گاز ایران، برق عراق را تحت تأثیر قرار داد
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، وزارت برق عراق اعلام کرد صادرات گاز ایران به منطقه مرکزی این کشور از ۳۰ میلیون به ۲۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش پیداکرده و صادرات به منطقه جنوبی از ۱۷ میلیون به پنج میلیون مترمکعب در روز کاهش پیداکرده است و درنتیجه سیستم برق این کشور ۲۶۰۰ مگاوات را ازدستداده است. وزارت برق عراق در بیانیهای اعلام کرد با وزارت نفت این کشور برای جبران واردات کمتر گاز ایران همکاری میکند.
رسانههای ایرانی روز دوشنبه به نقل از یک مقام شرکت راهبری شبکه برق ایران خبر دادند صادرات برق ایران به عراق به دلیل کمبود داخلی برق متوقف شده است. وی افزود: ایران در سال ۲۰۲۰ حدود دو گیگاوات برق به عراق صادر کرد اما این حجم امسال به ۱۵۰ مگاوات کاهش پیدا کرده که به دلیل نیازهای داخلی بوده است.
عرضه متناوب گاز و برق ایران باعث قطعیهای گسترده برق عراق در تابستان امسال شده که گرمای هوا بهخصوص در مناطق جنوبی این کشور به بیش از ۵۰ درجه رسیده است.
عامل دیگر بدهی چند میلیارد دلاری عراق به ایران بوده که از سال ۲۰۱۸ تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد و این موضوع امکان تسویه بدهیهای معوق را برای بغداد پیچیده کرده است.
از سال ۲۰۱۸ آمریکا دولت عراق را برای قطع وابستگی به واردات انرژی ایران تحتفشار قرار داده است. بااینحال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجم اوت اعلام کرد معافیت دیگری از تحریمها برای عراق صادرشده که به این کشور اجازه میدهد تا دسامبر به واردات برق ایران ادامه دهد.
تمدید معافیت از تحریمها که در ۳۰ ژوئیه منقضی میشد، یکی از اولویتهای انرژی اصلی مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق در دیدار ۲۶ ژوئیه با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در کاخ سفید بود.
باوجود تأمین متناوب و فشار آمریکا، کاهش وابستگی بالای عراق به واردات انرژی ایران و مهار مشعل سوزی و جمعآوری گاز همراه نفت برای تولید برق بعید است بهزودی اتفاق بیافتد.
طبق آمار بانک جهانی، عراق دومین رکورددار مشعل سوزی در جهان پس از روسیه در سال ۲۰۲۰ بوده و حدود ۱۷.۳۷ میلیارد مترمکعب گاز را سال گذشته سوزانده است. عراق دستکم از سال ۲۰۱۶ ازنظر مشعل سوزی در دومین رتبه بالای جهانی قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
احتمال افزایش خاموشیها در هفته جاری
بر اساس گزارش پلاتس، بااینحال مشکلات مالی و سیاسی روند جمع آوری گاز همراه نفت را در عراق آهسته کرده است. حملات مکرر گروه داعش به خطوط برق هم کمبود برق عراق را تشدید کرده است.
در خبر جداگانه دیگری که رویترز به نقل از خبرگزاری عراق منتشر کرد، احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق اعلام کرد این کشور قصد دارد تولید نفت را تا پایان سال ۲۰۲۷ به هشت میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/