دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک آسیب‌شناس اجتماعی:

افزایش آسیب‌های اجتماعی سرایت خشونت به حیوانات را به دنبال دارد/ عقیم‌سازی، راهکار ساماندهی سگ‌های ولگرد است

یک آسیب‌شناس اجتماعی می‌گوید، عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد و رها کردن آنها در حومه شهرها، یکی از راه‌های ساماندهی سگ‌های ولگرد است.
کد خبر : 582030
سگ

محمدرضا محبوب‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا در واکنش به انتشار فیلمی در فضای مجازی که از دار زدن سگ‌ها حکایت داشت، گفت: متأسفانه در جامعه‌ای که آسیب‌های اجتماعی به‌وفور وجود دارد و به‌واسطه شیوع کرونا، محرومیت و بیکاری افزایش پیدا کرده، چگونه می‌توان انتظار داشت که این خشونت متوجه حیوانات هم نشود؟ به‌عبارت‌دیگر نمی‌شود انتظار داشت که در جامعه خشونت علیه افراد جامعه افزایش پیدا کند اما این خشونت متوجه حیات‌وحش و حیوانات نشود. مسئله دیگر این است که کشته شدن سگ‌ها در تبریز غیرقابل‌قبول است و منجر به جریحه‌دار شدن افکار عمومی ایرانیان در داخل و خارج از کشور شده کما اینکه این اتفاق و حوادث قبل از آن در سایه بی‌قانونی رخ داده است.


این آسیب‌شناس اجتماعی افزود: البته در مورد علت حادثه کشته شدن سگ‌ها شهردار تبریز اعلام کرده که قرارداد این شهرداری با پیمانکاری که مرتکب این اقدام شده را لغو کرده است اما فعالان حقوق حیوانات، خود شهرداری را پیمانکار خاطی برای سگ‌کشی در تبریز معرفی کرده‌اند. به‌این‌ترتیب که از نظر آن‌ها خود شهرداری آن پیمانکار خاطی بوده و خودش شخصاً انجام داده است، نه شخص دومی تحت عنوان شرکت پیمانکاری یا فرد دیگری.


محبوب‌فر با اشاره به عوامل اصلی وقوع اتفاقاتی نظیر سگ‌کشی تصریح کرد: بنده معتقدم وقتی در جامعه ایران خشونت افزایش پیدا می‌کند و به‌نوعی انسان‌ها فاقد ارزش هستند، می‌شود انتظار داشت که با حیوانات بی‌آزار و زبان‌بسته هم به این صورت رفتار شود.


وی با اشاره به راهکارها در مورد ساماندهی حیوانات خیابانی نظیر سگ‌ها متذکر شد: به عقیده بنده در مورد مسئله سگ‌های خیابانی مأموران شهرداری تبریز باید شرافت خود را در نظر می‌گرفتند و بعد اقدام می‌کردند. حیوان‌دوستی مهم‌ترین ویژگی انسانیت است، بر همین اساس با توجه به اینکه همیشه حیوانات بی‌صاحب و ولگردی مانند سگ‌ها در معابر و محیط‌های شهری روستاها حضور داشته و دارند، به این دلیل که این‌ها موجود زنده هستند و نمی‌شود با خشونت با این حیوانات رفتار کرد، باید از روش‌های جایگزین استفاده کرد.


محبوب‌فر همچنین خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های پیشنهادی برای ساماندهی حیوانات خیابانی نظیر سگ‌ها بحث عقیم‌سازی آن‌ها است. طی سال‌های اخیر تعداد سگ‌های بی‌صاحب و ولگرد به‌صورت قابل‌توجهی افزایش پیدا کرده که باید با روش‌های مختلف عقیم‌سازی شوند و بعد از عقیم‌سازی باید آن‌ها را در محیط‌هایی که برای این منظور در نظر گرفته شده، رها شوند.


این آسیب‌شناس اجتماعی با اشاره به سایر راهکارها برای ساماندهی حیوانات ولگرد یادآور شد: راهکار بعدی این است که باید فضاهایی را در حاشیه، حومه و خارج از شهرها برای سگ‌های عقیم‌سازی شده در نظر گرفت و آن‌ها را در این فضاها رها کرد. در این صورت به دلیل اینکه این حیوانات عقیم شدند و نمی‌توانند تولیدمثل کنند، تعدادشان هم افزایش پیدا نمی‌کند و بعد از مدتی افزایش سن خودبه‌خود از بین می‌روند؛ بنابراین عقیم‌سازی و رها کردن سگ‌های ولگرد، راهکار مهار آن‌ها است. البته این راهکار در کشورهای مختلف هم تجربه شده است.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب