دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کریمی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

دولت و مجلس با کاهش هزینه‌ها به کمک مراکز درمانی بیایند/ قرنطینه دوهفته‌ای یا ۳۰ روزه تنها راه مهار ویروس کروناست

پژوهش‌های بالینی برای جهت‌دهی به تحقیقات کرونایی در بیمارستان بوعلیرئیس بیمارستان ‌بوعلی گفت: پژوهش‌های بالینی مشترک از سوی بیمارستان‌های‌ بوعلی و امیرالمومنین(ع) دانشگاه علوم‌پزشکی آزاد اسلامی تهران برای جهت‌دهی به تحقیقات کرونایی انجام شده اما مأموریت تهیه و تولید واکسن با چندین مرکز تحقیقاتی دیگر است.
کد خبر : 604336
امیر سعید کریمی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ۵۵۰ روز از آغاز شیوع پاندمی کرونا می‌گذرد و بیمارستان‌های کشور به‌عنوان سنگر جبهه سلامت، مملو از مبتلایانی است که نای نفس کشیدن ندارند و در اسارت لوله‌های تنفسی و به کمک ماسک‌های اکسیژن کمی بیشتر نفس می‌کشند و درحالی که هیچگاه بیمارستان‌ها و کادر درمان تا این حد با سیل جمعیت بیماران مواجه نبوده‌اند، تخت‌های بیمارستانی به‌سرعت پر شده و پذیرش بیماران کووید ۱۹ به این سادگی‌ها نیست.


در سویه‌های قبلی این ویروس و تا پایان موج چهارم به محض اینکه تست کرونا مثبت می‌شد، آغوش بیمارستان‌ها برای درمان مبتلایان باز بود و روند درمان با سرعت طی می‌شد؛ هرچند که تجربه کافی برای درمان بیماران وجود نداشت، با همان سبک قبلی بیماران تحت مداوا قرار می‌گرفتند، اما با ورود به موج پنج و کرونا دلتا، بحران به حدی تشدید شده که طبق آمار رسمی برای مهار آن، باید به هر ابزار مؤثری متوسل شد.


در این راستا به بیمارستان بوعلی دانشگاه علوم‌ پزشکی آزاد اسلامی تهران رفتیم و گپ‌وگفتی با امیر سعید کریمی رئیس جهادی این بیمارستان انجام شد و به تشریح تحقیقات کرونایی، مسائل جاری کادر درمان، مشکلات موجود زیرساختی، هزینه‌های سرسام آور در تهیه ملزومات مورد نظر برای خدمت‌رسانی به مبتلایان به کووید-۱۹، اقدامات دانشگاه و خیران برای کمک‌رسانی به بیمارستان و ... پرداختند که خواندن آن خالی از لطف نیست.


متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:


تکنولوژی تولید واکسن بومی در مهار کووید-۱۹ نقش به‌سزایی ایفا خواهد کرد


آنا: آیا تولید و تزریق واکسن داخلی در مهار سویه‌های جدید کرونا ویروس موثر است؟


کریمی: صحبت در مورد مهار و درمان ویروس هزارچهره‌ای که هر چند مدت یک بار یک چهره‌اش نمایان می‌شود بسیار مشکل است؛ زیرا از یک‌سو واکسن‌های تأییدشده جهانی فقط مجوز تزریق اضطراری دریافت کرده‌اند و ازسوی‌دیگر واکسن‌های تولید داخل نیز تاکنون به استاندارد و حجم مورد نیاز برای جامعه نرسیده ولی اگر تکنولوژی بومی تولید واکسن وجود داشته باشد، قطعا در مهار ویروس کووید-۱۹ نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.


تولید و ورود واکسن‌های با کیفیت داخلی در منافات با واردات واکسن‌های خارجی نیست و نباید تلاش‌های مجدانه دانشمندان در مراکز تحقیقاتی، نادیده گرفته شود و باید با حمایت از تکنولوژی بومی و تولید بالا در کشور در راستای نجات جان مبتلایان کرونا و مهار ویروس، گام‌های اساسی برداشت.


دولت و مجلس با کاهش هزینه‌ها به کمک مراکز درمانی بیایند/ قرنطینه دوهفته‌ای یا ۳۰ روزه تنها راه مهار ویروس کروناست


روحیه جهادی۵۵۰ روزه کادر درمان در خط مقدم جبهه سلامت، ستودنی است


آنا: بیمارستان ‌بوعلی برای پذیرش بیماران مبتلا به کووید-۱۹ چه راهکاری در پیش گرفته است؟


کریمی: با گذشت ۵۵۰ روز از زمان شیوع پاندمی کرونا، بیمارستان‌ها به سنگری در جبهه سلامت تبدیل شده‌اند و کادر درمان نیز به‌عنوان مدافعان خط مقدم دفاع از سلامت مردم در این مدت با ایثار وصف‌ناشدنی، فداکاری بی‌بدیل و روحیه جهادی در جبهه نبرد با کووید-۱۹ ، بی‌وقفه به مبارزه پرداخته و شهدای این جبهه نیز بایستی همچون شهدای ۸ سال دفاع مقدس، گرامی داشته شوند.


با توجه به اینکه پروتکل شناخته‌شده‌ای از این پاندمی و بیماری تنفسی مشابه در سال‌های اخیر وجود نداشته و همه مجموعه‌های درمانی کشور و مراکز درمانی جهان دچار سردرگمی شدند و وجود مشکلات جدی در فضای فیزیکی و تجهیزات پزشکی بیمارستان بوعلی اما با وجود نیروی انسانی بسیار ارزشمند که نقطه قوت این بیمارستان محسوب می‌شود، از نخستین روزهای اسفند ماه ۹۸ در معرکه مبارزه با کرونا حاضر شده و همکاران با رعایت قوی پروتکل‌های بهداشتی، بیماران سفید و خاکستری را از هم جدا کردند.


تغییر کاربری بخش‌های مختلف بیمارستان در راستای خدمات‌رسانی به مبتلایان کرونا بسیار مشکل بود اما در تمام این یک سال و نیم از شروع پاندمی، پذیرش بیماران و فعالیت‌های ضروری، کماکان در بخش سفید انجام شده اما در بخش‌های خاکستری بیمارستان حتی یک روز نیز وضعیت سفید وجود نداشت.


تعادل در پرداخت حقوق کادر درمان، از نگرانی‌ها می کاهد


آنا: دغدغه‌های اصلی کادر درمان بیمارستان بوعلی چیست؟


کریمی: از یک‌سو طولانی شدن شیوع پاندمی کرونا و پیک‌های متعدد با ایجاد روند فرسایشی، باعث ایجاد خستگی مضاعف در روحیه کادر درمان شده و از سوی‌دیگر نبود تعادل میان پرداخت حقوق پرسنل دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه‌های دولتی، کمی نگرانی در بین کادر درمان ایجاد کرده، البته نبود تعادل در پرداخت‌ها در کادر پرستاری نسبت به بخش‌های دیگر ملموس‌تر است و لزوم توجه کافی در پرداخت حقوق و مزایا توسط مجموعه بالادستی مدیران را می طلبد و از نگرانی‌های موجود کم خواهد کرد.


هر چند در ماه‌های گذشته تا اندازه‌ای حقوق‌ها در یک مرحله کمی افزایش یافت و از نبود تعادل کاسته شد ولی در مراکز درمانی دولتی با توجه به اینکه مجوزهای وزارت بهداشت و حمایت‌های مالی آن‌ها وجود دارد، تغییر قابل توجه در حقوق و مزایا پرسنل کادر درمان و پرستاری ایجاد کردند که متاسفانه در دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل فقدان آن پشتوانه‌های مالی، حقوق و پرداختی‌ها به آن میزان افزایش نیافت.




بیشتر بخوانید:





دولت و مجلس با کاهش هزینه‌ها به کمک مراکز درمانی بیایند/ قرنطینه دوهفته‌ای یا ۳۰ روزه تنها راه مهار ویروس کروناست


ماهیانه ۳۰۰ میلیون تومان صرف خرید اکسیژن برای مبتلایان کرونا می‌شود


آنا: تا چه میزان برای خدمت‌رسانی به بیماران کووید-۱۹ با مشکل مواجه‌اید؟


کریمی: بیمارستان بوعلی در راستای سرویس‌دهی مناسب به بیماران مبتلا به کرونا، یک دستگاه تانکر اکسیژن ۶۰ هزار لیتری را تهیه، نصب و عملیاتی کرد. این هزینه‌ها همگی توسط خیرین و دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران پرداخت شد.


البته با توجه به اینکه شرایط غیرقابل پیش‌بینی در کشور وجود دارد، تعبیه یک دستگاه اکسیژن‌ساز ۶۰۰ لیتری نیز در کنار این تانکر جزو ملزومات ایمنی بیمارستان است که متأسفانه به دلیل مشکلات مالی تاکنون امکان تهیه آن فراهم نشده است.


هزینه‌های نامحسوس مانند خرید و تأمین اکسیژن و لباس حفاظتی و غیره بسیار بالا است و از آنجا که پیش از شیوع پاندمی و در مدیریت‌های قبلی لحاظ نمی‌شد، باور به اینکه در حال حاضر ماهیانه ۳۰۰ میلیون تومان صرف خرید اکسیژن می‌شود برای همگان سخت است در صورتی‌که صرف هزینه‌ها برای سرپا نگه‌داشتن و خدمت به بیماران کرونایی الزامی است.


با توجه به میزان آلودگی زیاد زباله‌های بیمارستانی در شرایط کرونایی، تهیه دستگاه امحای زباله برای بستری‌ها ضروری است ولی به دلیل نبود اعتبار تهیه آن امکان‌پذیر نیست.


نقش اقدامات حمایتی خیران تا قبل از شرایط کرونایی تا این اندازه درک نشده بود و چه از نظر مساعدت بیماران نیازمند و چه از نظر خرید تجهیزات، کمک‌های فراوانی انجام دادند ولی در شرایط بحران کرونا، تداوم حمایت‌های مالی برای خالی نماندن این سنگر، همچنان ضروری است.


حضور نیروهای جهادی و داوطلب در کادر درمان را نیز باید جدی‌تر گرفت و امید می‌رود مدیریت کلان درمان پیش‌بینی‌ها برای تامین منابع انسانی و متعاقب آن افزایش ظرفیت پذیرش بیماران را در دستور کار قرار دهد.


دولت و مجلس با کاهش هزینه‌ها به کمک مراکز درمانی بیایند/ قرنطینه دوهفته‌ای یا ۳۰ روزه تنها راه مهار ویروس کروناست


نیازمند تسهیلات ویژه برای پرداخت بدهی میلیاردی به شرکت‌ها هستیم


آنا: مشکلات زیر ساختی و سخت‌افزاری بیمارستان در شرایط کرونایی چیست؟


کریمی: همه‌گیری کرونا و لزوم رعایت پروتکل‌ها، افزایش شست‌وشوها و مصارف بیش از حد آب در بیمارستان، افزایش پلکانی و ۵ برابری قبض آب نسبت به قبل را در پی داشته که نیازمند تعاملی در حد وزارتخانه و یا مجلس شورای اسلامی با مسئولان مربوطه در شرکت آب و فاضلاب برای اختصاص تسهیلات ویژه به مراکز درگیر با کرونا است.


با توجه به وضعیت موجود، مطالبات بیمارستان به شرکت‌های دارویی و بخش‌های برون‌سپار بالا رفته و لزوم مساعدت مالی از سوی سازمان‌ها به بیمارستان‌هایی که درگیر کرونا هستند، بیش از پیش احساس می‌شود.


آسانسورها و بخش آتش‌نشانی بیمارستان نیز نیازمند اختصاص بودجه از سوی مسئولان بالادستی است و بایستی جدی گرفته شود زیرا بیمارستان در صورت فرسوده‌تر شدن قطعات با سقوط آسانسور و در صورت وقوع آتش‌سوزی دچار مشکلات جدی خواهد شد.


در شرایط کرونایی حتی یک روز هم در بیمارستان بوعلی، وضعیت سفید اعلام نشد و حتی تا زمانی که یک تخت برای بستری بود و مریضی بدون تمکن مالی مراجعه کرد بدون لحظه‌ای تأمل پذیرش شد و چندین هزار بیماری که هزینه بستری و پرداخت دارو و درمان خود را نداشتند نیز با احترام بستری و پس از کسب سلامتی، ترخیص شدند.


همگرایی و همسونگری ارگان‌های مختلف، کلید مهار کرونا خواهد بود


آنا: آیا با روند موجود نسبت به مهار این ویروس خوشبین هستید؟ یا تغییر رویکرد لازم است؟


کریمی : متاسفانه از ابتدای همه‌گیری کووید-۱۹ برنامه مدونی برای مدیریت واکسیناسیون همگانی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود نداشت به همین دلیل نیز در مقایسه با کشورهای دیگر که از نظر وضعیت بهداشت و درمان در موقعیت ضعیف‌تری نسبت به ما قرار دارند، شاهد اعلام آمار نسبتا بالای فوتی‌های هستیم؛ که این آمار ناامیدکننده، تسریع روند واکسیناسیون را می‌طلبد.


مدیران جدید در این وزارتخانه با رویکردی متعهدانه و جهادی بایستی واکسیناسیون همگانی را سرلوحه کار خودشان قرار داده و با ایجاد تعامل بین ارگان‌های مختلف، برنامه قرنطینه ۲ هفته‌ای یا ۳۰ روزه را با جدیت دنبال کنند این تنها راهی است که می‌توان در مهار ویروس موفق شد.


از آنجا که یک وزارتخانه و یا ارگان به تنهایی نمی‌تواند در مهار کرونا توفیق یابد و این امر فقط با همدلی تمام نیروهای تاثیرگذار در دولت و جامعه اتفاق می‌افتد، وزارت بهداشت و رئیس جمهور منتخب با همگرایی و همسونگری ارگان‌های مختلف در مهار کرونا موفق خواهند بود.


رئیس جمهور منتخب با توجه به حمایت‌های گسترده، چه از نظر پایگاه مردمی و چه از نظر پایگاه اجرایی، مجلس و سایر ارگان‌ها، فرصت بی‌نظیری در خدمت‌رسانی به مردم و رفع مشکلاتی که با بحران کرونا بوجود آمده را دارد.


به گزارش آنا، از ابتدای شیوع پاندمی کرونا ۴ هزار و ۲۱۳ نفر در بیمارستان بوعلی بستری شدند که از این تعداد ۳ هزار و ۶۴۱ نفر بهبود یافته و ۲۶۸ نفر فوت شدند و در حال حاضر نیز تعداد ۶۵ نفر نیز در بخش‌های مختلف مانند اورژانس، داخلی ۱ و ۲، آی سی یو و ... این بیمارستان بستری هستند.


انتهای پیام/پ



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب