دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بحران آب آشامیدنی در روستاهای الیگودرز؛

طرح انتقال آب قمرود و روستاهایی که دچار خشکسالی شدند/ فرماندار الیگودرز: ادعاها را تکذیب می‌کنم! روستاییان هیچ مشکلی ندارند

طرح انتقال آب قمرود به شهرها و استان‌های همجوار لرستان در حالی اجرا می‌شود که روستاییان الیگودرزی با اجرای این طرح دچار مشکل بی‌آبی و عدم دسترسی به آب شرب بهداشتی شدند.
کد خبر : 602525
پروژه آبرسانی قمرود

به گزارش خبرنگار شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، خشک‌سالی و بحران کمبود آب در کشور یکی از معضلات همیشگی این سرزمین است. کاهش بارش‌های سالانه، تغییر شرایط اقلیمی، عدم تامین حق‌آبه‌ها، سدسازی‌ها و انتقال آب برای فعالیت‌های صنعتی از جمله دلایلی است که برای بحران آب در این سرزمین می‌توان برشمرد.


با این حال و در کنار همه مشکلاتی که برای مناطق گرم و خشک کشور در حوزه آب آشامیدنی ایجاد شده است باید به عدم مدیریت صحیح در این حوزه هم اشاره داشت که حتی در استان‌های پر آب هم مشکلاتی را ایجاد کرده است. یکی از این مناطق، روستاها و شهرهای اطراف الیگودرز به عنوان حاصلخیزترین سرزمین پربارش ایران است.



انتقال آب و پروژه‌های آبرسانی قمرود که از اشترانکوه استان الیگودرز به شهرهای خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، دلیجان، سلفچگان، ساوه و قم منتقل شده و هدف از آن انتقال سالانه ۱۸۱ میلیون مترمکعب آب از سرشاخه‌های دز به سد کوچری و تصفیه خانه برای تأمین آب شرب و صنعت است باعث شده این خطه هم دچار چالش کم‌آبی و حتی بی‌آبی شود.


روستاهای الیگودرز طرح انتقال آب قمرود موجب خشکی زمین‌های کشاورزی و رودخانه‌ها شده است


به گفته مردم روستاهای الیگودرز طرح انتقال آب قمرود موجب خشکی زمین‌های کشاورزی و رودخانه‌ها شده و همین امر موجب مهاجرت مردم و سختی تامین معیشت آنان شده است.


محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پروژه قمرود سال‌ها قبل اجرا شده و یکی از بزرگترین پروژه‌های آبی استان و کشور است که خسارت‌ها و لطمه‌های زیادی به مردم الیگودرز وارد کرده است، می‌گوید: «یکی از مطالبات اصلی مردم شهرستان الیگودرز و استان لرستان جبران این خسارت‌ها است و با این انتقال آب که در حجم وسیعی اجرا شد، برخی از روستاهای منطقه با مشکل کم‌آبی و بی‌آبی مواجه شده و شرایط خوبی ندارند.»



روستاهای الیگودرز آب لوله‌کشی ندارد و هیچ اقدامی هم برای این مشکل از جانب مسئولان صورت نگرفته است و این درحالی است که خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس سال گذشته گفته بود: «با پیگیری‌های زیاد موفق شدیم مجوز برداشت آب را برای ۹۹ روستای این منطقه اخذ کنیم که با تکمیل تصفیه‌خانه در آبان ماه ۹۹ این فاز به بهره‌برداری خواهد رسید و شرکت آب‌وفاضلاب مسئولیت این امر را به عهده دارد. اما حدود ده ماه از این وعده می‌گذرد و هیچ اتفاقی نیفتاده است.»




بیشتر بخوانید:


پیشنهادهای مسئولان برای انتقال آب، محیط زیست را نابود می‌کند


تالاب‌ها خشک، جنگل‌ها در آتش و محیط زیست در بحران/ دولت از چه عملکردی دفاع می‌کند؟




یکی از ساکنان روستای کانسرخ که اهالی آن از کمبود آب شرب سالم و بهداشتی رنج می‌برند، در گفت‌وگو با خبرنگار آنا می‌گوید: «برای حل مشکل تامین آب در مقابل فرمانداری و سازمان آب تجمع کردند و در نهایت پاسخی که دریافت کردند عدم تامین بودجه برای رفع این مشکل بود.»


وی با بیان این‌که در اطراف روستا چندین سرچشمه آب وجود دارد ادامه می‌دهد: «روستای ما ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارد و عمده فعالیت مردم کشاورزی است و این بی‌آبی موجب مهاجرت به شهرها شده است و علاوه بر این حتی از امکانات بهداشتی مانند حمام هم محروم هستیم»



این ساکن روستای کانسرخ با اشاره به این که روستایی به نام کمندان در حوالی اشترانکوه قرار دارد که چندین سال است آب آن برای سدسازی انتقال می‌یابد، می افزاید: «شرایط به قدری سخت است که مردم آن روستا حتی در فصل پاییز و زمستان هم آب ندارند و همه چشمه‌هایی که از روستا می‌گذشت به دلیل مجوزهایی که برای تامین آب چاه‌های روستاهای پایین دست دادند در حال حاضر یا خشک شده‌اند یا بسیار کم آب هستند.»


مردم روستاهای الیگودرز برای استحمام به شهر می‌روند


وی عنوان می‌کند: «روزهای گرم تابستان روزانه یک تانکر آب روستای کانسرخ و دو روستای دیگر را با پر کردن ظرف‌های آب تامین می‌کنند و این در شرایطی است که مردم روستا برای استحمام آب ندارند و برای آن باید به شهر بروند که آن هم مشکلات خاص خود را دارد از این رو مردم روستا در وضعیت بهداشت نابه‌سامانی قرار دارند و بعضا دو هفته یک‌بار هم امکان استحمام ندارند.»


در همین خصوص و برای پیگیری این مشکل با ماشاالله نعمتی فرماندار الیگودرز از سوی خبرنگار خبرگزاری آنا تماسی برقرار شد که وی ضمن برخورد نامناسب و با ادبیاتی دون شأن یک مدیر و مسئول در این کشور، با بیان این‌که در روستاهای الیگودرز هیچ مشکلی وجود ندارد و گفته‌های مردم روستا نمی‌تواند مستندی برای وجود مشکل تامین آب باشد از پاسخ‌گویی خودداری کرد.


به هرجهت باید منتظر واکنش مسئولان وزارت نیرو و جهاد کشاورزی ماند و دید که سرانجام مشکل مردم این مناطق چگونه حل خواهد شد. آنچه که مورد انتظار مردم این خطه است فارغ از ادبیات نامناسب برخی مسئولان استانی، رفع سریعتر معضل عدم دسترسی به آب سالم و آب شرب است.


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
وحید
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴
۰
روستای طاسهل که یک کیلومتربا روستای کانسرخ فاصله دارد همین مقدار آب برای نوشیدن رو هم از شهر خودمون به روستا میبریم که از تشنگی نمیریم دیگه تا آخرشو خودتون برید،آب الیگودرز رو برگردونید ۸۰درصدروستا با مشکل آب گریبانگیر هستیم
قالیشویی ادیب