دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گوهری در گفت و گو با آنا:

کاربردی نبودن سرفصل ها، از موانع اصلی انتخاب رشته توسط داوطلبان مجاز کنکور است/ برخی از دروس دانشگاه ها کارایی لازم را برای اشتغال و کارآفرینی ندارد

مدیر کل اسبق برنامه ریزی درسی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رویکرد اصلی در دانشگاه ها، آموزش تئوری سرفصل ها بوده و به دلیل کاربردی نبودن برای دانشجویان از موانع اصلی انتخاب رشته توسط داوطلبان مجاز کنکور در دهه ۹۰ بوده است.
کد خبر : 603905
عباس گوهری



عباس گوهری مدیر کل اسبق برنامه ریزی درسی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه سرفصل های رشته ها برای دانشجویان فاقد جذابیت است، خاطر نشان کرد: این سرفصل ها بیش از ۲۰ سال بدون تغییر باقی مانده و متناسب با رفع نیازهای روز جامعه نیست و به همین دلیل کارآیی لازم برای اشتغال و کارآفرینی دانشجویان را ندارد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق ضمن تشریح اینکه مطالب و سرفصل های تمام علومی که در دنیا وجود دارد در بازه زمانی ۲ یا ۵ سال تغییر می یابد، افزود: سرفصل های آموزشی در دانشگاه های کشور توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصویب می شود و دانشگاه ها هیچ نقشی در تغییر و اصلاح این سرفصل ها برای افزایش جذابیت آن در بین داوطلبان کنکور سراسری ندارند.


وی در ادامه گفت: این عکس العمل داوطلبان بایستی متولیان و سیاست گذاران نظام آموزشی را از خواب غفلت بیدار کند، در غیر اینصورت ضربه اصلی متوجه مسائل کلان اقتصاد کشور خواهد شد.




بیشتر بخوانید:


سرفصل‌های درسی دانشگاه مانع پیشرفت طرح پویش است




گوهری با اشاره به اینکه این سرفرصل های قدیمی ارتباط بین صنعت و دانشگاه را مخدوش نموده، تاکید کرد: حلقه اتصال علم و صنایع به خاطر سرفصل ها، گم شده است و صنعت و دانشگاه بدون همسونگری و همراهی با هم هر کدام مسیر خود را می روند.


مدیر کل اسبق برنامه ریزی درسی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با ضررهایی که این فرایند در بلند مدت برای کشور به همراه خواهد داشت، خاطر نشان کرد: برای مثال داوطلبان کنکور در حال حاضر اقبالی به انتخاب رشته های علوم پایه نشان نمی دهند و چون در این رشته ها صندلی دانشگاه ها خالی می ماند و جامعه از خدمات افراد متخصص در این رشته ها محروم شده و مشکلات صنعت را نیز نمی توان حل نمود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق با ابراز امیدواری از حضور آدم های واقع بین در ترکیب جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، افزود: تغییر رویکرد در سرفصل های آموزشی دانشگاه ها و کاربردی کردن رشته ها با افزایش جذابیت برای داوطلبان هم مانع خروج تعداد قابل ملاحظه ایی از این نیروهای جوان برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور می شود و هم مانع سیر نزولی انتخاب رشته توسط داوطلبان مجاز در آزمون سراسری می شود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب