دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در واحد تهران غرب دانشگاه آزاد اسلامی؛

نشست «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» برگزار شد

نشست تخصصی «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» با حضور جمعی از مدیران اقتصادی و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد.
کد خبر : 590717
صنعت



به گزارش خبرنگار حوزه پژوهش و پایان‌نامه‌های گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست تخصصی «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» با حضور جمعی از مدیران اقتصادی و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد.


در این نشست امینی، مدیر کل برنامه‌ریزی و بودجه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: علت تشکیل این نشست، پیدا کردن ادبیات مشترک برای تعریف ارتباط دانشگاه و صنعت بود. بدنه دانشگاهی تعریفی از این موضوع دارد که با تعریف بخش صنعت از این ارتباط متفاوت است. اگر بتوانیم ادبیات مشترکی پیدا کنیم می‌توانیم پتانسیل و مدیران اقتصادی بیشتری را پذیرا باشیم.


حشمت‌الله عسکری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استان‌داری تهران نیز در این نشست گفت: این برنامه مربوط به شعار سال است. ستادی درباره رفع موانع تولید وجود دارد که به حل مشکلات واحدهای تولیدی می‌پردازد که می‌تواند شمایی از قوانین و مقررات در حمایت از تولید و فعالان بخش خصوصی در اختیار ما قرار دهد. بخش زیادی از اقتصاد ما مربوط به بخش خدمات است که بخش غیررسمی اقتصاد در آن اصالت دارد.


همچنین صابر پرنیان، مدیرعامل شهرک‌های صنعتی استان تهران در این نشست عنوان کرد: در سال‌های گذشته ارتباط دانشگاه با صنعت به شکل ارتباط پروژه‌ای یک استاد با یک واحد تولیدی محدود می‌شد اما هم اکنون برخی برخی از واحدها به بخش تولید در کشاورزی و صنعت ورود کرده‌اند و بحث تولید و نیازهای استان را پوشش می‌دهند و شهرک‌های صنعتی استان تهران، خدامت استادان مراکز رشد، شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت‌آپ‌ها وشتاب‌دهنده‌ها این ظرفیت را دارند.


پرنیان افزود: ۲۰ درصد از شهرک‌های صنعتی در استان تهران قرار دارند و در مجموع چیزی حدود ۵۰۰ هزار نفر با دانش بالا اشتغال دارند. این نشان می‌دهد که علاقه به سرمایه‌گذاری برای ایجاد واحدهای صنعتی زیاد است. استان تهران بیشترین تقاضا برای توسعه و گسترش واحدهای صنعتی را دارد اما به لحاظ منابعی چون آب و برق و انرژی و مسائل زیست محیطی دارای مشکل است.


مدیرعامل شهرک‌های صنعتی استان تهران در ادامه گفت: عمده واحدهای صنعتی با مشکلاتی چون افزایش ظرفیت تولید، عارضه‌یابی محصولات و خط تولید، قیمت تمام شده محصول و غیره درگیر هستند اما مدیران و مالکین صنعتی تمایل چندانی برای پژوهش و علتیابی در این موضوعات هزینه کند. از سویی دانشگاهیان فکر می‌کنند که کارخانه‌دارها و صنعتگران پول پارو می‌کنند لذا ارتباط قوی برای درک و حل مشکلات وجود ندارد.


وی تاکید کرد: ۹۰ درصد واحدهای صنعتی با مشکلات مصرف انرژی و ضایعات و تولید و کالا دارای مشکلاتی هستند دانشگاه باید در حوزه مکانیک تا طراحی شهرک صنعتی، محصولات و زیرساخت‌ها و دانش‌بنیان کردن محصولات ورود کند. در ۱۰ سال گذشته موفق به آموزش ۱۵ هزار نفر شده‌ایم و رفع نیازهای فناوری و مشکلات تولید کمتر انجام شده است. امیدواریم که این تلاش منجر به انقلاب صنعتی چهارم و دانشگاه نسل چهارم شود.


پرنیان ادامه داد: اتفاقات خوبی در صنعت در حال رقم خوردن است و سیاه‌نمایی‌های فضای مجازی حقیقت ندارد، واردات قطعات در بخش خصوصی کمتر شده است. صنعت ما هم از لحاظ کمی و کیفی رشد یافته لذا دانشگاه و صنعت با هم ممزوج شوند.


فریدون عطایی، مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری نیز گفت: هم اکنون ۳ میلیون و ۳۸۰ هزار کارگر بیمه شده در ۱۹ شهرک صنعتی دولتی و ۱۵ شهرک خصوصی و ۶۰ لکه صنعتی داریم. حدود ۱۷ هزار کارخانه صنعتی در شهرک‌های داخلی و خارجی مستقر هستند. ۷۶ هزار کارخانه صنعتی هم مجوز اتحادیه صنفی تولید گرفته‌اند و سهم درآمدی استان تهران ۱/۲ میلیارد است.


عطایی افزود: از ۴۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان که در کل کشور ثبت شده ۲۱۰۰ واحد در استان تهران هستند و ۴۷۶ هزار اشتغال در کشور ایجاد کرده‌اند که ۱۰۰ هزار مورد در تهران بوده است. ۱۲ پارک علم و فناوری در کشور داریم و طرح‌های خوبی تا کنون ارائه کرده‌اند و وارد فاز عملیاتی شده‌اند. البته بوروکراسی اداری صنعتگران را اذیت می‌کند و ترک تشریفات بین دانشگاه و صنعت در قراردادها بسیار کمک کننده است. دستگاه‌ها و ماشین‌آلاتی که تحریم هستیم نیاز شدید به تولید داخلی داریم که در استان تهران ظرفیت آن وجود دارد.


در ادامه جلسه بین کنشگران دانشگاه و صنعت گفت‌گو و پرسش و پاسخ برگزار شد.


انتهای پیام/۴۱۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب