جذب نخبگان دانشجویی و دانشآموزی با شناسایی ظرفیتهای پژوهشی و تحقیقات کاربردی
گروه استانهای خبرگزاری آنا، داوود دهقانیمحمودآباد؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد و اکنون دفاتر آن در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است و قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
کارنامه درخشان پژوهشگران جوان با تجاریسازی ۱۲ محصول
از ساخت دستگاه ایستگاه شارژ موبایل تا احیای انجمنهای علمی
ساخت ۳ محصول هوشمند توسط جوانان نخبه
کرونا مقهور «دوشنبههای وبیناری» پژوهشگران جوان
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی ایجاد شده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» بهمنظور آشنایی با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان با شهرام اشرفیراد رئیس این باشگاه و عضو هیئت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گفتوگو کرده است که از نظر کاربران میگذرد.
شناسایی، جذب، حمایت و هدایت دانشجویان بااستعداد
اشرفیراد در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان اظهار کرد: باشگاه پژوهشگران جوان، مرکزی است که با هدف شناسایی، جذب، حمایت و هدایت دانشجویان بااستعداد کشور از طریق تشکل بخشیدن به آنها در قالب گروههای پژوهشی و علمی فعالیت میکند.
وی افزود: بهطورکلی جوانانی که ازنظر تحصیلی دارای معدل بالایی بوده و یا دارای سوابق علمی- پژوهشی مستندی مانند ارائه مقاله در محافل و نشریات علمی، اختراع، اکتشاف و امثالهم باشند، میتوانند بر اساس آییننامه عضویت در این باشگاه به یکی از دفاتر آن در واحدهای دانشگاهی مراجعه و به عضویت رسمی باشگاه پژوهشگران جوان درآیند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان بیان کرد: باشگاه این واحد دانشگاهی هم بر اساس رسالت، اهداف و با کمک و همکاری همکاران هیئت علمی و حمایتهای هیئت رئیسه دانشگاه برنامهریزی و فعالیت خود را آغاز کرد و در سالیان عمر خود به دستاوردهای خوبی در این زمینه نائل شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان اظهار کرد: در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان همکاران خوب و مستعدی مانند «دکتر رفیعی»، «دکتر لایی»، «دکتر کاشفی»، «دکتر کیا حسینی» و «دکتر شکوهینیا» ایفای نقش کردهاند.
اشرفیراد درباره فعالیتهای شاخص و موفقیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان مطرح کرد: فعالیتهای باشگاه در قالب برگزاری مسابقات، بازدیدهای علمی، کارگاههای توانمندسازی، وبینارها، سمینارها و طرحهای پژوهشی و فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجویی بوده که هرکدام با توجه به نیازهای متفاوت قشر نخبه تأثیر شگرفی در پیشبرد اهداف باشگاه داشته است.
شناساندن ظرفیتها در حوزه پژوهش و تحقیقات کاربردی
وی با بیان اینکه عمده تلاشهای باشگاه در حال و آینده برنامهریزی برای انعقاد تفاهمنامه با مراکز پژوهش دانشآموزی و جذب دانشجویان نخبه منطقه است، افزود: نخبهپروری و حمایت از استعدادهای درخشان از مهمترین وظایف این باشگاه است و ضرورت دارد با شناساندن ظرفیتها در حوزه پژوهش و تحقیقات کاربردی، نخبگان دانشجویی و دانشآموزی را جذب کنیم.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان درباره تأثیر فعالیتهای این باشگاه در سطح واحد، منطقه و کشور بیان کرد: باشگاه پژوهشگران واحد دامغان از زمان تأسیس با مدیریت و کنترل دقیق رؤسای این واحد دانشگاهی بهویژه نعمتالله نعمتی نقش مهمی در جذب نخبگان و پیشبرد اهداف عالی باشگاه داشته و بهصورت منطقهای و کشوری مسابقات علمی بسیار دقیقی را برگزار کرده و در دوران پساکرونا برنامههای خوبی برای بهبود وضعیت نخبهپروری و توانمندسازی دانشجویان برای افزایش تخصصهای مبتنی بر مهارتهای عملی و کاربردی خواهیم داشت.
این استاد دانشگاه درباره مهمترین فعالیتها و سیاستهای حال حاضر باشگاه پژوهشگران واحد دامغان بیان کرد: با توجه به فعالیتهای باشگاه، پژوهشگران جوان در حال فعالیت روی چند طرح پژوهشی و چاپ مقاله در مجلههای معتبر علمی و پژوهشی بینالمللی بوده و هستند. در کنار این فعالیتها دو مسابقه منطقهای در چالش جاذبه و موشکهای آبی برگزار کردیم که با اقبال دانشآموزان دامغانی روبهرو شد.
لزوم هدایت اعضای باشگاه به تشکیل گروههای کاری تخصصی
اشرفیراد در پاسخ به این پرسش که چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد به آنا گفت: افزایش تعداد اعضای باشگاه، هدایت اعضا به تشکیل گروههای کاری تخصصی، برگزاری مسابقات و همایشهای مختلف، برگزاری سخنرانیهای علمی و برگزاری اتاقهای فکر برای هماندیشی ازجمله پیشنهادها برای توانمندسازی باشگاه پژوهشگران جوان است.
وی درباره دستاوردها و محصولات شاخص باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان اظهار کرد: دستاورد باشگاه حضور فعالانه در بخش جذب دانشجوی نخبه و توانمندسازی اعضا برای حضور در بخشهای مختلف اقتصادی و صنعتی بوده است، این برنامه در آینده با قوت بیشتر ادامه پیدا میکند و بنا داریم برنامه باشگاه با برگزاری کلاسهای توانمندسازی و ایجاد اتاق فکر منسجمتر برگزار شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان درباره فعالیت باشگاه پژوهشگران دامغان در دوره کرونا مطرح کرد: در دوره کرونا همکاران هیئت علمی با همکاری دانشجویان در این واحد دانشگاهی در مرکز پژوهشی دارویی برای نخستین بار در جهان موفق به تولید داروی ضدعفونی دهان و بینی و ضدکرونا شدند.
اجرای ۳ برنامه کارگاههای علمی-مهارتی، وبینار و بازدیدهای مجازی
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان اجرای سه برنامه کارگاههای علمی-مهارتی، وبینارهای مرز دانش و بازدیدهای مجازی را در راستای سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی دانست و افزود: در وبینارهای مرز دانش واحدهای دانشگاهی مطالب بهروز علمی را با حضور استادان برجسته بهصورت وبینار برگزار میکنند.
اشرفیراد افزود: کارگاهها، بازدیدها و وبینارها بر اساس تقویم و زمانبندی مشخصشده از سوی ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی توسط واحدهای دانشگاهی در حال برگزاری است.
وی در مورد فعالیت انجمنهای علمی زیر نظر باشگاه هم گفت: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در بیشتر رشتهها دارای انجمن علمی دارای مجوز بوده و همگی دارای فعالیتهای خوبی زیر پوشش باشگاه هستند و از انجمنهای این واحد دانشگاهی میتوانم انجمن حقوق، انجمن فقه و حقوق، انجمن میکروبیولوژی، انجمن معماری، انجمن کشاورزی را نام ببرم که در زمینههای تخصصی رشته با همکاری مدیران گروه و استادان در حال فعالیت هستند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/