عدالت پایه و عدالت اکتسابی را باید از یکدیگر جدا کرد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام نجف لکزایی در نشست تخصصی عدالت و عقلانیت که امروز بهصورت مجازی برگزار شد، گفت: در گام اول باید مشکلات را شناسایی و راهحل مناسب آن را پیدا کرد، از نظر من مشکل اصلی در انگیزهها، اندیشهها، ساختارها، قوانین و مدیریتها است. لذا نیازمند حکمرانی عاقلانه و عادلانه هستیم.
وی افزود: عدالت پایه و عدالت اکتسابی را باید از یکدیگر جدا کرد البته دولت باید بر هر 2 مورد ناظر باشد، سیاستگذاری کند و هوشمندانه در عرصه حکمرانی باشد.
استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: عدالت پایه به نیازهای ضروری مربوط است ازجمله اشتغال ،تغذیه ،مسکن و غیره که دولت باید برای آن برنامهریزی کند و در عدالت اکتسابی دولت باید از تولیدکنندگان و کارخانهداران و غیره حمایت داشته باشد.
لک زایی اضافه کرد: حکمرانی یک زنجیره بوده که برای شکلگیری آن حداقل ۵ فاکتور ازجمله قوانین ،ساختارها، رفتارها، کارگزاران، مدیران و اندیشهها نیاز است.
وی ادامه داد: بزرگترین چالشهای پیش روی حکمرانی عاقلانه و عادلانه چالش معرفتی و دیگری انگیزشی است که ریشه این بحران به فرهنگ و تعلیم و تربیت برمیگردد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/