دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1400 - 00:10
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت:

دولت هرگز سیاست‌های افزایش جمعیت را قبول نداشته است

صالح قاسمی گفت: دولت هرگز سیاست‌های افزایش جمعیت را قبول نداشته و امروز که ۷ سال از ابلاغ سیاست‌های افزایش جمعیت می‌گذرد هیچ اقدام عملی برای سیاست‌های افزایش جمعیت رخ نداده است.  
کد خبر : 583946
شلوغی

صالح قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه جامعه خبرگزاری آنا، در پاسخ به این پرسش که «چرا با وجود طرح‌های متعدد افزایش جمعیت، فرزندآوری اقبالی در میان خانواده‌های جوان پیدا نکرده است؟» گفت: امروز که ۱۰ سال از بحث‌های جامعه‌شناسی افزایش جمعیت و ۷ سال از ابلاغ سیاست‌های افزایش جمعیت می‌گذرد، می‌بینیم که این سیاست‌ها در واقعیت علمی و عملی اجرا نشده است.


وی در ادامه بیان کرد: آیا هیچ حمایتی از خانواده‌ها برای فرزندآوری شده است؟ نخیر، این را من به عنوان یک پژوهشگر و کارشناس جمعیت عرض می‌کنم که در جامعه موضوع را میدانی مورد مطالعه قرار می‌دهد


دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت افزود: بنده به عنوان پژوهشگری که زوایای مسئله را به صورت میدانی رصد می‌کند می‌گویم که هیچ اقدام عملی برای اجرایی کردن سیاست‌های افزایش جمعیت در کشور اتفاق نیافتاده است


قاسمی گفت: شعار بله یک عده شعارهایی داده‌اند و می‌دهند، برنامه رونمایی می‌کنند؛ آن یک عده از بسیار حرف‌های ژورنالیستی و پوپولیستی زده‌اند اما اقدام عملی نخیر.


وی ضمن بیان اینکه به اعتقاد بنده این دولت به هیچ عنوان سیاست‌های کلی افزایش جمعیت را قبول نداشت، بیان کرد: این دولت هرگز سیاست‌های افزایش جمعیت را قبول نداشته است؛ چرا که اگر قبول داشت باید لایحه‌های مربوط به آن را آماده می‌کرد و به مجلس ارجاع می‌داد


این پژوهشگر جمعیت تشریح کرد: سیاست‌های افزایش جمعیت یک سند بالادستی است و نیازمند سندهای قانونی و قابل‌اجرا است که این سندهای وقتی لایحه داشته باشند و به مجلس بروند قابلیت اجرائی پیدا می‌کنند؛ ولی شما حتی یک مورد لایحه نمی‌بینید که در این زمینه دولت آن را به مجلس ارجاع داده باشد و نه تنها شما لایحه‌ای از دولت در این باره نمی‌بینید، بلکه می‌بینید دولت در برابر لوایح مربوط به افزایش جمعیت که توسط مجالس نهم و دهم ارائه داده شدند، کاملا مقاومت کرد.


قاسمی گفت: حتی در مجلس یازدهم که طرح جوانی جمعیت بیان و تصویب شده است و در حال حاضر در رفت و برگشت با شورای نگهبان است، هنوز دولت کارشکنی می‌کند اما با این تصور که حتی اگر این قانون تصویب هم شود در این مدت کم باقی مانده از دولت امکان اجرائی شدن نخواهد داشت.


وی افزود: اینگونه نیست که ما تصور کنیم اقداماتی انجام گرفته است اما خانواده‌ها اقبال نکرده‌اند و مطالعات ما نشان می‌دهد که اگرچه میل مردم ایران نسبت به فرزندخواهی کاهش پیدا کرده است اما هنوز یک خانواده فرزند دوست محسوب هستند و میل فرزندخواهی در خانواده‌های ایرانی سه فرزند است ولی براساس آخرین آمار نرخ فرزندآوری در میان خانواده‌های ایرانی ۱.۶ دهم است.


انتهای پیام/ ۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته