اگر قانون حقآبه تالابها اجرا شود، زاینده رود همیشه جریان دارد
کرامت حافظی فعال محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست گروه جامعه خبرگزاری آنا، در مورد این که چرا با وجود انتقال آبهای کارون، زاینده رود خشک به نظر می رسد، گفت: کارخانههای آببر فلات مرکزی هر روز بزرگتر و پر تعدادتر میشوند و آب بیشتری میبلعند.
وی با بیان اینکه آب کارون همیشه وارد اصفهان میشود و در روستای چم طاق باغ بهادران قابل رصد است (محل ورود مسیر زاینده رود به استان اصفهان) افزود: اما از همان ورودی آب به استان اصفهان برنجکاری شروع میشود و بعد از سد نکوآباد در غرب استان اصفهان به صنایع انتقال مییابد.
این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه صنایع آببر اصفهان و برنجکاری در قسمت غربی زاینده رود قرار دارد، ادامه داد: در سالهای کمآبی آب از زیر سی سه پل عبور نمیکند و به قسمت شرق و تالاب گاوخونی نمیرسد.
حافظی ضمن تاکید بر قانون حق آبه تالابها مبنی بر اینکه جریان زیستی و حق آبه تالابها بعد از شرب مقدم بر صنعت و کشاورزی است، گفت: اگر این قانون اجرا شود آب زاینده رود که چهار سرشاخه کارون در آن جاری است(کوهرنگ اول؛ کوهرنگ دوم؛ چشمه لنگان و خدنگستان) همیشه تداوم خواهد داشت.
وی در خصوص اینکه در اصفهان پس از شرب و بهداشت، صنعت اولویت دارد، ابراز کرد: مصرف آب برای صنعت کشاورزی، مراکز پرورش ماهی و در آخر محیط زیست زایندهرود را به یک کانال انتقال آب برای صنعت و کشاورزی تبدیل کرده است.
این فعال محیط زیست تامین آب برای صنایع و کشاورزی را با آب انتقالی از رود کارون غیر اقتصادی دانست و افزود: این کار باعث افزایش هزینه تولید محصولات صنعتی و کشاورزی شده است.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/