دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1400 - 00:39
کدام مذاکره؟ - ۱۱/صالح فرد در گفت‌وگو با آنا:

سیاست دولت جدید باید مبتنی بر نگاه به شرق و رابطه با همسایگان باشد

پیام تشکیل دولت قوی و مردمی به جهانیک دیپلمات سابق کشورمان با بیان اینکه هیچ‌کس مخالف دیپلماسی و استفاده از مذاکره نیست، تأکید کرد: سیاستی که دولت آینده باید دنبال کند، سیاستی مبتنی بر نگاه به شرق است.
کد خبر : 587257
منصور صالح فرد



گروه جهان خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی؛ با توجه به تجربه شکست‌خورده سیاست خارجی ایران در سال‌های گذشته از رابطه با غرب، لزوم اصلاح ریل سیاست خارجی کشورمان در دولت سیزدهم امری بدیهی است؛ سیاستی که اقتصاد را گروگان تعاملات خارجی نکند و باعث افزایش اقتدار و غرور ملی شود.


برای حفظ جایگاه و شأن بین‌المللی جمهوری اسلامی، رابطه با همه کشورهای دنیا و نه فقط یکی دو کشور به‌اصطلاح ابرقدرت الزامی است و باید روابط جمهوری اسلامی ایران در دولت آینده اصلاح شود. دیگر نباید به دنبال گفت‌وگو از سر ضعف بود و امتیاز داد، بلکه باید با اقتدار و قدرت ملی با جهان تعامل کرد تا بتوان حقوق ازدست‌رفته ملت در سال‌های اخیر را بازستاند.


منصور صالح فرد، دیپلمات سابق کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: برگزاری انتخابات پرشور و با مشارکت بالا برای نظام جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است. تاکنون در هر انتخاباتی که مشارکت بالا بوده، استقلال و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و دنیا تقویت شده است.


وی افزود: در منطقه و میان ۱۵ کشور همسایه، جمهوری اسلامی ایران بوده که همیشه بر مبنای آزادی رأی و مشارکت مردم انتخابات برگزار کرده و امنیت و ثبات خود را نشان داده است. اگر انتخابات انجام شود و دولت جدیدی شکل بگیرد که قوی باشد، برای دنیا پیام مهمی دارد و آن این است که ایران کشوری با ثبات در منطقه و عامل تعادل، ایجاد ثبات و امنیت است. دولت جدید حتماً باید با دنیا تعامل داشته باشد، گفت‌وگو و مذاکره کند.


دیپلمات سابق کشورمان عنوان کرد: هیچ‌کس مخالف دیپلماسی و استفاده از مذاکره نیست، اما سیاستی که دولت آینده باید دنبال کند، سیاستی مبتنی بر نگاه به شرق است. اولویت دیگر دولت جدید باید سیاست ارتباط با همسایگان باشد که متأسفانه در هشت سال گذشته از این سیاست غفلت شد.


صالح فرد گفت: متأسفانه در هشت سال گذشته بیشتر بر ارتباط با کشورهای غربی و اروپایی تکیه کردیم که متأسفانه آن‌ها در مذاکرات و دیپلماسی با ما صادق نبودند. این درحالی است که تمام تلاشمان را انجام دادیم با این کشورها روابط و مذاکره داشته باشیم، ولی غربی‌ها با وجود ادعایشان، با جمهوری اسلامی ایران خوب برخورد نکردند. می‌توانیم با کشورهای دیگر دنیا ارتباط برقرار و مذاکره کنیم‌؛ لذا این اصل بسیار مهمی است که اگر کشورهای غربی اصل تساوی را در مذاکرات و دیپلماسی رعایت و از زورگویی خودداری کردند، استقبال و با آن‌ها مذاکره می‌کنیم.


وی تأکید کرد: با اینکه سال گذشته دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود سیاست عدم بازگشت به برجام اشتباه بود، ولی هنوز در مذاکراتشان دنبال سهم‌خواهی هستند. به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران هیچ‌وقت زیر بار زور نخواهد رفت.



منافع ملی و حق ما ایجاب می‌کند بر سیاست خود مبنی بر برداشتن گام نخست بازگشت‌ به برجام از سوی آمریکا تاکید کنیم.



صالح فرد گفت: غربی‌ها باید به تعهدات خود ذیل برجام عمل کنند و جمهوری اسلامی ایران نیز تمام تحریم‌ها را همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند، راستی‌آزمایی و سپس شروع به تعامل کند. لذا دولت آینده هم با همین چارچوب و دستورالعمل باید اقدام کند و مطمئناً اگر دیپلماسی نگاه به شرق، رابطه با چین و قراردادهایی که وجود دارد توسعه پیدا کند، مطمئناً طرفی که ضرر خواهد کرد، کشورهای اروپایی و غرب خواهند بود.




بیشتر بخوانید:


سلیمانی: سیاست خارجی دولت با نادیده گرفتن شایسته‌سالاری فرصت‌ها را از دست داد




وی گفت: می‌توانیم از فرصت‌ روابط با کشورها در توسعه کشور، سازندگی، انتقال فناوری، ایجاد اشتغال و پروژه‌های بزرگ استفاده کنیم. خوشبختانه دیپلماسی مدنظر برخی از نامزدهای انتخاباتی برای تشکیل دولت جدید، مبتنی بر ارتباط با همه کشورهای دنیا به‌ویژه کشورهای همسایه و است و قصد دارند دیپلماسی شرق را پیگیری کنند. این موضوع می‌تواند بازی برد-برد برای جمهوری اسلامی ایران در روابط اقتصادی با کشورهای دنیا باشد و مطمئناً توسعه روابط می‌تواند برای امور داخلی، رفاه، سازندگی و اشتغال به همراه داشته باشد.


صالح فرد گفت: اگر دولت از کارت‌های خودش استفاده کند و با همه کشورهای دنیا به صورت برد-برد روابط اقتصادی و سیاسی برقرار کند، باعث می‌شود کشورها سوءاستفاده نکنند و رابطه ما تنها به دو، سه کشور محدود نشود. خوشبختانه تنوع در روابط وجود دارد و می‌توان با بیشتر کشورهای دنیا ارتباط برقرار کرد و باید از این مزیت در روابط اقتصادی با کشورهای دنیا استفاده کرد. در منطقه تنها ایران از ثبات و امنیت کامل برخوردار و نقطه تعادل امنیت و ثبات در منطقه است و به همین دلیل کشورهای دیگر برای ایجاد رابطه با ایران دارند گام برمی‌دارند. عربستان درحال بازنگری در روابط خود با ایران است، زیرا متوجه قدرت کشورمان به‌عنوان عامل ثبات و امنیت منطقه شده است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب