عفونتهای بیمارستانی موجب مرگ خاموش بیماران میشود/ اعتباربخشی آزمایشگاهها یکی از چالشهای میکروبشناسان در ایران است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر پژواک خاکی در نشست خبری که به مناسبت هفدهمین دوره از کنگره انجمن میکروبشناسان ایران برگزار شد،افزود: انجمن میکروبشناسی ایران هرساله 2 تا 4 شهریور این گردهمایی علمی را برگزار میکند که امسال ما شاهد برگزاری این کنگره در سالن همایشهای ابنسینای دانشگاه علومپزشکی تهران هستیم.
وی درباره محورهای برگزاری این کنگره گفت: مقاومتهای آنتیبیوتیکی در میکروارگانیزمها، عفونتهای بیمارستانی، واکسنهای میکروبی، ژئونوزها و میکروبشناسی دامپزشکی، مکانیسمهای ایجاد بیماریهای عفونی توسط میکروارگانیزمها، روشهای نوین و مدرن در تشخیص میکروب، بیوتکنولوژی میکروبی، واکسنهای جدید و غیره از محورهای اصلی برگزاری این کنگره هستند.
دبیر علمی هفدهمین کنگره بینالمللی انجمن میکروبشناسان ایران در ادامه تصریح کرد: همچنین در این کنگره محورهای جدیدی از قبیل میکروبشناسی دهان و دندان، بیماریهای مقاربتی، تشخیص و تایپینگ بیماریهای عفونی، میکروبشناسی مواد غذایی و آشامیدنی و پروبیوتیکها در این کنگره مورد بحث قرار میگیرد.
خاکی افزود: در مجاورت برگزاری این کنگره و سخنرانیهای اصلی در 17 پنل تخصصی مقاومت میکروبی و عفونی نیز برگزار میشود.
وی همچنین درباره مقالات ارسال شده به دبیرخانه کنگره گفت: 1428 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که از این تعداد 172 مقاله برای سخنرانی و 1150 برای پوستر انتخاب شده است و همچنین 106 مقاله از مجموع مقالات ارسالی پذیرفته نشد.
به گفته خاکی، در هفدهمین کنگره انجمن میکروبشناسی ایران، 10 نفر از دانشمندان و پزشکان برجسته خارجی از کشورهای فرانسه، آمریکا، آفریقای جنوبی، دانمارک، اسپانیا، انگلیس و آلمان در این کنگره حضور خواهند داشت.
دبیر علمی هفدهمین کنگره بینالمللی انجمن میکروبشناسان ایران درباره علت پرداختن به بیماریهای مقاربتی در این کنگره گفت: متاسفانه درخصوص بیماریهای مقاربتی به دلیل ساختار فرهنگی که در کشور وجود دارد، به خوبی صحبت و گفتوگو نشده، بهگونهای که حتی در دانشگاهها نیز به این موضوعها به صورت جامع پرداخته نشده است. به همین دلیل آمار مشخصی از این دسته از بیماریها در کشور ما وجود ندارد و این مساله سیاستهای پیشگیری و درمان از این بیماریها را با مشکل مواجه میکند. علاوه بر این، برخی از بیماریهای مقاربتی در برابر انواع آنتیبیوتیکها مقاوم هستند و پاسخ به درمان در آنها زمانبر و نیاز به مطالعه بیشتری دارد. بر این اساس این موضوع به عنوان یکی از محورهای این کنگره انتخاب شده که قرار است یکی از دانشمندان کشور اسپانیا درباره تازههای واکسن HIV و چالشهای پیش روی این واکسن در بیماران مبتلا به ایدز که به بیماری سل نیز دچار شدهاند مطالبی ارائه کند.
خاکی در بخش دیگری از سخنانش درباره شیوع عفونتهای بیمارستانی گفت: عفونت بیمارستانی در تمام کشورهای دنیا از جمله کشور ما وجود دارد، به گونهای که شیوع این عفونتها در ایران نسبت به کشورهای توسعهنیافته کمتر اما نسبت به کشورهای در حال توسعه از شیوع بالایی برخوردار است.
وی افزود: در کشور ما نیز شیوع عفونتهای بیمارستانی در مناطق دورافتاده به دلیل نبود امکانات و کمبود نیروی انسانی نسبت به کلانشهرهایی از جمله تهران از بیشتر است. به همین دلیل تجهیز بیمارستانها به آزمایشگاههای مجهز میتواند راهکاری برای مقابله و یا کاهش این عفونتها باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: افزایش سرعت در انتقال نمونهها و دقت در بررسیها میتواند از روشهای پیشگیری از این عفونتها محسوب شود که متاسفانه در کشور ما انتقال میکروارگانیزمها (نمونه) از وضعیت خوبی برخوردار نیست، به گونهای که گاهی هنگام انتقال نمونه از یک بیمارستان فاقد آزمایشگاه به یک آزمایشگاه مرجع، به دلیل کاهش سرعت، دقت و غیره میکروارگانیزم دچار تغییر میشود و یا از بین میرود که این مساله موجب میشود متخصص آزمایشگاه نتواند گزارش درستی را ارائه و یا نتیجه غلطی را گزارش کند و حتی ممکن است نتیجه بررسی منفی کاذب را نشان دهد. پس دقت و سرعت دو فاکتور مهم برای رسیدن به نتیجه درست و مقابله با عفونت بیمارستانی است.
دبیر علمی هفدهمین کنگره بینالمللی انجمن میکروبشناسان ایران با بیان اینکه آمار مشخصی از شیوع عفونتهای بیمارستانی در کشور وجود ندارد، گفت: متاسفانه در کشور ما به خصوص بیمارستانهای دولتی به دلیل مسائلی مانند رسانهای شدن و یا تاثیر منفی در عملکرد بیمارستانی استقبال خوبی از ارائه آمار عفونتهای بیمارستانی نمیکنند، اما در بیمارستانهای دولتی به دلیل اینکه مسئولان بیمارستان از وزارتخانه انتخاب شدهاند، به خوبی آمار عفونتهای بیمارستانی را در اختیار کمیته کشوری قرار میدهند. بنابراین نمیتوانیم آمار مشخص و دقیقی از شیوع عفونتهای بیمارستانی در کشور ارائه کنیم که متاسفانه این مساله تدوین برنامه و استراتژیهای مقابله با عفونتهای بیمارستانی را با مشکل روبهرو میسازد.
خاکی در ادامه عفونتهای بیمارستانی را یکی از علل مرگ و میر بیماران در مراکز درمانی و بیمارستانها دانست و یادآور شد: عفونت بیمارستان موجب مرگ خاموش بیماران میشود و اگر اعتباربخشی در آزمایشگاه اجرا شود، میتوان بسیاری از این بیماریها را تشخیص و مقابله کرد.
به گفته وی، اعتباربخشی یا کنترلکیفی آزمایشگاهها یکی از چالشهای میکروبشناسان در کشور است.
به گزارش آنا، هفدهمین کنگره بینالمللی انجمن میکروبشناسان ایران 2 تا 4 شهریور در سالن ابنسینای دانشگاه علومپزشکی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/