دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 بهمن 1397 - 14:38
ابراهیم فیاض:

عدالت در اسلام در ابعاد فردی و اجتماعی تشریح شده است

استاد دانشگاه تهران گفت: عدالت در اسلام در ابعاد فردی و اجتماعی به طور کامل تشریح شده است.
کد خبر : 360069

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاد اندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ابراهیم فیاض در نشست چالش‌های انقلاب اسلامی در دهه پنجم با محور اسلامیت که در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: انقلاب ما یک انقلاب اجتماعی و عدالت‌محور بود و از بعد به انقلاب اسلامی معروف شد از طرفی اسلام به صورت جامع‌تر به مسئله عدالت نگاه کرده است.


وی ادامه داد: عدالت چه به عنوان تقوا در بعد فردی آن و چه به عنوان قسط در عدالت اجتماعی به طور جامع در اسلام دیده شده است.


این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود اظهار کرد: هر دو جناح جمهوری اسلامی با وجود تفاوت‌هایی که دارند عدالت را از دیدگاه فلسفه ملاصدرا دنبال کردند که به‌نظر من باید در این رویه تجدید نظر شود.


فیاض ادامه داد: مبنای فقه اسلامی باید از عرفان به عدالت تغییر کند، چراکه عرفان امری فردی بوده و منجر به بی‌اخلاقی می‌شود، اما عدالت جنبه عمومی داشته و اگر عدالت در جامعه گسترش یابد مباحث اخلاقی هم اصلاح خواهند شد.


وی خاطرنشان کرد: معرفت سبب ایجاد ساختار می‌شود و اگر مبانی معرفتی اشکال داشته باشند ساختارها هم با مشکل مواجه می‌شوند.


استاد دانشگاه تهران در پیش‌بینی روند تحولات جهانی مطرح کرد: جریان تحولات جهانی به سمتی حرکت می‌کند که شاهد تغییر رویه از اومانیسم به مردم‌گرایی خواهیم بود؛ یکی از نشانه‌های این تغییر روند در اعتراضات مردم فرانسه مشاهده می‌شود که مردم این کشور برای ابراز عقیده جمعی دست و چشم خود را از دست می‌دهند.


فیاض اضافه کرد: آینده جهان نه بر اساس عرفان و فلسفه که بر پایه حکمت شکل خواهد گرفت؛ با مطالعه تحولات اندیشمندان آلمانی که محور فلسفه و حکمت غرب محسوب می‌شود درمی‌یابیم که این کشور نیز بر بسط حکمت تأکید دارد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن اشاره کرد: با وجود مشکلاتی در کشور و شاید نارضایتی‌هایی که وجود داشته باشد مردم پای دفاع از انقلاب اسلامی ایستاده‌اند و این حضور ثابت کرد مردم کار خود را انجام می‌دهند و تعبیر امام خمینی(ره) هم که می‌گفتند مردم از علما و مسئولان جلوتر هستند؛ کاملا دیده شد.


استاد دانشگاه تهران در پایان سخنان خود گفت: مبنای اسلام نیز بر اساس واژه ناس یا مردم استوار است و باید مسئولان کشور نیز در دهه پنجم انقلاب به مردم‌گرایی توجه کنند.


انتهای پیام/۴۱۱۵/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب