دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفت‌وگو با آنا:

مشکلی برای حمایت از تحقیقات کرونایی، وجود ندارد/ اساتید در سامانه پژوهشیار، طرح‌ پژوهشی خود در زمینه کووید-۱۹ را ثبت کنند

قاسمی گفت: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، مشکلی در اختصاص بودجه مناسب به دانشجویان، محققان و اساتیدی که تمایل به انجام تحقیقات در حوزه کرونا دارند را ندارد.
کد خبر : 607857
دکتر قاسمی



زیبا قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه گستردگی انجام تحقیقات در حوزه کرونا به عنوان یک ویروس ناشناخته و جدید وجود داشته، گفت: از شروع این پاندمی، تحقیقاتی در این زمینه در سراسر دنیا و نیز در کشور ما انجام شده از جمله؛ تحقیقات روی شناخت گیرنده‌هایی که ویروس از طریق آنها وارد سلول می‌شود، اینکه این گیرنده‌ها روی کدام نوع سلول و کدام بافت قرار دارند، کدام بیماری و یا مصرف کدام داروها شانس ایتلای افراد به کرونا را افزایش می‌دهد.


متخصص ایمنی‌شناسی (ایمونولوژی) با بیان اینکه زمینه برای انجام تحقیقات در حوزه کرونا در کشور فراهم است، عنوان کرد: در این زمینه با انجام طرح‌های پژوهشی وسیع، دستاوردهای خوبی نیز در سراسر دنیا به دست آمده است، شناخت نقش سایتوکاین‌ها در شدت بیماری، نوع پاسخ بدن به بیماری و اینکه این پاسخها توسط آنتیبادی‌ها ایجاد می‌شوند یا سلولی نیز هستند و چقدر محافظت کننده بوده از جمله یافته‌های اخیر است.


این استاد دانشگاه با تشریح اینکه حمایت از طرح‌های پژوهشی در حوزه کرونا در کشور را به چه صورت ارزیابی می‌کند، اظهار کرد: ایران جزو معدود کشورهایی است که چندین مرکز فعال در زمینه، تهیه و تولید واکسن داشته و هیچ پروژه‌ واکسن‌سازی، شکست خورده نداشته و در این زمینه موفق عمل کرده است.


وی ادامه داد: البته ممکن است واکسن ها در فاز ۱ یا ۲ و یا ۳ بالینی باشند و پروژه‌های واکسن سازی یا حمایت‌های انجام شده، موفق بوده است .


قاسمی با اشاره به اینکه تحقیقات قابل توجهی در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی انجام گرفته است که بیشتر تحقیقات بالینی روی بیماران بوده، بیان کرد: این تحقیقات بسیار مهم هستند اما در کنار آن به پژوهش‌های پایه‌ای و مولکولی در این زمینه نیاز است که محققین برای انجام تحقیقات می‌توانند از طریق دانشگاه با موسسات تحقیقاتی مثل انستیتو پاستور تفاهم‌نامه و قراداد انعقاد کنند.


این متخصص ایمنی‌شناسی با بیان اینکه اساتید با مراجعه به سامانه پژوهشیار و ثبت طرح پژوهشی خود در حوزه تحقیقات کرونایی و پس از ثبت و تصویب آن قادر به دریافت بودجه هستند، خاطر نشان کرد: هر استادی قادر به ثبت یک طرح بوده و تا زمانی‌که آن طرح پژوهشی تمام نشود، نمی‌تواند طرح دومی ارائه و در سامانه به ثبت برساند.


این استاد دانشگاه در ادامه افزود: در نگاه کلی ثبت یک طرح به نوعی عدالت آموزشی است که همه اساتید بتوانند طرح‌های پژوهشی خود را ثبت کرده و از این امکان استفاده کنند.


قاسمی با اشاره به اینکه حمایت دستگاه‌های متولی در راستای انجام پژوهش‌ها سازنده است، عنوان کرد: در شرایط تحریم و پیامد آن مسائل موجود در حوزه اقتصاد و غیره شاید کمی روی سرعت تحقیقات اثر گذاشته باشد ولی با همین وضعیت نیز تحقیقات به خوبی پیش می‌رود و محققین کشور با استفاده حداکثری از امکانات موجود موفق عمل کرده‌اند.


انتهای پیام/۴۱۶۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب