دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 تير 1400 - 12:41
در مسیر نخبه‌پروری/۶۰ حسینی‌کیا در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

از ثبت ۲ اختراع تا چاپ ۱۲ مقاله ISI توسط پژوهشگران جوان

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر گفت: دو ثبت اختراع، چاپ ۱۲ مقاله ISI و چاپ دو کتاب ازجمله فعالیت‌ها و دستاوردهای شاخص اعضای این باشگاه است.
کد خبر : 588602
آزمایشگاه واحد اهر

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، داوود دهقانی‌محمودآباد؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


لزوم هویت‌بخشی به جایگاه باشگاه پژوهشگران جوان در واحدهای دانشگاهی


طرح‌های تولیدی کشاورزی در دستور کار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان


تعریف پروژه‌های دانشگاهی ارتباط با صنعت در باشگاه پژوهشگران جوان


برنامه شناسایی و حمایت از نخبگان در ۴ بخش اجرا می‌شود




خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» به‌منظور آشنایی با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر با سید محسن حسینی‌کیا، رئیس این باشگاه گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر بگویید.


حسینی‌کیا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر که از سال ۱۳۸۶ راه‌اندازی شد به دنبال ایجاد حوزه‌های مختلف در این واحد دانشگاهی بود. یکی از استراتژی‌های دانشگاه راه‌اندازی دفتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و نیز انجمن‌های علمی بود و با تجربه‌ای که از فعالیت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس داشتم، توانستیم از سال ۱۳۸۸دفتر باشگاه را در واحد نوشهر فعال کنیم.


مرحله بعدی عضوگیری و جذب دانشجو و هدایت آنان به سمت رسالتی که دفتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان داشت، بود که این مرحله هم به‌خوبی و با استقبال دانشجویان انجام شد. اکنون باشگاه از زمان راه‌اندازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر فعال است و با فعالیت‌هایی که انجام شد، سال ۹۱ به عنوان رتبه برتر کشوری دست یافت و این جانب کماکان(حدود ۱۲ سال از ابتدای راه‌اندازی) مسئولیت دفتر باشگاه را بر عهده دارم.


آنا: درباره فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی نوشهر توضیح دهید.


حسینی‌کیا: در کنار فعالیت‌های مختلفی که با حضور اعضا و دانشجویان در بخش پژوهشی و آموزشی داشتیم، برابر تقویم آموزشی دفتر مرکزی باشگاه در چند مسابقه بین‌المللی در کشور مقام کسب کرده‌ایم و در مسابقات کشوری که در دانشگاه سمنان برگزار شد، در طراحی و ساخت خرپای ماکارونی مقام نخست را کسب کردیم.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر دارای دو ثبت اختراع است و تعداد ۱۲ مقاله ISI از دانشجویان و استادانی که در باشگاه عضو و فعال هستند و همین‌طور تعداد دو عنوان کتاب چاپ شده هم جزء فعالیت‌هاست. در کنار فعالیت‌های دیگر که در اولویت‌های بعدی هستند، بازدیدهای علمی، کارگاه‌های آموزشی و وبینارهای دوران کرونا از فعالیت‌های این باشگاه بوده هستند.


آنا: فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد نوشهر تا چه اندازه اثرگذار بوده است؟


حسینی‌کیا: نخستین موضوع چشمگیر در فعالیت‌های باشگاه ایجاد انگیزه برای دانشجویانی است که می‌خواهند فعالیت علمی انجام دهند به عبارتی باشگاه پژوهشگران جوان اتاق فکر برای دانشجویانی است که بخواهند فعالیت‌های پژوهشی انجام دهند و مورد حمایت قراردادن آنها نیز موضوع مهمی است.


یکی از رسالت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان شناسایی و حمایت از دانشجویان نخبه و علاقه‌مند به کار و فعالیت پژوهشی است. تاکنون چند مسابقه علمی را با دانشجویان نخبه در سراسر کشور برگزار و مقام‌های خوبی هم کسب کرده‌ایم، این دانشجویان کسانی هستند که بعداً‌ آنها را حفظ کرده و یا اگر کار تولیدی یا پژوهشی داشتند، توانستیم مورد حمایت خودمان قرار دهیم و حداقل کار این بود که از تخفیفات دانشجویی و شهریه برخوردار شده و یا به بازار کار هدایت شده‌اند تا توانمندی آنان در محل کار عرضه شود.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد نوشهر چیست؟


حسینی‌کیا: باشگاه پژوهشگران جوان واحد نوشهر حدود دو سال است که تقریباً حالت جدیدی به خود گرفته است، بعد از اسفند ۹۸ که ویروس کرونا بر دنیا و کشور غالب شد، بیشتر فعالیت‌ها غیرحضوری شده است. در این مدت توانستیم چند وبینار علمی و پژوهشی برگزار کنیم؛ علاوه بر اینکه دانشجویان و استادانی که فعال و پژوهش‌محور هستند و علاقه‌مند بودند در باشگاه فعالیت داشته باشند را به همایش‌ها و کارگاه‌های مختلفی هدایت کردیم تا بتوانند کسب اندیشه کرده و ارتقای سطحی علمی داشته و در آینده مثمر باشند.


آنا: پیشنهاد و خواسته‌های شما از ستاد مرکزی باشگاه برای توانمندسازی باشگاه‌ها چیست؟


حسینی‌کیا: نخست اینکه باید از افراد مجرب و باتجربه‌ای که در باشگاه فعال هستند، استفاده کرد، اکنون پست سازمانی به عنوان رئیس باشگاه برای برخی واحدهای دانشگاهی مانند واحد نوشهر تعریف نشده است که این خود انگیزه کارکردن را می‌گیرد.


دوم اینکه خود باشگاه باید فضایی ازجمله دفتر و امکانات مجزا در واحدهای دانشگاهی داشته باشد و اینکه باشگاه‌ها در واحدهای دانشگاهی مورد کنترل و ارزیابی قرار بگیرند و با ارزیابی لازم برای آنها تصمیم‌گیری شود. با این وجود باشگاه محل تمرین دانشجویانی است که می‌خواهند فعالیت‌های پژوهشی انجام دهند و رسالت باشگاه همین است و تلاش می‌کند که این کار انجام شود و بسته به این است که سیستم اداری تا چه حد مجوز می‌دهد.


آنا: درباره دستاورد یا محصول شاخص باشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر توضیح دهید.


حسینی‌کیا: دو ثبت اختراع، ۱۲ چاپ مقاله ISI، دو کتاب چاپ شده، هشت مورد مشارکت در همایش‌های علمی و ملی و دو طرح پژوهشی خاتمه یافته ازجمله فعالیت‌ها و دستاوردهای باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر است؛ البته در صحبت با استادان و کارگروه‌هایی که برگزار کرده‌ایم، امیدواریم بتوانیم در ثبت اختراع تولیدات علمی فعالیت داشته باشیم تا قابل عرضه و کاربردی و پاسخگوی مسائل و مشکلات منطقه و کشور باشند. در دوران کرونا هم بیشتر برنامه‌های باشگاه حضور در همایش‌ها به صورت وبینار و ارتقای سطح علمی بوده است.


آنا: برنامه‌های باشگاه واحد نوشهر در مورد سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی ستاد مرکزی چیست؟


حسینی‌کیا: مسلماً حرکت باشگاه در واحدهای دانشگاهی در راستای رسالت دفتر مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان است که در سازمان تصمیم‌گیری می‌شود. با توجه به اوضاع منطقه، فعالیت خود در جذب اعضا را در سه رسته، دانش‌آموزی، دانشجویی و اعضای هیئت علمی متمرکز کرده و تشکیل پرونده‌ داده‌ایم تا اوضاع فعلی را سر و سامان دهیم و از طریق سامانه‌ای که باشگاه تعریف کرده اعضا را جذب کرده و بعد از صدور کارت عضویت‌ بتوانیم به‌منظور ثبت اختراع، مقالات علمی، مشارکت در بازدیدهای علمی و آموزش‌های کوتاه‌مدت از وجود آنان استفاده کنیم.


آنا: درباره فعالیت انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه هم توضیح بدهید.


حسینی‌کیا: حدوداً بیش از یک سال و نیم است که انجمن‌های علمی زیرمجموعه دفتر باشگاه پژوهشگران جوان قرار گرفته است و ۶ انجمن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر فعال هستند و عضوگیری انجام و تقویم آموزشی برای آنها تعریف شده که با آغاز ترم جدید، فعالیت‌ آنها آغاز می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/پ

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب