مادران است
از آنجا که تجربه نشان میدهد نهتنها گرفتن کارنامه بلکه غالب مسائل مربوط به تحصیل دانشآموزان و ارتباط با اولیا مدرسه توسط مادران صورت میگرفت و عموما مسئولان مدرسه بیش از این که پدر دانشآموزان را بشناسند با مادران در ارتباط بودند و مسائل و مشکلات را با آنها در میان میگذاشتند و مهمتر اینکه کارنامه دانشآموزان سند محرمانه و باارزش هویتی نیست و فقط جهت اطلاعرسانی صادر میشود که آن هم مدتهاست در غالب مدارس به صورت غیرحضوری بر روی سایت مدرسه بارگذاری میشود و حتی در مقاطع تحصیلی بالاتر در اختیار خود دانشآموزان قرار میگیرد.
هیچ ممنوعیتی برای گرفتن کارنامه توسط مادران وجود ندارد
«محمدحسین کفراشی»، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به موضوع ممانعت از تحویل مدارک تحصیلی دانشآموزان به مادرانشان نشان میدهد و میگوید: «هیچ ممنوعیتی برای گرفتن کارنامه توسط مادر نداریم و همواره اعلام کردهایم اولیای دانشآموز که شامل پدر و مادر و همچنین قیم قانونی هستند، میتوانند مدارک تحصیلی اعم از کارنامه و پرونده تحصیلی دانشآموز را دریافت کنند.»
به گفته کفراشی در مواردی که پدر و مادر جدا از یکدیگر زندگی میکنند و دادگاه حضانت را به یک نفر از آنها داده باشد هرکسی حضانت فرزند را به عهده داشته باشد و به مدرسه اعلام کند که پرونده و مدارک را فقط به خودم بدهید در چنین مواردی مسئولان مدرسه مطیع قانون هستند.
بیشتر بخوانید:
نحوه حضور دانشآموزان در مدارس کم و پرجمعیت اعلام شد
امتحانات در ایام کرونا خنثی و آبکی برگزار شد/ دانشآموزان قبل از ورود به مدرسه باید پایش تحصیلی شوند
در اکثر موارد مادران، امور آموزشی بچهها را چه در دوره ابتدایی و چه متوسطه پیگیری میکنند در همین راستا مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش عنوان میکند: «مادران عضو انجمن اولیاء و مربیان هستند و در تصمیمگیریهای مدرسه مشارکت می کنند و اگر موردی اتفاق افتاده این مشارکتها را نقض میکند حتما در سامانه شکایات ثبت کنند، ما پیگیری و برخورد میکنیم.»
به گفته علیرضا کمرئی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش کارنامه داخلی دانشآموزان به خود آنها هم داده میشود؛ اینکه مسئولان مدرسه از اولیای دانشآموزان میخواهند که به مدرسه بیایند تا کارنامه بگیرند، صرفاً برای این است که والدین در جریان امور دانشآموز باشند و در مورد مسائل مربوط به والدین با آنها صحبت کنند.
هر یک از پدر و مادرها میتوانند برای پیگیری امور تحصیلی فرزند خود به مدرسه مراجعه کنند
از آنجا که از مدتها پیش بسیاری از کارهای اجرایی و مراودات میان والدین و اولیا مدرسه از طریق دسترسی به سایت اطلاعرسانی میشود کمرئی ادامه میدهد: «ما به زودی کارنامهها را روی سایت قرار میدهیم که بر همین اساس والدین و هر کدام از اعضای خانواده که یوزر و پسورد را داشته باشند، میتوانند مطلع شوند و در جریان قرار بگیرند.»
اما در مورد اینکه مدارک تحصیلی از جمله گواهی پایان تحصیلات مانند دیپلم بخشنامه جدیدی صادر شده است یا خیر؟ خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی عنوان میکند: «این مرکز هیچ بخشنامهای در خصوص صادر نکرده است.»
حکیم زاده با اشاره به اینکه لزومی ندارد در شرایط عادی صرفا پدر به مدرسه مراجعه کند، بیان کرد: در شرایط عادی چنین اتفاقی نمیافتد یعنی به گونهای نیست که کارنامه صرفا به پدر داده شود. در حال حاضر و در وضعیت طبیعی خانوادههای دانش آموزان یعنی چه پدر و چه مادر به راحتی به مدرسه مراجعه کرده و کارنامهها را دریافت میکنند.
وی در واکنش به اینکه برای برخی مادرها پیامکی مبنی بر ارائه کارنامه صرفا به پدر، ارسال شده است، گفت: این مورد که به مادر پیامک ارسال شده که پدر باید برای دریافت کارنامه مراجعه کند، احتمالا یک مورد خاص بوده که باید در جایگاه خود مورد بررسی قرار بگیرد و من تا جزئیات امر را ندانم نمیتوانم اظهار نظر قطعی داشته باشم.
حکیم زاده خاطرنشان کرد: به طور کلی برای خانوادههایی که مشکلی ندارند و والدین از هم جدا نشدهاند، هیچ فرقی بین پدر و مادر برای انجام کارهای دانش آموز از جمله گرفتن کارنامه وجود ندارد. این مورد را حتی میتوانید از خیلی خانوادهها سوال کنید و ببینید مشکلی در این زمینه تاکنون وجود نداشته است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اکید کرد: هر یک از پدر و مادرها میتوانند برای پیگیری امور تحصیلی فرزند خود به مدرسه مراجعه کنند.
و در پایان گفتنی است براساس صحبتهای مسئولان آموزشوپرورش اخباری مبنی بر اینکه مادران نمیتوانند برای گرفتن کارنامه فرزند خود اقدام کنند صحت ندارد و بعد از پیگیری این موضوع با افرادی که چنین حاشیههایی را ایجاد میکنند برخورد خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/