زمین سوخته!
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علیرضا مزینانی؛ دولت سیزدهم در حالی از ۱۴ مردادماه آینده کار خود را آغاز میکند که به باور کارشناسان، ایران هماکنون در یکی از حساسترین برهههای اخیر خود قرار دارد. مشکلات اقتصادی موجود در کنار سایر معضلات حالحاضر کشور، شرایط را در این دوره وخیم و تاحدودی بحرانی کرده است.
بیشتر بخوانید: مطالبات ناموزون!
دولت آینده نمیتواند تمام مشکلات را در چند ماه اول برطرف کند
در طول یک دهه اخیر تحریمهای خارجی از یکسو و برخی خودتحریمیهای داخلی از سوی دیگر، اوضاع کشور را پیچیده کرده است. کارشناسان معتقدند دولت تدبیر و امید، با در نظر گرفتن پارامترهایی مانند افزایش چندین برابری حجم نقدینگی، کسری بودجه کشور، کاهش ارزش پول ملی و ایجاد بدهیهای سنگین برای دولت آینده، کار را برای دولت سیزدهم در زمان شروع خود بسیار سخت کرده است.
در این راستا جواد عامری، دبیرکل جمعیت ایثارگران در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا میگوید: «متأسفانه دولت فعلی که طی ۸ سال اقدامات ناپسند زیادی داشت، در چند ماه اخیر هم آن را ادامه میدهد و با دستودل بازی که نسبت به بیتالمال دارد، شرایط را وخیمتر میکند. اینکه دولت با اقدامات صوری مانند پایین آوردن موقت قیمت دلار در چند روز پایانی خود، بخواهد عملکرد خود را خوب جلوه دهد، باعث ضربه مجدد به مردم خواهد شد.»
وی تصریح میکند: «مردم حق دارند با آمدن فرد سالمی که در قوهقضائیه بسیار خوب عمل کرده، امید داشته باشند که مشکلات برطرف شود؛ با این حال باید در نظر گرفت که مشکلات فعلی مانند مسائل مربوط به تولید، بیکاری، گرانی و اشتغال، طوری نیست که بتوان ظرف چند ماه اول آن را برطرف کرد.»
دولت فعلی زمین سوخته را به دولت آینده تحویل میدهد
به باور کارشناسان دولت سیزدهم باید با در نظر گرفتن دو برنامه کوتاهمدت و بلند مدت، اقدامات خود را جهت ساماندهی به اوضاع آشفته کشور آغاز کند. در بخش کوتاهمدت و به اصطلاح اقدامات فوری، میبایست به کنترل شرایط ویروس کرونا در کشور و تسریع فرآیند واکسیناسیون رسیدگی شود و کارهایی در جهت ثبات اقتصادی صورت بگیرد. رسیدن به نقطه ایدهآل در این دو حوزه و تمام موارد دیگر، نیازمند برنامه بلندمدت و اقدامات زنجیرهای طی سالهای آینده بوده و طبیعتاً طی چند ماه محقق نخواهد شد.
بر همین اساس حسین سبحانینیا، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا گفت: «اکثریت مردم این انتظار را ندارند که تمام مشکلات در مدت کوتاهی برطرف شده و مطالباتشان عملی شود؛ ولی اگر جهتگیری مثبتی از دولت ببینند و در بحث اقتصاد و معیشت، تأمین نیازهای اولیه مردم، بخش صنعت و تجارت بینالملل گشایشهای اولیهای صورت بگیرد، مردم هم قطعاً همراهی خواهند کرد.»
وی افزود: «معتقدم مردم هم میدانند که دولت فعلی با مشکلاتی که به وجود آورده، زمین سوخته را به دولت سیزدهم تحویل میدهد و قطعاً کار برای دولت آینده دشوار خواهد بود؛ در عین حال کار نشدنی نیست و با همراهی مردم انشاءالله از این شرایط سخت عبور میکنیم.»
باید از دولت سیزدهم انتظارات منطقی داشت
با مشخص شدن پیروزی سید ابراهیم رئیسی در انتخابات، موج عظیم مطالبات از وی و دولت آیندهاش به راه افتاد. بخشی از این توقعات خواستههای بحق و طبیعی مردم بود که طی سالهای اخیر به آنها کمتر توجه شده بود و به همین دلیل پس از نزدیک شدن به شروع دولت جدید، این مطالب مطرح شدند اما به باور کارشناسان بخش دیگر از این ماجرا ایجاد مطالبات غیرممکن با شرایط حال حاضر کشور، توسط برخی جریانات برای دولت آینده است تا در صورت عدم تحقق این موارد در کوتاه مدت، از آن به جهت تخریب دولت سیزدهم استفاده کنند.
در این خصوص عامری در گفتوگو با آنا اظهار کرد: «بهبود شرایط فعلی فرآیند خاصی دارد و اگر دولت بخواهد عجولانه برای حل این مشکلات اقدام کند، نتیجهبخش نخواهد بود. علیرغم اینکه معتقدم دولت سیزدهم و شخص آیتالله رئیسی شرایط کشور را بهبود میدهند، ولی در این زمینه باید با توجه به مشکلات موجود انتظارات منطقی داشت.»
وی پیرامون برخی از مطالبهسازیها برای دولت آینده ادامه داد: «نباید طوری فشار آورد که دولت از کارهای زیربنایی دور شود. افرادی که ۸ سال مدافع عملکرد دولت روحانی بودند، در حال حاضر سعی دارند سطح توقعات مردم از دولت را بالا ببرند. این نگاه غلط است زیرا عدهای میخواهند از آیتالله رئیسی انتقام بگیرند ولی با این کار مجدداً به مردم ضربه میزنند.»
با وجود شرایط فعلی، طبیعتاً انتظار معجزه یکشبه از دولت آینده نابجا است زیرا حجم خرابیهای موجود را نمیتوان در مدت زمان کوتاهی سامان داد؛ با این حال امید میرود دولت سیزدهم با شایستهسالاری در انتخاب مسئولان و اقدامات جهادی و انقلابی، در بلندمدت شرایط کشور را بهبود بخشد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/