دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جشنواره چهارم مد و پوشش اسلامی- ایرانی ارائه می‌شود:

چادرها و پوشش‌های خانگی جدید و سارافون‌های بلند برای پوشیدن زنان در مجالس خانگی و خانوادگی

نشست خبری چهارمین جشنواره مد و پوشش اسلامی- ایرانی تسنیم صبح امروز 14 دی ماه با حضور حجت الاسلام و المسلمین امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، نرگس معدنی‌پور، مدیرکل امور بانوان شهرداری و حمید قبادی دبیرکارگروه مد و لباس برگزار شد.
کد خبر : 59680

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، حجت الاسلام و المسلمین امرودی در سخنانش در خصوص جشنواره مد و پوشش اسلامی- ایرانی تسنیم گفت: «در این دوره سه نگاه مثبت به بانوان داریم که یکی از آنها شامل هر اتفاق، فعالیت و حرکت فرهنگی- اجتماعی است که نباید به ماموریت اصلی بانوان یعنی نقش مادری لطمه بزند. بانوان نقش‌هایی دارند که مختص آنان است. بنابراین فعالیت‌های اجتماعی نباید آنها را از وظیفه‌ اصلی که برعهده دارند دور کند. فعالیت‌های خانواده‌محور در این دوره مورد توجه بوده و سعی شده جوانان و بانوان در خانواده تعریف شوند.»


وی اظهار کرد: «امروز دشمن مهمترین عنصر نگهداری فرهنگ و هویت خانواده را نشانه گرفته و ما نیز در مقابله با این نوع برخورد سعی کرده‌ایم با آموزش‌ها، اهدای جوایز، برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات این نگاه را از بین ببریم.»


بهره‌مندی از توانمندی‌های بانوان


وی ادامه داد: «همچنین در این دوره شهرداری برای رعایت عدالت به عنوان اینکه زن نیز حق دارد فعالیت‌های ویژه خود را داشته باشد بوستان بانوان را راه‌اندازی کرد. این فضا فضایی است که زنان بتوانند فعالیت‌های اجتماعی و نیازهای اجتماعی – فرهنگی خود را در آنجا رفع کنند. همچنین انتقال وسایل ورزشی به مدارس از جمله اقداماتی بوده که تاکنون برای ادامه فعالیت‌ زنان اجرایی شده چرا که ایجاد فضا هزینه هنگفتی می‌طلبید بنابراین سازمان تصمیم گرفت تا با انتقال وسایل به مدارس این شرایط را فراهم کند تا در ساعت مدارس دانش‌آموزان ورزش کنند و بعد از آن اهالی محل از دستگاه‌های ورزشی استفاده نمایند.»


حجت الاسلام و المسلمین امرودی سومین محور برگزاری چهارمین جشنواره هنر و ابتکارات جامعه را بهره‌مندی از توانمندی‌های بانوان معرفی کرد و در تشریح آن افزود: «در اقداماتی که برای شهر مطلوب دنبالش هستیم این سیاست در نظر گرفته شده تا بتوانیم از توان بانوان نیز بهره‌مند شویم.»


وی در سخنانش تاکید کرد: «جشنواره ماحصل فعالیت‌هایی است که در محلات توسط بانوان انجام شده و از موضوعات و جهات مختلفی اهمیت دارد. این دوره نسبت به اولین دوره تکامل بیشتری پیدا کرده است و معرفی الگوهایی برای حجاب اداری و اجتماعی توسط بانوان امتیازدهی شده که در قالب نمایشگاه عرضه خواهد شد. امیدوارم در این زمینه بتوانیم تولید انبوه را نیز داشته باشیم و محصولات را به افراد بیشتری عرضه کنیم.»


معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: «نمایشگاه توسط بانوان دایر شده که این امر نشانگر این است که بانوان هر زمان که وارد عرصه‌ای می‌شوند به شکل منظم‌تری جشنواره را برگزار می‌کنند.»


قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس مهمترین دلیل حضورش را اعلام همدلی، همکاری و همراهی مجموعه‌های همکار در این حوزه معرفی کرد و در ادامه عنوان کرد: «کارگاه به عنوان یکی از سیاست‌های محوری خود همراهی و همکاری و همچنین جلب مشارکت و ظرفیت‌های موجود را در دستور کار قرار داده و سعی کرده از تمام امکانات به نحو شایسته بهره‌مند شود.»


وی افزود: «مدیریت شهری و شهرداری تهران جزو اولین‌ها در این همکاری و همراهی بوده است و به عنوان نهادی که ارتباط گسترده با آحاد مردم دارد عملکرد خوبی داشته است. نهادهای مختلف توسط شهرداری از جمله سرای محلات، فرهنگسراها، مجموعه‌های شهربانو را می‌توان از جمله مراکزی معرفی کرد که در سطح مناطق 22 گانه تهران شرایط لازم را برای فعالیت در حوزه مد و لباس ایجاد کرده‌اند.»


دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس تصریح کرد: «برای کاربردی‌سازی از خلاقیت‌های زیادی استفاده شده و مهمترین ماموریت کارگاه‌های ما به کارگیری همه ظرفیت‌ها، ارائه و ارتقای قدرت انتخاب مردم در نوع پوشش و محصولی است که به عنوان لباس تهیه می‌کنند که می‌تواند به عنوان عنصر مهم زندگی مورد توجه قرار گیرد.»


قبادی در اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی نیز تأکید کرد: «در حوزه مد و لباس از مهمترین ارکان‌ قابل توجه موضوع اقتصاد مقاومتی است. هرچه جلوتر می‌رویم شاید شرایط جهانی سخت‌تر شود و ما اهمیت اقتصاد مقاومتی را بیشتر احساس می‌کنیم.»


وی درباره نواقص موجود برای ارائه آثار داخلی نیز گفت: «یکی از نواقص کار محل عرضه است که ما به میزان کافی نتوانسته‌ایم مکان مناسب را مهیا کنیم و من امیدوارم موضوع مجتمع‌های عرضه لباس فراهم شود.»


وی در ادامه به تفاهمنامه معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و در سخنانش اعلام کرد: «اگر بتوانیم مجتمع‌های لازم را شناسایی کنیم قطعا با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم مواجه خواهیم شد.»


پوشش خانگی و اجتماعی هم عرضه می‌شود


نرگس معدنی‌پور، مدیرکل امور بانوان شهرداری هم در ادامه نشست گفت: «این جشنواره چهارمین دوره خود را امسال برگزار می‌کند و هدف ما از برپایی آن ترویج سبک زندگی اسلامی – ایرانی میان خانواده و بانوان است. ضمن اینکه تحکیم بنیان خانواده از موارد و اهداف اساسی ماست که می‌بایست با ظرفیت‌های بانوان محقق شود. در جشنواره امسال در بخش‌های مختلف سعی کردیم به گروه‌های سنی مختلف توجه ویژه‌‌ای داشته باشیم. همچنین با توجه به رویکرد آموزشی و توانمندسازی سعی کردیم کارگاه آموزشی را برگزار کنیم که از مرداد تا آبان‌ماه به طول انجامید.»


وی گزارش داد: «جشنواره دو بخش مهم دارد که شامل خلاقیت‌های فرهنگی هنری و ابتکارات جامعه‌محور است. خلاقیت‌های فرهنگی موضوع مد و پوشش اسلامی- ایرانی است که دو سال است که به دلیل نیاز و ضرورت در دستور کار قرار گرفته است. شهرداری با عنوان نهاد اجتماعی سعی کرده پوشش اجتماعی را به عنوان موضوعی مهم مورد توجه قرار دهد که از این دست می‌توان به طراحی و دوخت چادر، پوشش اداری، پوشش اجتماعی، پوشش نوجوانان 9 تا 16 سال اشاره کرد.»


نرگس معدنی‌پور بخش‌های دیگر جشنواره را پوشش خانگی و اجتماعی و همچنین پوشش خویشاوندی معرفی کرد و در سخنانش اشاره داشت: در مجالس خانگی و خانوادگی خلأ‌های زیادی احساس کردیم که حاصل آن نظرسنجی سال گذشته بود که در این دوره به آن پرداخته می‌شود و طراحان با ارائه چادرهای خانگی و پوشش‌های خانگی چون سارافون‌های بلند به مخاطبان خود خدمات ارائه خواهند کرد.


وی با تاکید بر اینکه رویکرد جشنواره محل محوری‌ است اشاره کرد:« تاکنون 633 گروه همیار اجتماعی داشتیم. 745 پروژه در این جشنواره ارسال کرده اند که از این میان 90 گروه انتخاب شدند که در جشنواره تقدیر خواهند شد.»


معدنی‌پور اعلام کرد: «چهارمین جشنواره پوشش اسلامی شامل 73 گروه می‌شود که آثارشان با سردر خانه تسنیم در 22 غرفه ارائه می‌شود.در بخش دستاوردهای حاصل از آثار دورریختنی، در راستای ترویج فرهنگ قناعت 10 هزار اثر با موضوع منزل‌آرایی به دبیرخانه ارائه شد که 4 هزار اثر در قالب نمایشگاه عرضه می‌شود.»


وی در سخنانش به برپایی 12 کارگاه‌ آموزشی پارچه‌بافی، تکهدوزی، طراحی و برش انواع چادر و طراحی و دوخت کیف و ... و همچنین برپایی 4 نشست تخصصی با محوریت نقش مدیریت شهری در ترویج مد اشاره کرد.


ارائه آثار دانشگاه آزاد اسلامی


مدیرکل امور بانوان شهرداری در پایان سخنانش حضور 80 تولیدکننده آثار و محصولات عفاف و حجاب را در این دوره اعلام کردو افزود: «دانشگاه‌ها و موسسات علمی چون دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه هنر، دانشگاه علمی کاربردی در این دوره حضور خواهند داشت و در کنار سایر غرفه‌ها به عرضه فعالیت‌هایشان می‌پردازند.»


چهارمین جشنواره مد و پوشش اسلامی- ایرانی تسنیم از 16 تا 23 دی ماه در بوستان گفتگو برپا می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب