دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مرداد 1400 - 09:10
مروری بر مقالات همایش ملی آفند رسانه‌ای؛

آسیب‌شناسی حقوقی اعمال ابزار قهری بر رسانه‌های مجازی

دولت‌های اخلاق‌مدار و فضیلت‌گرا که قصد رصد دنیای مجازی شهروندان را دارند، باید ابتدا به خنثی بودن ذات امکانات فضای مجازی و احتمال استفاده مثبت یا منفی از آنها آگاهی کافی داشته باشند.
کد خبر : 599895
فضای مجازی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، اندیشکده راهبردی رسانه‌ها و فضای مجازی با همکاری انجمن علمی مدیریت رسانه و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با برگزاری بیست و ششمین دوره نشست‌های تخصصی رسانه و اقتصاد و نخستین همایش ملی آفند رسانه‌ای، چکیده‌ای از بهترین مقالات واصله را برای آگاهی علاقه‌مندان منتشر می‌کند.




بیشتر بخوانید:


عوامل مؤثر در ایجاد رسانه آفندی در جنگ نرم


چیستی و چگونگی آفند رسانه‌ای


برنامه راستی‌آزمایی شبکه ایران‌اینترنشنال در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰






دبیر علمی همایش ملی آفند رسانه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار آنا هدف از این رویداد علمی را حل مسئله از طریق ترویج دانش‌های مرجع و تولید محتوای علمی مورد نیاز اندیشمندان حوزه مدیریت رسانه، علوم ارتباطات و پدافند سایبری دانست و اظهار کرد که بهترین چکیده‌های دریافتی در همایش منتشر می‌شوند.


حمیدرضا حسینی دانا تأکید کرد: پنل‌های تخصصی همایش ملی آفند رسانه‌ای در دو بخش خبرگان رسانه و پژوهشگران جوان روزهای پنجم و ششم مرداد ۱۴۰۰ برگزار شد. علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات تکمیلی می‌توانند به وبگاه انجمن علمی مدیریت رسانه و ارتباطات به آدرس: https://mmedia.damavandiau.ac.ir/fa مراجعه کنند.



آسیب‌شناسی حقوقی اعمال ابزار قهری بر رسانه مجازی


بشری محمدی‌فرد استادیار دانشگاه آزاد اسلامی و وکیل دادگستری در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌شناسی حقوقی اعمال ابزار قهری بر رسانه مجازی» تبیین می‌کند که دنیای امروز با پذیرفتن فیلترینگ و ابزارهای قهری در برخی حیطه‌های رسانه‌ای ازجمله نشر تصاویر خشونت‌آمیز، شکنجه، قطع اعضای بدن، تجاوز، پورنوگرافی و محتوای ضد امنیت ملی؛ از خود و داشته‌هایش صیانت می‌کند.


وی با بررسی عملکرد دولت‌ها در استفاده از ابزارهای قهری علیه رسانه‌ها می‌گوید: دولت‌های اخلاق‌مدار و فضیلت‌گرا که قصد رصد دنیای مجازی شهروندان را دارند؛ باید ابتدا به خنثی بودن ذات امکانات فضای مجازی و احتمال استفاده مثبت یا منفی از آنها؛ آگاهی کافی داشته باشند. به همین دلیل لازم است موضوع ترویج و گسترش سـواد رسـانه‌ای شهروندان در اولویت برنامه‌ریزی برای توسعه زیرساخت‌های اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به شهروندان قرار گیرد.


آسیب‌شناسی حقوقی اعمال ابزار قهری بر رسانه‌های مجازی



نویسنده تأکید می‌کند: هشداردهی به شهروندان به آسیب‌های احتمالی ناشی از کاربرد نادرست نرم‌افزارها و تقویت کمی و کیفی اپلیکیشن‌های معتبر داخلی از عناوین مهم این برنامه‌ها هستند.




بیشتر بخوانید:


جدول زمانی پانل‌های علمی همایش ملی آفند رسانه‌ای


بازخوانی اهداف و روش کنترل افکار عمومی آمریکا در جنگ ۱۲ روزه غزه


سلاح‌سازی از رسانه‌های اجتماعی برای تولید خشونت


روش پروپاگاندای شبکه‌های مهاجم فارسی‌زبان




محمدی‌فرد در این راستا به دولت‌ها پیشنهاد می‌کند که نظر به شرایط اقتصادی، اجتماعی کنونی و تداوم پاندمی کرونا، ضروری است با استقبال از راه‌اندازی و تقویت کسب‌وکارهای فضای مجازی و سامان‌دهی مقررات موجود از مشاغل مجازی حمایت کنند. با آنکه صیانت از داده‌های خصوصی و حریم شخصی کاربران، یک نیاز اساسی است.


محمدی فرد با اشاره به بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: مجلس می‌تواند با استفاده از نظر کارشناسان حوزه رسانه، حقوقدانان مجرب و متخصصان فناوری اطلاعات به متن جامع، واقع‌گرا و راهبردی دست یابد. در این صورت با حفظ امنیت سایبری و ایجاد شرایط مساعد برای فعالیت کاربران فضای مجازی، میدان رقابت با سرویس‌های خارجی فراهم خواهد شد.


نویسنده ابراز امیدواری می‌کند که با توسعه فرهنگی و رسانه‌ای از تمسک به اقدامات قهری و تورم کیفرهای تعزیری، ایجاد مقررات زائد و دست و پاگیر و فربه‌تر کردن ساختار دولت، پرهیز شود.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب