دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1399 - 00:06
در مسیر نخبه‌پروری/35 داودی‌کیا در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

موفقیت پژوهشگران جوان و نخبه در ثبت 29 اختراع/ انجمن علمی داروسازی راه‌اندازی می‌شود

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی عنوان کرد که ماحصل فعالیت اعضای این باشگاه در عرصه اختراعات 29 ثبت اختراع بوده است.
کد خبر : 529843
۲۰۲۰۱۱۱۶_۱۴۳۸۴۷.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مركز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


انجمن‌های علمی پزشکی و علوم تربیتی در قشم راه‌اندازی می‌شوند


طراحی و ساخت روبات مین‌یاب و زیردریایی امدادگر


18 طرح پژوهشی توسط پژوهشگران جوان و نخبگان نهایی شد




خبرنگار خبرگزاری آنا در همین زمینه و در ادامه پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» و در شماره سی و پنجم با عبدالله داودی‌کیا رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی درباره اقدامات، برنامه‌ها، اهداف و مأموریت‌های این باشگاه گفتگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه در واحد دانشگاهی‌تان بیان کنید.


داودی‌کیا: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی فعالیت خود را از سال 1386 آغاز کرده و در این مدت محمدرضا اسمعیلی، سیدمحمدمهدی حسنی، مصطفی جعفریان، میثم محمدی، صمد خاکسار و میثم باغبانیان مسئولیت باشگاه را بر عهده داشتند و از سال 98 این مسئولیت به بنده سپرده شده است.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد آیت‌الله آملی در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


داودی‌کیا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های اثرگذار علمی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی که توسط اعضا در سنوات گذشته به‌دست‌آمده شامل چاپ 64 مقاله ISI/ISC و همین‌طور تعداد دیگری مقاله علمی-پژوهشی است. به‌علاوه، 29 ثبت اختراع را پژوهشگران جوان باشگاه انجام داده‌اند و هشت طرح پژوهشی در باشگاه با موفقیت خاتمه یافته است.


از سال 98، 18 مقاله ISI/ISC از اعضای باشگاه برای دریافت تشویقی تأیید شدند. به‌علاوه برنامه برگزاری دو مسابقه علمی از نوع جشنواره ایده‌های برتر مصوب شده بود که به علت شیوع بیماری کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، فعلاً اجرای آنها معلق مانده است.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


داودی‌کیا: برای حفظ و تداوم جریان توانمندسازی دانشجویی در دوران شیوع بیماری کرونا، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌ها در قالب مجازی دنبال شد. در سه ماه گذشته هم ، سه وبینار علمی توسط این باشگاه پژوهشگران برگزار شد که با توجه به اولویت رشته داروسازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی، یکی از برنامه‌ها به‌طور تخصصی، دانشجویان این رشته را مخاطب قرار داده بود و تلاش شد تا دانشجویان با نیازهای نوظهور و تقاضای آینده صنعت/جامعه در رشته تحصیلی‌شان آشنا شوند. در ادامه هم تلاش می‌شود تا هر ماه، یک وبینار علمی برنامه‌ریزی و اجرا شود.


برای ترویج کارآفرینی مبتنی بر پژوهش و نوآوری و نیز هدایت دانشجویان به سمت تحقیقات تقاضامحور، اخیراً کارگاه آموزشی مجازی پیرامون چگونگی تنظیم طرح پژوهشی و طرح کسب‌وکار برگزار شده و برگزاری یک کارگاه آموزشی مرتبط–با همکاری متخصصان پارک علم و فناوری استان- در مرحله برنامه‌ریزی است.


آنا: افتخارات و جوایز ملی و بین‌المللی باشگاه در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟


داودی‌کیا: ماحصل فعالیت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در عرصه اختراعات، 29 ثبت اختراع توسط اعضا بوده و برای تداوم و تقویت این روند، برگزاری یک وبینار علمی درباره ثبت اختراع و مالکیت فکری –با همکاری متخصصان پارک علم و فناوری استان- در مرحله برنامه‌ریزی است.


تولید محصولات دانش‌بنیان و یا محصولات با قابلیت تجاری‌سازی و حمایت از آنها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی با راهبری مرکز رشد این واحد دانشگاهی انجام می‌شود که ازجمله دستاوردهای آن می‌توان هوشمندسازی کواتکوپترها بر اساس شناسایی میدان الکتریکی برای بازدید از تجهیزات برقی در طول مسیر را نام برد.


روبات هوشمند مسیریاب کابل‌های برق زیرزمینی، فازیاب غیرتماسی هوشمند، خمیردندان گیاهی، سوسپانسیون استامینوفن خوراکی طعم‌دار(معادل نمونه خارجی) برای کودکان، ژل بی‌حس‌کننده رویش دندان کودکان، مخزن نیتروژن مایع، فلز مدرج آلومینیومی، یاتاقان برنزی، برانکار نیمه‌اتوماتیک و شارژر تلفن همراه برای موتور سیکلت از دیگر محصولات دانش‌بنیان این باشگاه است.


آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته‌اید و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده‌اید؟


داودی‌کیا: برنامه ویژه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در ارتباط با بیماری کروناویروس، برگزاری سخنرانی علمی مجازی درباره بهداشت مواد غذایی در دوران شیوع بیماری بوده است که پژوهشگران صنعت غذایی را به‌طور ویژه مخاطب قرار داد. 


تولید محصولات مقابله با شیوع بیماری را گروه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی بر عهده داشتند که با فعال‌سازی کارگاه تولیدی در تولید ماسک، گان و دستکش اقدامات مناسبی را انجام داد.


آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردار هستید؟


داودی‌کیا: به باور شورای پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی، فعالیت انجمن‌های علمی می‌تواند موجب ارتقای مشارکت دانشجویان و جوانان نخبه در تصمیم‌سازی‌ها و نیز تقویت فعالیت‌های علمی گروهی شود؛ بنابراین با نظر مساعد شورا، مقررشده تا بودجه کافی متناسب با فعالیت‌ها و همین‌طور امکانات موجود در دانشگاه در اختیار انجمن‌ها قرار گیرد.


انجمن علمی رشته داروسازی به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد


یکی از اعضای هیئت علمی جوان و پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی نیز به‌عنوان مشاور انجمن قبول مسئولیت کرده‌ که فکر می‌کنیم این فضا می‌تواند بستری برای تقویت روحیه خودباوری و استقلال در دانشجویان این واحد دانشگاهی باشد.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی از قبل، فاقد انجمن علمی فعال بوده است؛ بنابراین اقداماتی برای راه‌اندازی انجمن‌های علمی دانشجویی در رشته‌های مختلف آغاز شده، اطلاع‌رسانی‌ها انجام گرفته و انجمن علمی رشته داروسازی به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب