دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1400 - 17:44

تهران و اصفهان سانتی‌متر سانتی‌متر پایین می‌روند

عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بحران بی‌آبی از پایتخت تا زاینده‌رود امروزه بیش از هر زمان دیگری در سرسبزترین جلگه جنوب کشور خوزستان نمایان‌تر است که در سایه بی‌تدبیری‌ها بهشت ۱۲۰ هزار هکتاری کشور را به سمت خشکی کشاند.
کد خبر : 596794
فرونشست

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، اقبال شاکری، عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس در مورد فقر آبی در پایتخت گفت: خشکسالی‌ای که امروزه شاهد آن هستیم محصول عملکرد نادرست دولت‌ها در حوزه مدیریت آبی کشور بوده است که در ماه‌های اخیر خود را به صورت بحران نشان داده است، تدابیری برای کاهش این بی‌آبی وجود دارد که به صورت برنامه‌های راهبردی به وزارت نیرو ارائه شده است.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم افزود: مصرف سنگین آب‌های سفره‌های زیرزمینی، کاهش بارندگی، سدسازی بی‌برنامه، اجرای پروژه‌های نامناسب با شرایط اقلیمی کشور در کنار سوءمدیریت موجب خشکی کشور شده است که یکی از عواقب این خشکی‌ها خود را در قالب فرونشست زمین در کلان‌شهرهایی همچون تهران و اصفهان نشان داده است، مقرر گردید کمیسیون عمران در راستای مقابله با فرونشست پایتخت جلساتی را برگزار کنند.


پساب‌ها یکی از مهمترین منابع آبی کلانشهرها هستند


وی ادامه داد: در حال حاضر پساب‌ها یکی از مهمترین منابع آبی در کلان‌شهرها محسوب می‌شوند، در شهرهای توسعه‌یافته جهان شبکه موازی با آب خانگی مثل شبکه آب خاکستری تشکیل شده است که از تصفیه آب‌های فاضلاب خانگی و صنعتی شکل می‌گیرد. در کشور ما هم نباید پساب فاضلاب‌های خانگی و صنعتی به دشت‌ها و بیابان‌ها هدایت شوند، بلکه باید از همه آنها به‌درستی استفاده کنیم به‌ویژه برای استحمام و آبیاری فضای سبز؛ در حال حاضر نه تنها پایتخت بلکه کل ایران علی‌الخصوص شهرهای جنوبی با بحران آب مواجه هستند.


نماینده مردم تهران با اشاره به زیرساخت‌های پایتخت در جهت هدایت آب‌ها افزود: پوشاندن جوی آب‌ها، آسفالت شدن آن‌ها مسیری برای نفوذ آب‌ها قرار نداده است، پایتخت در کنار فقر بی‌آبی با تهدید فرونشست هم روبه‌رو خواهد بود، باید در راستای حل این مشکل اقدامات اساسی صورت پذیرد. در چنین شرایطی باید مصرف بهینه آب را بیش از اندازه فرهنگ‌سازی کنیم.


انرژی هدر رفت را دریابید


شاکری تصریح کرد: در کشور آب تولید می‌کنیم و مقداری بسیاری از آن به هدر می‌رود که اصطلاحاً به انرژی بدون درآمد و هدررفت اطلاق می‌شود که به علت خراب بودن اتصالات و شیرآلات این میزان آب بیشتر هدر می‌رود، نکته قابل توجه اینجاست که ما در تلاش هستیم تا آب تولید کنیم به دست مصرف‌کننده برسد اما به فرسودگی شبکه آبرسانی که منجر به هدررفت بسیار آب می‌شود توجهی نداریم. میزان هدررفت آب تولیدی به میزان ۲۰ درصد است که در جای خود حجم زیادی از آب تولیدی را در بر می‌گیرد، باید به شبکه فرسوده سیستم آبرسانی در حوزه خانگی و شهری توجه ویژه‌ای شود، تمام این اقدامات در زیر مجموعه مدیریت منابع آبی کشور قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/۴۱۲۹/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب