قارچ سیاه واگیردار نیست/ «واکسن میکس» جایگزین دُز دوم واکسن کرونا
آمیتیس رمضانی، مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران در مورد علائم گوارشی در بیماری قارچ سیاه گفت: این بیماری از بینی شروع میشود و در مراحل اولیه به صورت ضایعه سیاه یا اختلال در دید ایجاد میشود و در صورتی که این ضایعه برداشته نشود به سینوس و چشم و درنهایت به مغز هم میرسد. اما هیچگونه علائم گوارشی ندارد.
وی با بیان اینکه این بیماری در افرادی که کورتن مصرف میکنند و دیابت دارند بعد از ابتلا به کرونا ظاهر میشود افزود: اگر فرد مبتلا به کرونا بعد از بهبودی با عارضههایی مثل دوبینی یا سردردهای شدید همراه با گیجی، ضایعات تیرهرنگ روی بینی یا اطراف چشم روبهرو شد باید سریعا به پزشک مراجعه کند زیرا احتمال اینکه به بیماری قارچ سیاه مبتلا شده باشد خیلی زیاد است.
رمضانی در خصوص اینکه آیا امکان همهگیری قارچ سیاه وجود دارد؟ عنوان کرد: این بیماری اصلاً مسری نیست و اگر هم از یک محیط به محیط دیگر انتشار پیدا کند خطری ندارد.
بیشتر بخوانید:
سلولهای گیرنده کرونا در تمام بدن وجود دارد/ سکته قلبی و مغزی از عوارض پساکرونا است
بیماران دیابتی و زمینهای مستعد ابتلا به قارچ سیاه
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران در مورد اینکه کدام واکسن آنتیبادی بیشتری در بدن تولید میکند افزود: کووپاستور به نسبت دیگر واکسنها آنتیبادی بیشتری تولید میکند.
وی همچنین در مورد اینکه آیا دُز دوم واکسن باید از همان نوع اول باشد یا خیر؟ گفت: بستگی به نوع واکسن دارد. مثلاً اگر کسی واکسن آسترازنکا زده باید دُز دومش را هم همان آسترازنکا بزند. اما در شرایطی که واکسن برای تزریق دُز دوم از همان نوع اول موجود نیست از واکسن میکس استفاده میکنند.
رمضانی با بیان اینکه سعی میکنیم از واکسنهایی برای میکس کردن استفاده کنیم که قبلاً در دنیا یک کارآزمایی بالینی روی آن انجام شده باشد ادامه داد: میکس کردن بعضی واکسنها تولید آنتیبادی را بالاتر میبرد اما میکس کردن واکسنها باید پایه علمی داشته و در نیا روی آن شده باشد. مثلاً کشور تایلند واکسن سینوفارم و آسترازنکا را با هم میکس کرده و نتیجهاش خوب بوده است.
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: حتما افراد از همان واکسن قبلی در دز دوم را بزنند مگر اینکه آن واکسن در دسترس نباشد.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/