دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت:

نمی‌توان معیشت را تنها عامل بازدارنده در فرزندآوری دانست

صالح قاسمی گفت: معیشت آیتمی مهم در فرزندآوری است اما برخی زوج‌ها که از نظر مالی امکاناتی قابل دارند هم همان الگویی را پیش می‌گیرند که معتقد به فرزندان کم‌تر برای زندگی بهتر است؛ زیرا فرهنگ‌سازی نکرده‌ایم.
کد خبر : 584845
جمعیت

صالح قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار رفاه گروه جامعه خبرگزاری آنا، گفت: آخرین تحقیقاتی که در حوزه فرزند آوری انجام‌شده است مبین آن است که میل فرزند پروری در ایران ۳ فرزند است اما نرخ فرزند آوری در ایران ۶/۱ فرزند است؛ پس وقتی از موانع فرزند آوری صحبت می‌کنیم منظورمان آن ۴/۱ دهمی است که خانواده‌ها میل به زادآوری دارند اما از آن به دلایل غیره اجتناب می‌کنند.


وی در ادامه بیان کرد: اما گروهی در جامعه هستند که معتقد اقدامات زیادی در جامعه صورت گرفته است اما نفس فرزند آوری در خانواده‌های ایرانی مورد اقبال نیست.


دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت گفت: هیچ حمایت شایسته‌ای از فرزندآوری صورت نگرفته است و عده‌ای از اقبال یا عدم اقبال صحبت می‌کنند در صورتی‌که باید حمایت‌ها صورت می‌گرفت و برای آنکه فرزند آوری موردقبول خانواده‌ها قرار گیرد فعالیت‌هایی مجزا ترتیب می‌دادند.


این پژوهشگر جمعیت افزود: وقتی می‌گوییم حمایت هم از حمایت‌های مالی و مشوق‌های معیشتی صحبت می‌کنیم و هم از آن جریان فرهنگی و رسانه‌ای صحبت می‌کنیم که فرزند آوری را ارزش‌گذاری کند؛ اما در هفت‌ساله گذشته‌ هیچ‌یک ازاین‌رو رویکرد با جدیت دنبال نشده است.


قاسمی ضمن بیان اینکه پذیرفته نیست دولت‌ها مشکلات اقتصادی خود را بهانه‌ کنند و بر کم‌کاری‌های خود در حوزه جمعیت پوشش بگذارند، گفت: مشکلات اقتصادی همیشه بوده است و متأسفانه امروز مسئولین همه مشکلات خود را به گردن تحریم‌ها می‌اندازند و درواقع راهبرد آن‌ها برای فرار از مسئولیت همین است.


وی افزود: تحریم‌ها همواره بوده است، در دوره‌هایی کم‌تر ازآنچه امروز می‌بینیم و در دوره‌هایی بیشتر ازآنچه امروز با آن مواجه شده‌ایم، آن‌ها نمی‌خواهند به آسیب‌هایی که به خاطر صورت مدیریت در کشور می‌بینیم اشاره‌ای بکنند


دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت، تشریح کرد: بنده می‌پذیرم که موضوع معیشت یکی از آیتم‌های تأثیرگذار بر فرزند آوری است و موضوع و نرخ تجرد جوانان که علت آن مشکلات معیشتی است موضوعی مهم است اما آیا تمام مسئله همین است؟ خیر، زیرا افرادی که ازدواج‌ کرده‌اند و ازنظر معیشتی امکاناتی دارند که می‌توانند فرزندان بیشتری داشته باشند ولی همان الگوی جمعیتی را دنبال می‌کنند که معتقد است فرزند کم‌تر زندگی بهتر را ایجاد می‌کند.


وی اشاره کرد: خانواده‌هایی هستند که ثروت قابل‌توجهی دارند اما بیش از یک یا دو فرزند نمی‌زایند پس مشکل جمعیت در کشور با عبور از مشکلات معیشتی حل نمی‌شود چراکه همه می‌خواهند از الگویی تبعیت کنند که فرزند آوری بیش از دو فرزند را ناپسند می‌داند.


انتهای پیام/ ۴۱۶۱

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب