در جمهوری اسلامی مردم تصمیمگیرنده هستند/ ریاستم بر قوه قضائیه شایعه است
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیتالله علیرضا اعرافی در نشست خبری خود که امروز (سهشنبه) برگزار شد، در توضیح روش صحیح حکمرانی اسلامی گفت: ما در ایام انتخابات بزرگی هستیم و نقش رسانهها در آن بسیار پررنگ است. نظام جمهوری اسلامی الگویی نو از حکمرانی اسلامی را ارائه کرده است و به دلیل نو بودن آن نیاز به تثبیت دارد. حکمرانی در جهان اسلام طی قرنهای اخیر دچار دوگانههای زیادی بوده است که یکی از آنها دوگانه مردم سالاری و ارزشهای اللهی بود. نهضتهای اسلامی در چند دهه اخیر دچار این دوگانگی بودهاند. آنان که مردم سالاری را کنار گذاشتند دچار مشکل شدند مانند طالبان که اسلام درست را ارائه نمیدهد.
وی افزود: در سوی دیگر هم، گروهی سعی داشتند اسلام را کمرنگ کنند که آنها هم به شکل درستی نرسیدهاند. جمهوری اسلامی یک دکترین ارائه کرده که میتواند پاسخگوی این دوگانگی و مشکلات در حکمرانی اسلامی باشد. امیدواریم در انتخابات پیشرو به سمت اجرای درست این امر برویم.
رئیس حوزههای علمیه کشور اذعان کرد: نظام ما در هر سو به رای مردم برمیگردد. در بعضی سمتها مانند ریاست جمهوری به صورت مستقیم و در بعضی سمتها به صورت غیر مستقیم، مردم تصمیم گیرنده هستند. مجلس خبرگان وظیفه انتخاب رهبری و نظارت کلان بر عملهای رهبری دارد. مجلس خبرگان باید کارآمد، هوشیار و قوی باشد تا صدای رسای مردم شود و بتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد. مجلس خبرگان باید هم در زمینه فقهات قوی باشد و هم باید وظایف خود را به خوبی انجام دهد از این جهت ما در هر دوره نیاز به افراد کارآمد در این مجلس داریم. من هم به جهت طرح نگرشهای جدید و رویکردهای جامع وارد این عرصه شدم.
اعرافی در پاسخ به این پرسش خبرنگار آنا که به عنوان کاندیدای مجلس خبرگان و رئیس حوزههای علمیه کشور چه برنامهای برای تربیت نسل جدید مدیران و مسئولان جوان انقلابی برای کشور دارد، گفت: رهبری در گام دوم بیش از ۴۰ بار به این امر اشاره کردهاند. ما دو تجربه مهم در سطح نظام داریم که کارآمدی جوانان را نشان داده است. یکی در دفاع مقدس و دیگری دانشمندان جوان ما بودند که قلههای علوم جهانی را فتح کردند. آنها دانش و بینش انقلابی را با علم نوین در هم آمیختند و به پیشرفتهای خوبی رسیدند. در محور مقاومت هم ما میبینیم که در فرماندهیها و در سمتهای دیگر جوانان کار را انجام میدهند. من هم در سمتهایی که داشتم سعی بر جوانگرایی داشتم و امیدوارم در دولت جدید هم به این امر توجه شود.
وی در خصوص جایگاه مجلس خبرگان در فعالیتهای نظریه پردازی اظهار کرد: مجلس خبرگان باید دائم رشد و پیشرفت داشته باشد. یکی از مسائل مهم در جمهوری اسلامی، مسائل تئوریک است. جایی که میتواند این مسائل را پیش ببرد مجلس خبرگان است که باید تئوری پردازی در مردم سالاری دینی انجام دهد. مجلس خبرگان در چارچوب وظایف مقرر شده، میتوانیم فعالیت خوبی در این زمینهها داشته باشد.
کاندیدای مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مسئله حضور من در ریاست قوه قضاییه صحت ندارد و چنین چیزی مطرح نشده است. همواره سعی داشتم در حد توانم مسئله شفافیت را پیگیری میکنم. من فقط در لیست جامعتین هستم برای همین بعضی از افراد تصویر من را در لیستهای شورای شهر نزدیک به این احزاب قرار دادند؛ البته ضمن احترام به تمام دوستان از این قضیه اطلاع دقیقی نداشتم. مسائل شورای نگهبان را همواره سخنگوی آن مطرح میکند و در صورتی که در روزهای آینده مطلب جدیدی در شورای نگهبان مطرح شود، سخنگوی آن روشنگری میکند.
عضو فقهای شورای نگهبان اذعان کرد: دلایل عدم احراز افراد برای ریاستجمهوری به خودشان اعلام میشود، ولی در حوزه اطلاع رسانی عمومی این امر صورت نمیگیرد.
رئیس حوزههای علمیه سراسر کشور در توضیح فعالیتهای حوزه علمیه گفت: فقه ما هماکنون ۵۰ کتاب راهنمای بشر دارد و من هم ۱۰ محور جدید را در فقه دنبال میکنم. من در دو سال اخیر مبحث جدید فقه روابط اجتماعی را در حوزه علمیه قم مطرح کردم. پول و بانکداری مبحثی است که باید در حوزههای علمیه مطرح شود. ما در ۴۰ سالگی انقلاب طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی را در حوزه مطرح کردیم. در این طرح مباحثی که در ۴۰ سال گذشته در حوزه علمیه وجود داشته، به صورت چکیده جمعآوری شده است. سایت گفتمان انقلاب اسلامی هم برای این امر تشکیل شده و این مطالب را ارائه میدهد.
اعرافی در پاسخ به سوالی مبنی بر فعالیت دشمنان برای نا امید کردن مردم از انتخابات، تصریح کرد: در طی ۴۲ سال اخیر، با همین سازوکارهای موجود افراد و جریانات متنوع بر سرکار آمدهاند. مشکلات معیشتی زیادی در کشور وجود دارد و دولت جدید باید به آن رسیدگی کند ولی ملت و انقلاب ما همواره دستاوردهای بزرگی داشتند؛ در بعضی موارد مانند علم، اقتصاد و صنعت ما جایگاه بالایی داریم. ضمن اینکه ما توانستیم استقلال خودمان را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: جایگاه ایران در دل ملتهای عالم، جایگاه بالایی است. ما برای اصلاح و تحول جایی بجز صندوق رای نداریم. طبیعتاً جریانات و افرادی که به کشور و انقلاب علاقه دارند باید تلاش کنند که مشارکت حداکثری داشته باشیم. در دوگانه پیشرفت در این زمینه، باید کار علمی و کار جهادی را باهم داشته باشیم و با توجه به هردو مورد، میتوانیم معجزه کنیم. ضمن اینکه تحریم و کرونا شرایط سختی برای کشور به وجود آورده است، ولی روحیه جهادی و امید به تغییر و تحول میتواند خیلی از گرهها را باز کند. علاوه بر سرنوشت درونی ما که به انتخابات گره خورده است، در بیرون مرزها هم به این مسئله توجه میشود. دوستان امیدوار به مشارکت حداکثری و دشمنان به دنبال ناامید کردن مردم نسبت به انتخابات هستند. قطعاً تمام اقشار جامعه در روزهای آینده به این مسئله توجه میکنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/