دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1400 - 00:03
گزارش آنا از صف‌های طولانی تهیه کالاهای اساسی؛

بی‌تدبیری دولت دام‌ها را هم ذبح کرد/ «صف‌های طولانی» دستاورد روحانی برای مردم

علی‌رغم اختصاص ارز ۴۲۰۰ به واردات نهاده‌های دامی، از ابتدای سال تاکنون بارها شاهد افزایش قیمت مواد پروتئینی و هم‌چنین تغییر قیمت مصوب دولتی در عرضه این فراورده‌ها بودیم.
کد خبر : 592412
گوشت



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا؛ در طی ماه‌های گذشته قیمت گوشت قرمز و سفید افزایش روزافزون داشته و افزایش ۷۰ درصدی قیمت فرآورده‌های لبنی هم سفره مردم را کوچک‌تر از پیش کرده است.


همچنین در ماه‌های انتهایی سال ۹۹ صف‌های طولانی برای برخی کالاهای اساسی مثل روغن، مرغ و ... در شهرها تشکیل شد و با وجود اطمینان خاطری که مسئولان از عدم کمبود مرغ در بازار عید دادند اما این صف‌های مرغ دولتی به نوروز ۱۴۰۰ رسید.


محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، در تذکر به حسن روحانی رئیس‌جمهور اظهار کرد: «شما باید از ملت ایران عذرخواهی کنید، زیرا بازار کالاهای اساسی رهاشده و گرانی مرغ برای مردم دردسر ایجاد کرده است».


بی‌تدبیری دولت دام‌ها را هم ذبح کرد/ «صف‌های طولانی» دستاورد روحانی برای مردم


حسین محمدصالحی دارانی، نماینده مجلس در خصوص علت گرانی مرغ معتقد است که با سوءمدیریت برخی دستگاه‌ها، نهاده‌های دامی به‌جای آنکه به دست مرغداران برسد در دست دلالان است.


بیشتر بخوانید: بازی با معیشت مردم در روزهای آخر دولت همچنان ادامه دارد


علی‌رغم اختصاص ارز ۴۲۰۰ به واردات نهاده‌های دامی، از ابتدای سال تاکنون بارها شاهد افزایش قیمت مواد پروتئینی و هم‌چنین تغییر قیمت مصوب دولتی در عرضه این فراورده‌ها بودیم.


به گزارش کمیسیون کشاورزی مجلس، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در حوزه تأمین منابع پروتئینی جامعه در حال حاضر به‌صورت جدی ذهن همه مسئولان و تولیدکنندگان را به خود مشغول کرده بحث تأمین و توزیع نهاده‌های دامی است.


علیرغم نیاز جدی مرغداری‌ها و دامداری‌ها به سه نهاده اصلی (ذرت، کنجاله‌سویا و جو)، در حال حاضر کیفیت تأمین و توزیع این نهاده‌ها با چالش‌های بسیار جدی مواجه شده است. کشور به این سه نهاده سالانه به مقدار ۱۹ میلیون تن نیاز دارد که بخشی از آن توسط تولیدکنندگان داخلی (۵ میلیون تن) و مابقی (۱۴ میلیون تن) از طریق واردات تأمین می‌گردد که ارزبری معادل ۴۹۰۰ میلیون دلار دارد.


رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصمیم‌گیری‌ اشتباه روحانی را یکی از اصلی‌ترین عامل انحراف درتامین و توزیع نهاده‌های دامی دانست؛ حجت‌الاسلام نصرالله پژمان فر در این رابطه توضیح داد: «درگذشته قانون تمرکز وجود داشت و گفته می‌شد که متولی نهاده‌های دامی و دام باید یک نفر باشد و واردات و صادرات را در ارتباط با این موضوع تنظیم کند اما بر اساس تصمیم اشتباه روحانی به ‌اصرار از این موضوع جلوگیری و واردات به‌طور کامل به وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیریت بخش کشاورزی به بخش وزارت جهاد کشاورزی سپرده ‌شد، درنتیجه به ‌دلیل اینکه وزارت صمت اشرافی بر موضوع واردات نهاده‌های دامی و حساسیت آن نداشت، با مشکلاتی مواجه ‌شد».


دو ماه دیگر صف‌های طولانی برای خرید گوشت قرمز در کشور تشکیل می‌شود


مجتبی یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، با بیان اینکه عملکرد دولت روحانی در روزهای پایانی خود نگران‌کننده است، اظهار کرد: «هم‌اکنون شاهد گرانی‌های لجام‌گسیخته بی‌معنی در کشور هستیم و متأسفانه قیمت کالاهای اساسی و لبنیات روزبه‌روز در حال افزایش است. در شرایط فعلی، تولیدکنندگان به علت مشکلات اقتصادی زمین‌گیر شده‌اند و دامداران از افزایش قیمت نهاده‌ها و عدم‌حمایت دولت گله دارند و میگویند دیگر دامداری به‌صرفه نیست».


وی ادامه داد: «در برخی از روستاها آب شرب پیدا نمی‌شود و وزارت نیرو نسبت به این مسئله توجه کافی را ندارد. متأسفانه دام‌ها تلف شدند و کشاورزی دچار مشکل شده است. کشاورزان خوزستانی که رتبه نخست تولید محصولات باغی و زارعی در کشور را دارند و روزی خود نان‌آور بودند اکنون به نان شب محتاج هستند».


بی‌تدبیری دولت دام‌ها را هم ذبح کرد/ «صف‌های طولانی» دستاورد روحانی برای مردم


نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی افزود: «تاکنون وزارت کشور و جهاد، برنامه‌ای برای حل مشکلات موجود نداشته‌اند و با این روند مدیریتی، نگران افزایش قیمت محصولات پروتئینی در آینده هستیم. متأسفانه این دولت را باید تحمل‌کنیم تا به پایان برسد».


یوسفی با بیان اینکه برای کنترل وضعیت محصولات پروتئینی باید اقدامات ضرب‌الأجلی در دستورکار قرار بگیرد، گفت: «متأسفانه این انتظار می‌رود تا دو ماه دیگر، صف‌های طولانی مانند تهیه مرغ برای خرید گوشت قرمز در کشور تشکیل شود؛ دامدار برای تأمین نهاده و آب دچار مشکل است و به‌اجبار دام خود را ذبح می‌کند».


عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: «بعد از کمبود محصولات پروتئینی در کشور، افراد متنفذ نزدیک به دولت موضوع واردات گوشت را مطرح می‌کنند تا منافعی برای خود دست‌وپا کنند».


انتهای پیام/۴۱۶۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب