دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در برنامه تلویزیونی «بدون توقف» مطرح شد؛

سیاستمداران ما هم می‌خواهند سلبریتی شوند/ هم به سلبریتی نیاز داریم و هم نمی‌توانیم آنها را تحمل کنیم

در برنامه «بدون توقف»پدیده سلبریتی‌ها و نسبت آن با دنیای سیاست بررسی شد.
کد خبر : 595943
بدون توقف

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما در سری جدید خود که قالبی مناظره‌ای دارد، با حضور نمایندگانی از انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، انجمن علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات، کانون اندیشه جوان و بسیج دانشجویی به طرح و بررسی پدیده سلبریتی و حواشی آن در ایران پرداخت.


در این قسمت از برنامه «بدون توقف» به سه دیدگاه متفاوت در خصوص سلبریتی‌ها اشاره شد. بر این اساس، دیدگاه اول کاملا همدلانه است یعنی آدم‌هایی از میان سیاستگذاران و مجریان سیاست‌های فرهنگی داریم که با سلبریتی‌ها همدست هستند و می‌گویند سلبریتی‌ها خیلی خوب هستند و هر که بر علیه آنها بگوید خلاف گفته، دیدگاه دوم کلا منکر سلبریتی‌ها است و اعتقاد دارد سلبریتی‌ها با دشمن همدست هستند و باید دست‌شان را کوتاه کنیم و دیدگاه سوم این است که این پدیده هم خوب است و هم بد و باید آن را کنترل و مدیریت کرد.


در بخش دیگری از برنامه دیدگاه دینی و هویتی نسبت به سلبریتی مطرح شد. فرهنگ اسلامی ما یک فرهنگ پیشامدرن است در حالیکه سلبریتی محصولی است که از سال ۱۹۶۰ به وجود آمده، باید یک نظامی داشته باشیم که سلبریتی را به استنطاق بکشاند، که اگر حرفی خلاف موازین زد با او برخورد کند نه اینکه تنها حراست وزارت ارشاد از او توضیح بخواهد.


در ادامه نیز تأکید شد آیا ماهیت دین ما می‌گوید تو دنبال شهرت باش؟، دنبال مخاطب باش، حوزه علمیه ما باید بررسی کند که آیا سلبریتی شدن، فرهنگ آوازه‌جویی و شهرت‌طلبی درست است یا غلط؟ اما حوزه‌های علمیه و فلاسفه ما نتوانستند برای این فرهنگ جدید نظریه‌ای ارائه دهند، همچنین باید نهادهای تنظیم‌گر داشته باشیم تا برای آنها چارچوب تعیین کند، اما در ایران کوچکترین نظارتی در این خصوص نیست.


در بخش دیگری از برنامه یکی از حاضران در گفت‌وگو نیز اشاره کرد چون سیاستمداران ما هم می‌خواهند سلبریتی شوند، وقتی رئیس‌جمهور سابق ما دوست دارد سلبریتی‌بازی کند و تولد فلان خبرنگار خارجی را در توئیتر تبریک بگوید یا برای درگذشت کوبی برایانت عرض تسلیت بگذارد دوست دارد سلبریتی‌بازی کند. در حالیکه سلبریتی به سیاست‌بازی احتیاج دارد نه سیاستمدار، چون سلبریتی می‌خواهد به هر بهانه‌ای روی شهرت بماند، اما سیاستمدار با تفکر غلط خودش به بهای اینکه قدرت و سرمایه اجتماعی کسب کند می‌رود سراغ سلبریتی‌ها که برای من تبلیغ کنید.


در ادامه با اشاره به اینکه تنها راه رفع این معضل این است که ایده حکمرانی فرهنگ شهرت در ایران را به رسمیت بشناسیم، بر این موضوع تأکید شد که اول باید بگوئیم این سلبریتی‌ها مسؤلیت اجتماعی دارند و نمی‌توانیم آنها را کنار بگذاریم ولی لزوما هم نمی‌توانیم بگذاریم هر کاری می‌خواهند بکنند، اول از همه باید توسط نهادهای حقوقی مثل قوه قضائیه اعمال آنها بررسی و جرم‌انگاری شود، باید با سلبریتی هم همچون دیگر اقشار برخورد شود، اما همیشه تعارفی در برخورد با آنها وجود دارد که هر گونه ورود به حوزه آنها از دست دادن پایگاه اجتماعی است، یعنی هم به سلبریتی نیاز داریم و هم نمی‌توانیم آنها را تحمل کنیم.


همچنین اخذ مالیات از سلبریتی‌ها و فعالان حوزه فضای مجازی از دیگر موضوعات مطرح شده در این برنامه بود به شکلی که عنوان شد: مجلس در این خصوص قانونی تصویب کرد و در بودجه ۱۴۰۰ قرار گرفت اما جامعه هم باید مطالبه‌گری کند که سازمان امور مالیاتی هر چه سریع‌تر در وزات اقتصاد آن را به آئین‌نامه تبدیل کرده و اجرایی کند.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب