دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تاسیس داروخانه در دست انحصارطلبان؛

آئین‌نامه جدید تاسیس داروخانه، صنعت دارو را به انحصار می‌کشاند

مدیر اجرائی انجمن داروسازان تهران می‌گوید، سازمان غذا و دارو باید آئین‌نامه تاسیس داروخانه‌ها را به نفع عموم تدوین کند زیرا آئین‌نامه تدوین‌شده صنعت دارو را به انحصار خواهد کشاند.
کد خبر : 591539
داروخانه داروسازی



به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، از مدت‌ها قبل قرار بود که تغییراتی در آئین‌نامه تاسیس داروخانه اعمال شود که این تغییرات عامل کشمکش بین انجمن داروسازان و داروخانه‌داران باسابقه و نهادهای تصمیم‌گیر مانند وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو شده است.


برخی از اعضای انجمن داروسازان تجدیدنظرهای اعمال شده در خرداد ماه امسال را عاری از در نظر گرفتن خرد جمعی دانسته‌اند. به گفته این افراد آیین‌نامه جدید در پشت درهای بسته و بدون دخالت انجمن داروسازان تصویب شده و کسانی که آن را تصویب کرده‌اند تنها به سرمایه‌داران ذی‌نفعی که مراودات مشخص با سازمان‌ها دارند فکر می‌کنند.


در این زمینه، رضا ابوالفضلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت خبرگزاری آنا ضمن بیان اینکه وزیر بهداشت دستور داده‌ است تا آئین‌نامه مذکور علی‌الحساب اجرا نشود، گفت: آئین نامه‌ای که به آن اشاره شد مربوط به تاسیس داروخانه‌های زنجیره‌ای است که گروه‌های خاص وابسته به دولت که بسیاری از منابع اقتصادی را قبضه کرده‌اند، می‌خواهند در این موضوع نیز نفوذ کنند، ده سال است که داروسازان در برابر این افراد مقاومت کردند تا اینکه این آئین‌نامه تنظیم شد و دست آن افراد را باز می‌گذارد.


مدیر اجرائی انجمن داروسازان تهران در ادامه بیان کرد: زمانی که می‌خواهد کاری در مملکت انجام شود افرادی در مقابل آن قرار می‌گیرند، یک دسته کسانی هستند که منافع آن‌ها تامین می‌شود و دسته ‌دیگر آن کسانی هستند که منافع آن‌ها به خطر می‌افتد.


وی افزود: داروخانه‌های قدیمی‌تر می‌پندارند که آئین‌نامه جدید بر کار آن‌ها تاثیر منفی می‌گذارد و افراد جوان‌تر می‌توانند راحت‌تر به تاسیس داروخانه برسند، ما دوست داریم که تمام جوانان داروخانه داشته باشند اما باید به یاد داشته باشیم که یکی از مشاغل مربوط به رشته داروسازی داروخانه‌داری است.


ابوالفضلی ضمن بیان اینکه در چند دهه اخیر به علت ضعف مدیریتی نتوانسته‌ایم داروسازان را در مشاغل صنعتی جای دهیم، بیان کرد: در نتیجه تمام فارغ‌التحصیلان داروسازی متقاضی تاسیس داروخانه هستند و طرف دیگر قضیه این است که رئیس سازمان غذا و دارو و وزیر بهداشت باید دو طرف قضیه را در نظر بگیرند و هر قانونی در مملکت باید حافظ منافع عموم باشد.


وی تصریح کرد: قطعا راه‌حلی بوده است که همه طرفین راضی باشند، در کشورهایی مانند انگلیس و فرانسه داروخانه‌های زنجیره‌ای وجود دارد اما آن‌ها تمام داروسازان را مشارکت می‌دهند و هر داروساز می‌تواند از سهام آن داروخانه‌ها بخرد، اما بحثی که اینجا پیش برده می‌شود صنعت دارو را انحصاری خواهد کرد.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب