دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1400 - 00:10

زاکانی چگونه می‌تواند «تهران خسته» را مجدداً احیا کند؟/ برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در اولویت کاری شهردار پایتخت

علیرضا زاکانی در حالی‌ مسئولیت اداره پایتخت را قبول کرد که تهران بیشتر از آنکه نیازمند برنامه‌های عمرانی باشد چشم در گرو ارائه برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی دارد.
کد خبر : 600892
زاکانی شهردار تهران



به گزارش خبرنگار شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، علیرضا زاکانی در حالی از سوی شورای شهر و با شعار «کلان شهر تهران، الگوی جهان اسلام» کلیددار پایتخت شد که در برنامه‌ خود به رویکردهای مدیریتی هم‌چون فسادستیزی و عدالت مداری پرداخته و معتقد است کالبد شهر نیاز به تحولات دارد و باید تلاش کرد با کمک مردم این تحولات ایجاد شود.


عدالت در تقسیم خدمات، تامین آرامش روحی و معنوی، عمران و آبادانی در حالی مورد تأکید رهبر انقلاب است که زاکانی با تکیه بر آن قصد دارد تهرانی را بسازد که الگویی برای جهان اسلام باشد.


شهر تهران از نظر عمرانی در چند ساله گذشته پیشرفت خوبی داشته است و شهردار تهران هم به این امر آگاه است اما آنچه امروز حائز اهمیت است و جای کار بسیار دارد مباحث مربوط به امور فرهنگی و اجتماعی در کنار موضوعاتی همچون حمل‌و نقل و بافت فرسوده، فرونشست‌ها، آلودگی هوا و آسیب‌های اجتماعی است که تهران را را از پای انداخته است.


فاصله طبقاتی بین مردم شمال تا جنوب تهران محسوس است


زاکانی در برنامه‌هایش برای اداره شهر تهران به آسیب‌های اجتماعی اشاره کرده و گفته بود: «وقتی صحبت از آسیب‌های اجتماعی می‌کنیم همین نابسامانی در بخش محروم جامعه مطرح است و وقتی به‌لحاظ زیرساخت‌های ورزشی صحبت می‌کنیم باید بدانیم نزدیک به ۴۰ درصد از امکانات ورزشی ما در ۵ منطقه خلاصه شده است و عملاً ۱۵ منطقه ما محروم و در یک عقب‌افتادگی تاریخی در این عرصه و در شرایط سخت قرار دارند. وقتی ناظر به موضوعات رفاهی صحبت می‌کنیم می‌بینیم که برخی از مناطق در رفاه هستند و برخی دیگر از بی‌امکاناتی رنج می‌برند، به‌تبع اینجا عدالت برای ما موضوعیت دارد و قصد داریم این عدالت را در سرتاسر شهر برقرار کنیم.»


شهردار تهران در خصوص برنامه‌هایش برای مسائل فرهنگی و اجتماعی با تاکید بر مقابله با ناهنجاری‌ها و آسیب‌ های اجتماعی و فقدان هویت دینی انقلابی و ملی شهر تهران هم اضافه کرده بود: «تقویت مسجدمحوری و حفظ و ترویج آثار و ارزش ‌های انقلاب، دفاع مقدس و شهدا، ترویج و تسهیل در امر ازدواج، مقابله عمومی و محله محور با اعتیاد و طلاق، از برنامه‌ های مهم این دوره است.»




بیشتر بخوانید:


زاکانی با ۱۸ رأی شهردار تهران شد


شهرداری باید از یک نهاد خدمت‌گزار به یک نهاد اجتماعی تبدیل شود




تهران امروز نیاز به کلان پروژه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد تا بتواند مشکلات عظیم این حوزه‌ها را برطرف کند در همین مورد شهردار تهران هم اذعان داشته ظرفیت‌های بی‌نظیری در این رابطه وجود دارد مثلا اگر شهرداری تهران قرارگاه اجتماعی را ایجاد و همه دستگاه ها را پای کار بیاورد می‌تواند مشکلات مربوط به معتادین متجاهر، تکدی گری و کودکان کار را برطرف کند.


زاکانی در ارائه طرح‌هایش برای شهرداری تهران، از این‌که شهر نقص‌های بی‌شمار دارد سخن به میان آورد و به فرصت‌ها و منابعی که می‌تواند در حوزه سلامت، تعلیم و تربیت و نظام خانواده و ... وضعیت‌های بی نظیری ایجاد کند، اشاره کرده است.


این‌که شهردار تهران تا چه اندازه می‌تواند بر گفته‌هایش جامه‌عمل بپوشاند و شهر خاکستری تهران را با شعارهایش دوباره از نو بسازد موضوعی بوده که دلیل انتخاب زاکانی در سمت شهردار تهران است.


اعضای شورای شهر تهران که بزرگترین دلیل شکست شورای پنجم را انتخاب نادرست شهردار برای پایتخت و جابه‌جایی مدام سکاندار صندلی ریاست ساختمان بهشت می‌دانستند حال گزینه‌ای را برای اداره شهر انتخاب کرده‌اند که باید بار همه کاستی‌ها و چالش‌های پایتخت را بر دوش بکشد تا خواسته‌های محقق نشده شهروندان را که به بوته فراموشی سپرده شده است به منصه ظهور برساند.


سوابق خوب زاکانی در عرصه های مدیریتی انقلابی و جهادی


در خصوص علت انتخاب زاکانی به عنوان شهردار تهران محمد آخوندی، عضو شورای شخر تهران می‌گوید: «شورای ششم برای خدمت شروع به کار کرده و با همین وعده از مردم رأی گرفته است بنابراین باید بدون فوت وقت و با حرکتی انقلابی کار خودش را شروع کند. و زاکانی که سوابق خوبی در عرصه‌های مدیریتی انقلابی و جهادی مبارزه با فساد و مدیریت متکی به جوانان داشتند را انتخاب کردیم که پیام این انتخاب با رای بالا این است که به مردم اعلام کردیم با حمایت کامل از شهردار منتخب، هرچه زودتر حرکت جهادی را شروع کنیم و این ناکارآمدی و عدم اقدام چهارسال گذشته را در مدت کوتاهی سروسامان دهیم.»


رأی بالا به زاکانی نشان از نبود اختلاف میان شورای ششمی‌ها


ناصر امانی، عضو دیگر شورای شهر تهران عنوان می‌کند: «رأی بالای شورای شهر تهران به زاکانی نشان وحدت همگرایی و همفکری اعضای شورای شهر بود و اینکه به‌رغم بحث‌هایی که بیرون مطرح می‌شود هیچ اختلاف جدی در اعضا وجود ندارد اختلاف نظر هست.»


امانی اضافه می‌کند: «مهم‌ترین ویژگی زاکانی مبارزه با رانت و فساد به‌عنوان نماینده مجلس بوده است تا بتواند سیستم معیوب فاسد اداری کشور را اصلاح کند. بعضی از تحقیق و تفحص‌ها و مخالفت با بعضی از وزرا را ایشان در مجلس راهبری کرده است. آمدن ایشان به شهرداری این نوید را می‌دهد که در بحث اصلاح سیستم اداری مالی شهرداری که دچار ابهام و کدورت است مرتفع شود.»


یکی از ویژگی‌های بارز زاکانی که عضو شورای شهر به آن اشاره کرده پرکاری است که این قابلیت می‌تواند شهر را متحول کند.


سید محمد آقامیری، عضو شورای شهر تهران هم در ادامه صحبت‌ها و تأییدیه‌های اعضای شورای شهر می‌گوید: «یکی از دغدغه‌های ما برای شهر تهران مسائل اجتماعی و فرهنگی بود که در برنامه‌های زاکانی برای شهرداری پایتخت مشهود بود و نشان از نزدیکی افکار و عقاید شهردار با شورای شهر داشت. از این‌رو فکر می‌کنم با مدیریت زاکانی شهر از از یک فضای فرهنگی و اجتماعی خوب برخوردار شود.»


زاکانی شهردار منتخب شورای ششم شهر تهران در حقیقت عضو بیست‌ودوم پارلمان شهری بوده و به عنوان کسی که مسئولیت اجرایی و تحقق مصوبات شهر را بر عهده دارد یک چهره ملی است که سابقه طولانی مدیریت جهادی دارد.


علیرضا زاکانی در حالی به ساختمان پر مسئولیت بهشت می‌رود که شهروندان و کارکنان شهرداری چشم به مدیران شهری جدید دارند و حالا باید دید شهردار جهادی و انقلابی، چگونه پایتخت را از خواب چهار ساله بیدار و تهران را به ام‌القرای جهان اسلام تبدیل می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب