پشت پرده فشارها به دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری آزمون جامع به صورت مجازی چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد بر اساس روال جاری خود آزمون جامع دوره دکتری را برگزار کند هجمهها علیه این دانشگاه به شکل عجیبی افزایش پیدا کرده و برخی از رسانهها با استنادات عجیبوغریب به این موضوع ورود کردهاند.
اشاره به اظهارات بیربط
در برخی از این گزارشها حتی به موضعگیری افراد غیرمتخصص در حوزه آموزش عالی اشاره شده است. مثلاً در گزارشی به گفتههای عضو شورای شهر سابق تهران پرداخته شده است. در این میان برخی از منابع آگاه در گفتوگو با آنا اعلام کردهاند برخی از مدیران رسانههای کشور دانشجوی دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی هستند، در مرحله آزمون جامع قرار دارند و به همین دلیل به دانشگاه هجمه وارد میکنند تا دانشگاه آزاد اسلامی آزمون جامع را بهصورت مجازی برگزار کند.
در یکی از برنامههای رادیویی رسانه ملی به طرز عجیبی به موضوع آزمون جامع دوره دکتری به عنوان سوژهای پررنگ پرداخته میشود و انتقادات دانشجویان به شکل ویژه مورد تأکید قرار گرفته است. در حالی که هیچگاه به موضوع تعویق آزمونهای سراسری که بیش از یک میلیون نفر شرکتکننده داشت، اشاره نشد. از طرفی تعداد کمی از دانشجویان دوره دکتری در هر واحد در مرحله آزمون جامع به سر میبرند.
بیشتر بخوانید:
چرا دانشگاه آزاد اسلامی آزمون جامع دکتری را مجازی برگزار نمیکند؟
جزئیات جدید زمان برگزاری آزمون جامع دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
برگزاری آزمون جامع بهصورت کیفی
آزمون جامع برای آن دسته از دانشجویان دوره دکتری برگزار میشود که واحدهای نظری خود را به پایان رساندهاند. سؤالات این آزمون بهصورت تشریحی و کیفی طرح میشوند، در واقع سؤالات آزمون از چندین منبع مهم هر رشته استخراج میشود. حال عدهای مدام میگویند که این آزمون باید بهصورت مجازی برگزار شود اما این موضوع عنوان نمیشود که بیم این وجود دارد که برخی با تخلف و کمک دیگران به سؤالات پاسخ دهند.
مسئلهای که کمتر در این میان مورد توجه قرار میگیرد این است که در حد فاصل ماههای تیر و مرداد که مبتلایان به کرونا رو به رشد بود ۴ آزمون کشوری برگزار شد. آزمون سراسری با بیش از یک میلیون شرکتکننده در روزهای ۹ تا ۱۲ تیرماه برپا شد. در آزمون کارشناسی ارشد پزشکی که در روزهای ۳۱ تیرماه و اول مردادماه برگزار شد، ۷۰ هزار نفر حضور داشتند. آزمون کارشناسی ارشد غیرپزشکی نیز با حضور بیش از ۶۳۴ هزار نفر در روزهای ۶ تا ۸ مردادماه برگزار شد. در روز جمعه ۲۲ مردادماه نیز آزمون استخدامی وزارت علوم با حضور ۴۰ هزار شرکتکننده برگزار شد.
با این حال قرار است که واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از اول شهریورماه آغاز شود و در صورتی که سهمیه واکسیناسیون این دانشگاه تأمین شود همه دانشجویان در عرض یک ماه واکسینه میشوند بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی نمی تواند این آزمون را به صورت مجازی برگزار کند. زیرا پیش از این هم چند بار به دلیل شیوع ویروس کرونا این آزمون به تعویق افتاده است.
برگزاری آزمون جامع بهصورت حضوری مشکلی ندارد
احمد فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره برگزاری آزمون جامع بهصورت حضوری گفت: در این مدت شاهد بودیم که آزمونهای کشوری بهصورت حضوری برگزار شدند و مشکلی نبوده است و هماکنون برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در دانشگاهها حاضر میشوند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ادامه داد: در آزمون جامع تعداد شرکتکنندگان کم است و برگزاری آن بهصورت حضوری مشکلی را به وجود نخواهد آورد.
امکان برگزاری مجازی آزمون جامع به صورت مجازی وجود ندارد
محمدمهدی فروردین عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره امکان برگزاری آزمون جامع بهصورت حضوری گفت: با توجه به اهمیت آزمون جامع، برگزاری آن به صورت مجازی امکان پذیر نیست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: این آزمون بهتر است بهصورت حضوری و در زمان کاهش شدت ویروس کرونا برگزار شود و یا دانشجویان متقاضی آزمون جامع در اولویت واکسیناسیون قرار گرفته و با ارائه کارت واکسیناسیون در آزمون حضوری شرکت کنند.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/