هلال احمر ایران از سال ۹۷ مبارزه با خشکسالی را در دستور کار قرار داد
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، محمد نصیری در نشست خبری نذر آب گفت: از سال ۲۰۱۹، فدراسیون جهانی صلیب سرخ و هلال احمر برنامهای را فرض کردند که طی آن به تغییرات اقلیمی توجه شد و جزو اولویتهای سازمان قرار گرفت.
وی در ادامه بیان کرد: عمده مداخلات سازمان هلال احمر در طی ۲۰ سال گذشته مربوط به بحرانهای ناشی از تغییرات اقلیمی بود. بخش زیادی از این بحرانها توسط انسانها انجام شده است و خدمات جمعیت هلال احمر بر سه اصل پیشگیری، کاهش مخاطرات و درمان آسیب دیدگان جریان داشته است.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر ایران از سال ۹۷ مبارزه با خشکسالی را در دستور کار قرار داد و در چهارچوب طرح نذر آب تلاش خود را شروع کرد. این طرح کمک به آسیب دیدگان و ایجاد آب آشامیدنی است. امسال ۱۵ شهر در چهار استان سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی و هرمزگان مورد مداخله جمعیت هلال احمر و طرح نذر آب قرار میگیرند.
وی گفت: نبود آب یعنی نبود معیشت و نبود معیشت یعنی نبود سلامت روانی و جسمانی، بنابراین بیآبی را یک زلزله خاموش میدانند که همان ویرانی را به بار میآورد اما هیچ کمکی را به سرزمینی که ویرانی کرده است نمیکشاند. امسال بارش در سیستان ۶۰ درصد کاهش داشته است، خراسان جنوبی ۶۰ درصد و هرمزگان ۷۵ درصد یارانش را از دست داده است و باید کاری درخور انجام دهیم وگرنه تبعاتش را خواهیم دید. در سه سال گذشته طرح توسط خیرین پیش برده میشد اما امسال فراخوان عمومی اعلام شده است، همه افراد می توانند در این امر شرکت کنند.
در ادامه، محمد حسن قوسیان مقدم، گفت: چهارمین سال است که طرح نذر آب برگزار می شود، امسال خشکسالی در استان های جنوبی حاد است و اگرچه این مسئله همواره برای جمعیت مهم بوده است اما امسال وسعت زیادی از چهار استان مذکور درگیر خشکسالی شدهاند که باید کاری جدی انجام دهیم.
دبیر کل جمعیت هلال احمر بیان کرد: استان های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، هرمزگان و خراسان جنوبی در طرح امسال قرار میگیرند. از موسسات خیریه در هر کدام از این استانها دعوت به عمل آمده است اما هر ساله کل پروژه را خیرین و داوطلبان پیش بردهاند و هلال احمر تدارکاتچی بوده است. توقع ما این است که همه دستگاهها در این کار هلال احمر را یاری کنند.
قوسیان افزود: توقع ما این است که همه دستگاهها در این کار هلال احمر را یاری کنند. محورهای پروژه فقط تأمین آب نیست بلکه باید به تبعاتی که خشکسالی بر سرزمین وارد میکند، نیز توجه کنیم، هر ساله همراه کاروانها خدمات درمانی و بستههای سلامت هم اعزام میشود. خدمات معیشت محور هم وجود دارد که شامل بستههای مواد غذایی میشود. ما میتوانیم انواع آبرسانی شرب تانکر یا بطری را به مناطق انتقال دهیم. در سه سال گذشته ۴۴۰ هزار بطری و اقلام داروئی توسط کادر درمان به آنجا فرستاد شد.
سخنگوی جمعیت هلال احمر در پایان یادآور شد: در حال حاضر ۷۷ نفر از کسانی که در مرزها معاینه شده، قرنطینه شدهاند، در مهران ۳۸ نفر، میرجاوه ۳۲ نفر و در دو مرزی که در آذربایجان کنترل میشوند دو نفر قرنطینه شدهاند. مجموعا ۶ میلیون نفر واکسن های دز اول و دوم را دریافت کردهاند که ۵۰ درصد آنها را هلال احمر وارد کرده است.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/