مشکل شوری آب کارون از کاهش دبی آن جدیتر است
سید حسین هاشمی در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری آنا، در خصوص مشکلات آبی حومه رود کارون در اهواز، گفت: با توجه به کاهش بارشها و اینکه میزان رهاسازی را کنترل میکنند، میزان آب در کارون نسبت به گذشته کمتر است.
وی افزود: البته نمیشود به اخبار خشک شدن کارون اعتماد کرد. کارون تا بحال از نظر دبی زیست محیطی مشکلی نداشته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: در رابطه با کارون مهمتر از کمیت آب ، کیفیت آن است. کارون مصارف زیادی دارد. تمام پتروشیمیهای منطقه اهواز، آبادان و خرمشهر از آن تغذیه میکنند. همچنین تمام کشت و صنعتهای دیگر هم از کارون تغذیه میکنند. متعاقب این مصارف آلودگی آب داریم. مضاف بر اینکه بسیاری از استانهای دیگر از کارون تغذیه میکنند، مانند قم و اصفهان.
وی در ادامه گفت: انتقال آب در شرایط خشکسالی و موضوعات دیگری که عنوان کردیم کیفیت آب را کاهش داده است. بحث شوری آب در رود کارون بحثی جدی است. این کمیت با کیفیت ارتباط دارد.
هاشمی تشریح کرد: از یک طرف میزان آبی که به صنایع اختصاص دادهاند، از سوی دیگر میزان زهآبی که به رود باز میگردد، باعث کاهش کیفیت و شوری آب شده است. اینکه میشونیم که آب اهواز قابل خوردن نیست و اینکه آب شیرین کنار رودخانه در اهواز ایجاد کردهاند، حکایت از شوری و کاهش کیفیت آب کارون دارد.
- استادیار گروه فناوری های محیط زیست پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی، بیان کرد: مباحث متعددی در شوری یا کمکیفی آب کارون دخیلند. زهکشیها، آبهای برگشتی، کم شدن آب و برداشت بیش از حد، صنایع و پتروشیمیها و... و. در کاهش کیفیت آب موثرند و هرچه کارون را به جنوب سپری میکنیم این مشکلات عدیده میشوند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/