دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگوی آنا با متخصص اپیدمیولوژی مطرح شد؛

مراجعه غیرضروری به بیمارستان عامل ابتلا به «عفونت بیمارستانی»

یونسیان با اشاره به روش‌های انتقال عفونت‌های بیمارستانی گفت: عامل عفونت‌های بیمارستانی از محیط، بیمار و ملاقات کننده منتقل می‌شود.
کد خبر : 607119
موج پنجم کرونا در بیمارستان بوعلی

مسعود یونسیان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، درباره عفونت‌های بیمارستانی و علل شیوع آن اظهار کرد: هر عفونتی که انتقال آن در یکی از مراکز بهداشتی درمانی رخ دهد، عفونت بیمارستانی نام دارد.


متخصص اپیدمیولوژی با بیان اینکه این عفونت ممکن است عامل عفونت را از محیط، بیمار و ملاقات کننده دریافت کند، افزود: آن فردی که به عفونت مبتلا می‌شود الزاما بیمار نیست و منظور از عفونت بیمارستانی یک بیماری عفونی است که توسط عامل بیماری‌زا در بیمارستان منتقل شود.


وی گفت: امکان اینکه میکروب از بیمار و ملاقات کننده به پرسنل بیمارستان یا از پرسنل به بیمار یا ملاقات کننده انتقال پیدا کند وجود دارد و بسیاری از این عفونت‌ها، جزء عفونت‌های کم اهمیت هستند و همان عفونتی که در جامعه رخ می‌دهد، امکان شیوع و انتقال در بیمارستان را هم دارد.


امکان مقاوم شدن میکروب‌ها در بدن به دلیل ازدیاد تزریق آنتی بیوتیک‌ در بیمارستان‌ها


یونسیان با اشاره به تجویز و تزریق آنتی‌بیوتیک‌هایی در بیمارستان‌ها گفت: اگر افرادی که آنتی بیوتیک‌ها را دریافت می‌کنند ناقص درمان شده باشند، ممکن است میکروب‌هایشان نسبت به درمان مقاوم شوند و برخی از این عفونت‌ها ما را نگران می‌کنند.


متخصص اپیدمیولوژی بیان کرد: این عفونت‌های نگران کننده یا توسط میکروب‌های مقاوم به درمان ایجاد شده‌اند و یا عفونت‌های جدی مثل دستگاه گردش خون و عفونت تنفسی هستند، اما بسیاری از آن‌ها بسیار جزئی است.


وی با بیان اینکه آن دسته از عفونت‌هایی حائز اهمیت هستند که توسط میکروب‌های مقاوم ایجاد شده باشد و عفونت‌های گردش خون و شدیدتر را ایجاد کند گفت: مهم‌ترین روش پیشگیری از این بیماری‌ها این است که از انتقال ویروس و میکروب جلوگیری کنیم.




بیشتر بخوانید:


رانندگان بالای ۳۰ سال تاکسی‌های اینترنتی واکسینه می‌شوند


درخواست مهدی فضائلی از دولت برای علت افزایش واردات واکسن کرونا




متخصص اپیدمیولوژی افزود: افراد نباید به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه غیر ضروری داشته باشند و در صورت مراجعه به بیمارستان نیز باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.


وی با بیان اینکه استفاده از ماسک و شستن دست در جلوگیری از این انتقال ویروس‌ها نقش بسیار مهمی دارد گفت: شست‌و شوی دست‌ها نشان داده که می‌تواند مقدار زیادی از انتقال عفونت‌های بیمارستانی را کاهش داد. حتی شست و شوی دست‌ها در انتقال عفونت تنفسی هم نقش بسزایی دارد.


یونسیان با اشاره به اینکه اقداماتی نیز باید در مراکز بهداشتی درمانی بر روی خود بیماران انجام شود و عدم درمان خودسرانه آنتی بیوتیک بسیار مهم است گفت: بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها بدون ضرورت استفاده می‌شوند و برای بیماری‌های ویروسی نباید آنتی بیوتیک تجویز کنیم.


عفونت‌های بیمارستانی باعث افزایش میزان مرگ و میر، شدت بیماری و افزایش مدت بستری می‌شود


متخصص اپیدمیولوژی ادامه داد: درصورتی که آنتی بیوتیک برای بیماری‌های ویروسی تجویز شود نه تنها بر روی آن تاثیری ندارد، بلکه ممکن است باعث مقاوم شدن میکروب‌هایی که در بدن حضور دارند شوند.


وی با بیان اینکه به عنوان یکی از مثال‌های عفونت‌های بیمارستانی می‌توان به ابتلا کووید-۱۹ اشاره داشت گفت: افرادی که علائم خفیفی دارند با استراحت در منزل و مصرف مایعات و مسکن، می‌توانند بهبود پیدا کنند و با مراجعه به بیمارستان امکان دارد ویروس را به فرد دیگری منتقل کنند.


یونسیان افزود: همچنین افرادی که مشکوک به کرونا بوده‌اند نیز، به دلیل مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی به این ویروس مبتلا شده‌اند و این موارد مثال‌هایی از عفونت بیمارستانی است.


متخصص اپیدمیولوژی گفت: عفونت‌های بیمارستانی می‌تواند عوارض مختلفی نظیر افزایش میزان مرگ و میر، افزایش شدت بیماری، افزایش مدت بستری و افزایش هزینه‌های ناشی از تجویز دارویی که مصرف آن به طور معمول ضرورت نداشته را داشته باشد.


وی افزود: یکی از شایع ترین عوارض این ویروس این هست که می‌تواند دوران بستری را افزایش دهد و برای افرادی که مستعد بیماری هستند خطرناک‌تر است.


متخصص اپیدمیولوژی ادامه داد: همچنین برای نوزادان، نوزادان نارس، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها به دلیل مصرف داروها سرکوب شده و... خطرناک تر است و امکان طولانی شدن زمان بستری و شدت عفونت برای آن‌ها وجود دارد.


یونسیان بیان کرد: علائم خاص و ویژه‌ای عفونت‌های بیمارستانی ندارند و همان میکروبی که می‌توانند از خارج مراکز درمانی ایجاد بیماری کند، اگر در مراکز بهداشتی و درمانی منتقل شود عفونت بیمارستانی نام دارد.


متخصص اپیدمیولوژی افزود: علائم آن می‌تواند با میکروبی که در شرایط عادی وجود دارد تفاوتی نداشته باشد، اما به دلیل مصرف داروهای آنتی بیوتیک در مراکز درمانی احتمال حضور میکروب‌های مقاوم‌تر وجود دارد و به این دلیل بیماری شدید تری ایجاد می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۷۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب