دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1400 - 10:00
تحلیلگر عرب‌زبان:

برنامه‌های نامزدهای انقلابی انتخابات، ایرانی‌ها را به آینده امیدوار کرد

دست برتر جریان انقلابی در همه نظرسنجی‌هایک تحلیلگر عرب‌زبان در گزارشی نوشت: انتخابات ریاست جمهوری ایران فضای تحول و تغییر را به روی مردم این کشور گشود و برنامه‌های نامزدهای انقلابی امید به آینده را در داخل و امید به ارتقای جایگاه در منطقه افزایش داده است.
کد خبر : 587645
سومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، سنیه الحسینی در گزارشی نوشت: سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است تا پایان هفته جاری برگزار شود انتخاباتی که می‌تواند در جهت‌گیری‌های کلان این کشور تأثیرگذار باشد و حتی تا دهه‌های آینده نقش تعیین‌کننده‌ای در سیاست داخلی و خارجی ایران داشته باشد.


طبق این گزارش، انتخابات ریاست جمهوری تحت تأثیر ماراتن مذاکرات پیچیده احیای برجام میان ایران و آمریکا قرار گرفته است و حتی گفته می‌شود این امکان وجود دارد مذاکرات کنونی بر جایگاه نفوذ ایران در غرب آسیا تأثیر فراوان داشته باشد. رئیس‌جمهور در ساختار سیاسی ایران از قدرت تصمیم‌گیری بالایی برخوردار است و می‌تواند در جهت‌گیری‌های نظام، به‌ویژه‌ در سیاست خارجی نقش داشته باشد.



برنامه‌های نامزدهای انقلابی انتخابات، ایرانی‌ها را به آینده امیدوار کرد

تماشای زنده مناظرات انتخاباتی در پارک شهر


این تحلیلگر عرب‌زبان می‌نویسد: با توجه به فضای حاکم بر ایران به نظر می‌آید جمهوری اسلامی به سمت رویکردی انقلابی پیش می‌رود؛ سیاستی که به‌دلیل ناکارآمدی سیاست‌های دولت کنونی در نحوه تعامل با غرب و باعث نارضایتی در بطن جامعه شده است. دولت اعتدال نتوانست موفقیتی در زمینه مذاکره با طرفهای غربی به‌ویژه در زمینه هسته‌ای دست یابد و هر آنچه را که بر آن سرمایه‌گذاری کرده بود، با تحریم‌های آمریکا و خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق این کشور از توافق هسته‌ای از دست داد.


وی می‌افزاید: نارضایتی مردم از اعتدال و اصلاح‌طلبان و نیز رویگردانی از نامزدهایی که از سوی این جناح مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته‌اند، باعث شده است تا نامزدهای جناح انقلابی و در رأس آن‌ها آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس کنونی قوه قضائیه و تولیت سابق آستان قدس رضوی بتواند در تمامی نظرسنجی‌ها و حتی فضای عمومی جامعه مقبولیت بیشتری نسبت به سایر نامزدها داشته باشند.


به نوشته حسینی، شورای نگهبان نسبت به دوره‌های گذشته انتخابات ریاست جمهوری قوانینی را برای تأیید صلاحیت نامزدها در نظر گرفت و در میان ۵۹۲ نفری که ثبت‌نام کرده بودند، صلاحیت تنها هفت نفر تأیید شد که تنها دو نفر از آن‌ها از جناح وابسته به اعتدال و اصلاح‌طلبان هستند و باقی نامزدها را افرادی از طیف انقلابی و اصولگرا تشکیل می‌دهند. در میان کسانی که صلاحیتشان تأیید نشد علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی ایران بود که با وجود گمانه‌زنی‌ها درباره ائتلاف با اصلاح‌طلبان نتوانست وارد رقابت‌های انتخاباتی شود.




بیشتر بخوانید:


باید منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران برای مذاکره بر سر برجام ماند




تحلیلگر عرب‌زبان نوشت: با وجود تلاش رسانه‌های غربی برای کم اهمیت جلوه دادن رأی مردم و القای مشارکت پایین در انتخابات، رهبر ایران در سخنرانی‌های اخیر خود بر حضور پرشور و بابصیرت مردم در انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد که تأثیر زیادی در جامعه برای حضور حداکثری داشته است. علاوه بر این، گرم‌تر شدن رقابت میان نامزدهای انتخاباتی از دو طیف اصلی بر افزایش میزان مشارکت مردم می‌توانند تأثیر بیشتری داشته باشد.



کاهش نرخ مشارکت در انتخابات هدف غربی‌ها و دشمنان ایران است تا بتوانند رئیس‌جمهور منتخب ایران را فردی با مقبولیت کم معرفی کنند.



حسینی در گزارش خود آورده است: سرنوشت مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا با سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری در ایران گره خورده است و رسانه‌های غربی بر این باورند که ایران قصد ندارد تا انتخاب رئیس‌ دولت جدید به توافقی با طرفهای غربی دست یابد. القای این موضوع می‌تواند تأثیر منفی بر روند مذاکرات بگذارد که میان ایران و طرف‌های اروپایی در وین در جریان است. در واقع مذاکرات دو طرف تاکنون نتوانسته به نتیجه دست یابد و هر یک از طرفها منتظر اقدام از سوی طرف مقابل هستند و غربی‌ها نیز منتظر پاسخ قاطع از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و معتقدند این پاسخ با انتخاب رئیس‌جمهور جدید مشخص می‌شود.



برنامه‌های نامزدهای انقلابی انتخابات، ایرانی‌ها را به آینده امیدوار کرد

مذاکرات احیای برجام در وین


وی می‌نویسد: اصرار آمریکا بر باقی ماندن تحریم‌ها و افزودن بر آن روند مذاکرات را پیچیده تر کرده است و ایران نیز که در آن دولت اصلاح‌طلب در رأس کار قرار دارد، تمایل دارد این مذاکرات را به‌عنوان برگ برنده خود به پایان برساند و به همین دلیل روند مذاکرات طولانی و فرسایشی شده است؛ نه آمریکا حاضر به برداشتن گام نخست است و نه ایران. ایران بر راستی‌آزمایی تأکید می‌کند و آمریکایی‌ها و اروپا اصرار بر کاهش تدریجی تحریم‌ها دارند و تاکنون نتوانستند به نقاط مشترک به معنای پایان مذاکرات و امضای توافقنامه دست یابند.


سنیه حسینی در پایان گزارش خود نوشت: انتخابات ریاست جمهوری در ایران فضای تحول و تغییر را به روی مردم گشوده و برنامه‌های نامزدهای انتخاباتی از جناح انقلابی امید به آینده را در داخل کشور و امید به ارتقای قدرت و جایگاه نفوذ در منطقه در میان متحدانش پدید آورده است. علاوه بر این، اروپایی‌ها و آمریکا می‌دانند هرگونه تغییر در موضوع هسته‌ای به صدور مجوز و کسب اجازه از رهبر ایران به‌عنوان مرجع عالی تصمیم‌گیری در حوزه سیاست کلان این کشور منوط است؛ به همین دلیل قصد ندارند در زمینه فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم موضوعات مشابه با دولت روحانی وارد توافق شوند. آن‌ها تلاش می‌کنند موضوعات را به مباحث حاشیه‌ای ازجمله موشکی بکشانند تا زمان سپری شود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب