ناکارآمدیهای داخلی با برخی توطئههای خارجی همخوانی دارد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در گزارشی به نقل از یکی از مقامهای ارشد رژیم صهیونیستی که نامش ذکر نشده است، مدعی شد احتمال میرود مذاکرات احیای برجام در وین قبل از پایان دوران ریاست جمهوری حسن روحانی به نتیجه برسد و بازگشت آمریکا به برجام واقعیت مسلمی است.
طبق این گزارش، منبع صهیونیست گفت واشنگتن احتمالاً حتی قبل از پایان دوره ریاست جمهوری روحانی توافق هستهای ایران را امضا خواهد کرد و حتی اگر قبل از پایان دوره ریاست جمهوری روحانی، توافقی درباره احیای برجام حاصل نشود، مذاکرات وین ادامه خواهد داشت و واشنگتن برای جلب نظر آیت الله رئیسی به تلاش خود ادامه میدهد.
اظهارات این مقام صهیونیستی در حالی است که کابینه نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از زمان روی کار آمدن، تلاشهای این رژیم برای مانعتراشی در مذاکرات وین را افزایش داده است و به تازگی دیدارهایی میان برخی از مقامهای رژیم صهیونیستی با مقامهای دولت بایدن و همچنین مقامهای کشورهای عضو برجام ازجمله آلمان برای جلوگیری از احیای توافق هستهای انجام شده است.
با وجود اینکه بنت و کابینه وی با توافق هستهای ایران مخالف هستند، اما تلاش میکنند با آمریکا درباره این موضوع تعامل کنند. تلاش صهیونیستها برای اخلال در روند مذاکرات برجامی در شرایطی است که دولت بایدن که حمایت خود را از کابینه جدید صهیونیستی اعلام کرده، مدعی است قصد دارد با مذاکرات وین زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای را فراهم کند.
برای بررسی این موضوع با سیدجعفر قنادباشی، کارشناس امور بینالملل گفتوگویی انجام دادهایم که در زیر تقدیم میشود.
آنا: برخی از مقامهای صهیونیست مدعی احتمال امضای توافق احیای برجام در دوره باقیمانده تا پایان دولت روحانی هستند. علت تمایل اسرائیل به برجام علیرغم مخالفتهای گذشته چه عاملی میتواند باشد.
قنادباشی: صهیونیستها از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی و سالهای بعد مدعی احتمال دستیابی ایران به بمب اتم بودند و همواره آن را در بنگاههای خبرپراکنی خود دنبال کردند و مانور دادند.
دولت اکنون مدعی است اگر با غربیها توافق نکنیم بحران برق حل نمیشود و به دنبال فشار برای گرفتن مجوز هر نوع توافقی در زمینه برجام است
صهیونیستها در سالهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی مدعی بودند قریب یک سال بعد ایران دارای بمب اتم میشود و هدفشان تقابل مستقیم با ایران نبود، بلکه میخواستند دنیای غرب را به سمت مقابله با ایران هدایت کنند. این موضوع ریشه تاریخی دارد چه اینکه در صدر اسلام جنگ احد و خندق به تحریک یهودیان رقم خورد. یهودیان مدعی شدند که قریش اگر دیر اقدام کنند، پیامبر اکرم(ص) کل جزیرةالعرب را میگیرد و باعث راه افتادن جنگ در صدر اسلام شدند.
بیشتر بخوانید:
خوشبینی رژیم صهیونیستی به احیای برجام
صهیونیستها شباهت زیادی به انگلیسیها دارند و همواره سعی میکنند دیگران را علیه گروههای دیگر تحریک کنند. غربیها به تحریک اسرائیل چهار اتهام علیه ایران مطرح کردند. نخست، بحث هستهای و احتمال دستیابی ایران به بمب اتم. دوم، بحث حقوق بشری. سوم، عدم پایبندی ایران به صلح خاورمیانه و چهارم تروریستپروری. در موضوع حقوق بشری بحث اعدامها را مطرح کردند در حالی که جامعه آمریکا اعدام را بخشی از مجازاتهای خود پذیرفته است. همچنین در حالی از صلح خاورمیانه صحبت به عمل میآورند که مقصود غربیها از صلح، چند پاره کردن منطقه و نادیده گرفتن موضوع فلسطین است. آنها همچنین گروههای مجاهد و مبارز را تروریست میخوانند و از این منظر ایران را تروریستپرور میدانند.
اسرائیلیها باعث شدند ترامپ و قبل از او، اوباما وارد بازی تقابل هستهای با ایران شوند و از اوباما خواستند با قرارداد برجام ایران را که از منظر آنها احتمال تولید بمب اتم دارد، محدود کنند. وقتی برجام امضا شد و غربی ها متوجه شدند میتوانند از دولت ایران امتیازات بیشتری بگیرند، زیر میز مذاکره و توافق زدند و مباحث خارج از هستهای را برای ادامه توافق مطرح کردند. آنها به دنبال گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران بوده و هستند و لذا ابراز تمایل اسرائیل برای توافق احیای برجام موضوع جدیدی نیست.
آنا: در برخی محافل از تمایل دولت برای امضای توافق با آمریکا به هر قیمتی، حتی اگر خسارت محض باشد، یاد می شود. علت این نوع تفکر در دولت روحانی چیست؟
قنادباشی: ریشههای تمایل دولت روحانی به احیای برجام به هر قیمتی اگر وابستگی نباشد، ناشی از بیخبری دولت غربگرا از توانمندیهای داخلی و ضعف مفرط غربیهاست و نمیدانند انگلیسیها و فرانسویها در شرایط ضعف به سر میبرند. امیدواریم دولت کشور را با چالش و بحران مواجه نکند. محافل داخلی معتقدند دولت به عمد در حال ضعیف کردن جامعه و اقتصاد کشور است و نمود آن، فاسد شدن نهادههای دامی در گمرک و بیمبالاتی در زمینه احداث نیروگاههاست که به کمبود برق و بحران منجر شده و مواردی از این قبیل که کشور را با چالش مواجه کرده است.
ریشههای تمایل دولت روحانی به احیای برجام اگر وابستگی نباشد، ناشی از بیخبری دولت غربگرا از توانمندیهای داخلی و ضعف مفرط غربیهاست
بحران داخلی در بحث مسکن، اقتصاد، برق و ... این گمانهزنی را به وجود آورده است که دولت عمداً به دنبال چالش در کشور است تا حاکمیت را به پذیرش هر توافقی هر چند توافق بد با آمریکا مجبور کند. روحانی در هشت سال گذشته نتوانست مأموریت خود را انجام دهد و دولتش دستاوردی نداشته است و حالا میخواهد با امضای توافق بد با غرب در زمینه هستهای، شکستهای خود را جبران کند و خسارت محض دیگری را برای کشور به بار آورد.
غربیها در جنگهای فرهنگی، اقتصادی و هستهای با ایران شکست خوردهاند و حال در حوزه برجام میخواهند از دولت بیشترین امتیاز ممکن را بگیرند. خط مشخص دولت دوازدهم که از لابهلای صحبتهای روحانی هویدا میشود، امضای هر توافقی است و او امضای توافق بد را بهتر از توافق نکردن میداند.
آنا: دولت در برهههای مختلف مشکلات کشور را حتی آب خوردن را به برجام گره زد. آیا بحران برق نیز در راستای همان سیاست فشار بر حاکمیت برای پذیرش توافق بد است؟
قنادباشی: بله؛ دولت در برهههای مختلف تلاش کرد بر رهبر معظم انقلاب اسلامی برای پذیرش مطالبات برجامی خود فشار بیاورد. به نظر میرسد قصد دولت این باشد که اگر با غربیها توافق نکنیم بحث برق حل نمیشود و به دنبال فشار برای گرفتن مجوز هر نوع توافقی در زمینه برجام هستند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/