«سامانه شفافیت» دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علامهطباطبائی، سامانه شفافیت دانشگاه علامه طباطبائی بهعنوان نخستین سامانه شفایت دانشگاهی کشور، طی مراسمی با حضور علیرضا منادی سفیدان،رئیس کمیسیون آوزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، علی اسلامی پناه، نماینده پارلمانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، حجت الاسلام صادق اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه رونمایی شد.
فائز دینپرست، مدیر روابط عمومی و رئیس کمیته شفافیت دانشگاه در این مراسم گفت: سامانه شفافیت دانشگاه با التزام به موازین حرفهای نظام شفافیت و به منظور ارتقای الگوی حکمرانی آکادمیک و ارائه عملکرد شفاف برای نخستین بار در دانشگاههای کشور راه اندازی شده است.
وی ایجاد سازگاری میان ماموریتها و عملکردهای دانشگاه با انتظارات اجتماعی و منافع جمعی، افزایش غنای محیط آموزش و یادگیری و ارتقای کیفیت خروجی دانشگاه، ترویج و تقویت الگوی حکمرانی آکادمیک و سیاست گذاری علمی در نهاد آموزش عالی، تعامل سازنده با دولت و جامعه و پاسخگویی مدیریت دانشگاه به حوزه عمومی و رشد اعتماد متقابل بین دانشگاه و حوزه عمومی و نهادهای اجتماعی را از جمله اهداف راه اندازی این سامانه عنوان کرد.
رئیس کمیته شفافیت در ادامه افزود: در مرحله فعلی که اطلاعات و دادهها بهصورت آفلاین ارائه میشود، در بخش قراردادهای پژوهشی، تمام اطلاعات مربوط به قراردادهای پژوهشی بیرونی دانشگاه که با نهادهای مختلف منعقد است، اطلاعات استخدامی و ارتقاهای انجام شده در بخش منابع انسانی، در بخش سفرهای خارجی، اطلاعات همه سفرهای خارجی دانشگاهیان این دانشگاه از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ که با منابع دانشگاه انجام شده است، و در بخشهای دیگر اطلاعات مربوط به آئین نامهها و مقررات، بودجه، قراردادها، تفاهمنامهها و سالنامه آماری منتشر شده است.
وی ادامه داد: در مرحله دوم نیز اطلاعات و دادههای سامانه بهصورت آنلاین منتشر میشود، یعنی همزمان با انجام قرارداد، اطلاعات آن سریع و همزمان منتشر میشود تا همه از شرایط و چگونگی قرارداد منعقد شده اطلاع پیدا کنند.
دین پرست عنوان کرد: یکی از اقدامات مهم و اساسی هیئت رئیسه دانشگاه علامه طباطبائی به منظور اعمال نظارت عمومی بر عملکرد دانشگاه، قرار دادن بخشی با عنوان «سوتزنی» در سامانه شفافیت است. این بخش یک پل ارتباطی، برای گزارش موارد احتمالی تخلف پیش بینی شده است تا اگر کسی ردپایی از تخلف را احساس کرد، آن را گزارش کند و با دریافت کد رهگیری امکان پیگیری تخلف احساس شده را پیدا کند. دانشگاه نیز متعهد است به گزارش دریافت شده رسیدگی کند و نتیجه را منتشر کند. حتی این حق برای افراد در نظر گرفته شده است تا اگر شخص پیگیر از پاسخ دانشگاه قانع نشد امکان مراجعه به مراجع بالاتر و پیگیری گزارش خود را داشته باشد.
وی در پایان گفت: امیدواریم شفافیت عملکرد و بهبود حکمرانی دانشگاهی در تمام دنشگاههای کشور ساری و جاری شود.
گفتنی است؛ فائز دین پرست، مدیر دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه بهعنوان رئیس کمیته، وحید آگاه، سرپرست دفتر حقوقی دانشگاه، مرتضی خرسندی، مدیر برنامه و بودجه و تحول سازمانی، حسن آباقری، مدیر امور مالی، امیر رحیمی، مدیر حراست و علی اسمعیلی اردکانی بهعنوان عضو، اعضای کمیته شفافیت دانشگاه علامه طباطبائی را تشکیل میدهند.
این کمیته وظیفه تدوین برنامه شفافیت دانشگاه و ارائه آن به هیئت رئیسه برای تصویب، نگارش و تدوین بیانیههای دانشگاه در ارتباط با برنامه شفافیت دانشگاه، تصویب دامنه شمول هر یک از اقلام دادههای شفافیت با مشورت معاونین دانشگاه، اخذ تصمیم درخصوص نحوه انتشار اطلاعات، تدوین گزارشهای دورهای اجرای برنامه شفافیت، بررسی بازخوردهای دریافت شده از سوی ذینفعان و افکار عمومی پس از انتشار اطلاعات، پیشنهاد اصلاح فرایندهای منجر به شفافیت از سوی ذینفعان درون و برون دانشگاهی در جهت ارتقای کیفیت برنامه شفافیت و همکاری با اندیشکدهها و موسسات مطالعاتی حوزه شفافیت جهت ارتقای کیفیت حکمرانی دانشگاه را بر عهده دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/