دستگاه فشارسنج شریانی با بهرهگیری از موجهای پالس اختراع شد/ پیشنهادهایی برای ارتقای باشگاه پژوهشگران جوان
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ داوود دهقانی محمودآباد؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مركز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال 1377 راهاندازی شد.
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از 300 واحد دانشگاهی و 100 آموزشکده سما در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی، دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی است.
بیشتر بخوانید:
موفقیت پژوهشگران جوان و نخبه در ثبت 29 اختراع/ انجمن علمی داروسازی راهاندازی میشود
طراحی و ساخت روبات مینیاب و زیردریایی امدادگر/ ۱۱ انجمن علمی مجوز فعالیت گرفتند
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1377 تاکنون با جذب بیش از 95 هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که 23 هزار و 883 نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
مهمترین فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان چیست؟
خبرنگار آنا در ادامه نشر پرونده «در مسیر نخبهپروری» و بهمنظور آشنایی با عملکرد، فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد محبوبه سلیمانپور عمران رئیس این باشگاه به گفتگو نشسته است.
گفتگوی آنا با سلیمانپور عمران در پی میآید:
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد تشریح کنید.
سلیمان پورعمران: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد دو سال بعد از راهاندازی آن توسط رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی آغاز به کار کرد.
رؤسای این باشگاه بهترتیب «دکتر عبدی»، «دکتر حاتمی»، «مهندس فانی» و «دکتر وحید جاجرمی» بودهاند و من نیز بهعنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد از یک سال گذشته در خدمت باشگاه استان خراسان شمالی و واحد بجنورد هستم.
آنا: مهمترین فعالیتهای شاخص و موفقیتهای اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان واحد متبوع شما در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟
سلیمان پورعمران: تیمسازی انجمنها و شرکت در مسابقات منطقهای و ملی مانند بتن و سازههای ماکارونی از جمله موفقیتهایی بوده که برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد دستاورد داشته است.
بازدیدهای مختلف از مناطق هنری کاشان، بازدید از سدها، نیروگاهها و تأسیسات از دیگر فعالیتهای ما در این باشگاه بوده است.
از دیگر موفقیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، چاپ مقالات متعدد در نشریات و همایشهای معتبر ملی و بینالمللی بوده که نتیجه استعدادیابی و آموزش اعضا بوده است.
آنا: در یک سال گذشته چه فعالیتهایی داشتهاید؟
سلیمان پورعمران: مهمترین فعالیتهای شاخص این باشگاه در یک سال گذشته برگزاری نمایشگاه دستاوردهای علمی هفته پژوهش استان خراسانشمالی در سال 1398 بود که بهطور کامل توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد و اعضای انجمنهای دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی و اداره شد.
پیشنهادهایی برای ارتقای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
چاپ مقالات متعدد بینالمللی با ضریب تأثیر بالا و برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی و توانمندساز حضوری و مجازی از دیگر فعالیتهایی بوده که مطابق برنامههای مصوب، کارگاهها و کلاسهای آموزشی متعدد برای توانمندسازی دانشجویان برگزار شد.
پیشنهادهایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
رایزنی و همکاری با سازمانها و باشگاههای واحدهای دیگر نیز برای تعامل نزدیکتر و هدایت اقدامات و اهداف مشترک انجام پذیرفت که این امر سبب انجام اقدامات مشترک و جذب منابع و درآمدزایی و صرفهجویی در هزینههای باشگاه شد.
آنا: مهمترین فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد چیست و چه سیاستگذاریهایی را در پیش گرفتهاید؟
سلیمان پورعمران: با توجه به همهگیری کرونا و حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه، آموزشهای توانمندساز مجازی در دستور کار باشگاه قرار دارد، تبلیغ برای تشکیل انجمنهای جدید و گسترش انجمنهای علمی و تقویت و ارتقای آنها از طریق استعدادیابی، شرکت در مسابقات علم و فناوری و تشکیل تیم برای مسابقات علمی و فناوری در سطح استانی و ملی، تبلیغ و اطلاعرسانی باشگاهها و انجمنها از طریق بروشور و تراکت، بنر و بهویژه تبلیغ مجازی و گسترش شبکههای اجتماعی مجازی برای اعضا، برگزاری جلسات شورای باشگاه در سطح استان و هماندیشی باشگاههای واحدهای استان، برگزاری هماندیشیها، سخنرانی علمی، وبینارها و کارگاههای توانمندسازی از مهمترین اولویتها و سیاستهای پیش روی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد است.
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟
سلیمان پورعمران: باید فعالیتهای باشگاهها، انجمنها و واحدهای متولی فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد همراستا شده و در قالب یکپیکره با یکدیگر تعامل و همکاری نزدیک داشته باشند، فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد باید در راستای فعالیتهای مراکز رشد و فناوریهای نوین باشد و موازی کاریها در این زمینه از میان برود.
در این راستا انجمن و باشگاه میتواند بهعنوان استعدادیاب و پرورش افراد مستعد در این زمینه نقش و جایگاه استراتژیک ایفا کند.
همچنین درباره عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، باید به کیفیت اعضا نسبت به کمیت آنها توجه بیشتری شود و تأکید بر رشد کیفی اعضا باشد تا در راستای رسالتهای دانشگاه، افراد مستعد واقعی جذب و پرورش یابند.
آنا: افتخارات و جوایز ملی و بینالمللی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟
سلیمان پورعمران: سومین دوره از مسابقات ملی سازههای ماکارونی که با شرکت 16 تیم از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در سه گرایش سازه سنگین، راندمانی و فرمزیبا(مدرن وسنتی) برگزار شد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گرايش راندمانی با دو تيم مقام دوم و سوم را كسب كرد.
آنا: آیا باشگاه متبوع شما دستاورد و محصول شاخص، برنامه و دستور کاری دارد که منجر به تولید محصول شود؟
سلیمان پورعمران: طرح تحقیقاتی مصوب باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد توسط جوهرینیا عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با عنوان دستگاه فشارسنج شریانی با استفاده از دو موج چالس و بدون بهکارگیری کاف منجر به اختراع شد و گواهی ثبت اختراع به این واحد دانشگاهی تعلق گرفت.
گسترش انجمنهای علمی و تقویت آن را در دستور کار دارم
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد تعداد زیادی مقاله ISI با ضریب تأثیر بالا داشته که جدیدترین آن چاپ مقالات پژوهشی در ژورنالهای الزویر و وایلی توسط مجید محمدنیا عضو باشگاه واحد دو مقاله در ژورنال applied organometallic chemistry با ضریب تأثیر 3.14 و یک مقاله در ژونال inorganic chemistry communications با ضریب تأثیر 1.94 است.
آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشتید و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شدهاید؟
سلیمان پورعمران: در دوره کرونا توانمندسازی اعضا با برگزاری کارگاهها و وبینارهای متعدد از جمله 14 جلسه کارگاه مجازی اتوکد بهمیزان 40 ساعت، کارگاه مقدماتی و پیشرفته آموزش نرمافزار SPSS و ... سخنرانیهای علمی متعدد در قالب وبینار، برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش، برگزاری دورههای مشترک با سازمانها و دیگر دانشگاهها بهویژه بنیاد نخبگان استان در دستور کار قرار داشته است.
آنا: در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامههایی پیشرو دارید و دستور کارها چیست؟
سلیمان پورعمران: با توجه به سیاستهای ابلاغی جدید، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، توانمندسازی اعضا از طریق آموزشهای مجازی را در دستور کار خود قرار داده است.
آشنایی با تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، کارگاه اتوکد و spss پیشرفته، آموزش PLS&lizrel، کارگاه مقالهنویسی، کارگاه روش تحقیق آمیخته، کارگاه برنامهریزی استراتژیک و ... شرکت در مسابقه منطقهای سازههای ماکارونی بهعنوان مشارکتکننده با واحد شیروان در دو سطح دانشجویی و دانش آموزی از جمله اقدامات انجام شده است.
آنا: با توجه به قرار گرفتن انجمنهای علمی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروههایی برخوردارید؟ ارزیابی شما از کارکردهایشان چیست و آیا برنامهای برای پیشرفت آنها دارید؟
سلیمان پورعمران: تعداد انجمنهای واحد 14 انجمن شامل گروههای رياضی، مهندسی برق، عمران، علومتجربی، آموزش ابتدایی، تربيتبدنی، حسابداری، مديريت بازرگانی، دامپزشكی، كشاورزی، معماری، مامایی، مديريت برنامهريزی و روانشناسی است که در نهایت موفق شدیم برای انجمنها مکان مجزا تدارک ببینیم.
با توجه به شیوع کرونا امکان حضور دانشجویان برای مشارکت در برنامهها و رویدادها بهصورت حضوری وجود ندارد، اما تمام تمرکز برنامههای تبلیغاتی و آموزشی مجازی واحد بجنورد شناسایی و جذب حداکثری دانشجویان مستعد گروههاست که در واقع پیکره باشگاه را شکل میدهند. و با توجه به تلفیق باشگاهها و انجمنها این مهم تسریع شده است.
گسترش انجمنهای علمی و تقویت و ارتقای آنها از سیاستهای میانمدت باشگاه و در دستور کار من است. با توجه به گستردگی گروههای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد و گسترش رشتههای جدید، باشگاه در نظر دارد تعداد انجمنهای علمی این دانشگاه را افزایش دهد و البته برخی رشتهها نیز که ورودی ندارند باید با انجمنهای دیگر تلفیق یا لغو مجوز شوند.
انتهای پیام/4078/4117/
انتهای پیام/