دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 ارديبهشت 1400 - 13:21
استادیار گروه فناوری‌های محیط زیست دانشگاه بهشتی:

مشکل شوری آب کارون از کاهش دبی آن جدی‌تر است

سید حسین هاشمی با بیان اینکه بحث شوری آب در رود کارون جدی است، گفت: انتقال آب در شرایط خشکسالی کیفیت آب رودخانه کارون را کاهش داده است.
کد خبر : 579232
کارون

سید حسین هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری آنا، در خصوص مشکلات آبی حومه رود کارون در اهواز، گفت: با توجه به کاهش بارش‌ها و اینکه میزان رهاسازی را کنترل می‌کنند، میزان آب در کارون نسبت به گذشته کمتر است.


وی افزود: البته نمی‌شود به اخبار خشک شدن کارون اعتماد کرد. کارون تا بحال از نظر دبی زیست محیطی مشکلی نداشته است.


عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: در رابطه با کارون مهم‌تر از کمیت آب ، کیفیت آن است. کارون مصارف زیادی دارد. تمام پتروشیمی‌های منطقه اهواز، آبادان و خرمشهر از آن تغذیه می‌کنند. همچنین تمام کشت و صنعت‌های دیگر هم از کارون تغذیه می‌کنند. متعاقب این مصارف آلودگی آب داریم. مضاف بر اینکه بسیاری از استان‌های دیگر از کارون تغذیه می‌کنند، مانند قم و اصفهان.


وی در ادامه گفت: انتقال آب در شرایط خشکسالی و موضوعات دیگری که عنوان کردیم کیفیت آب را کاهش داده است. بحث شوری آب در رود کارون بحثی جدی است. این کمیت با کیفیت ارتباط دارد.


هاشمی تشریح کرد: از یک طرف میزان آبی که به صنایع اختصاص داده‌اند، از سوی دیگر میزان زهآبی که به رود باز می‌گردد، باعث کاهش کیفیت و شوری آب شده است. اینکه می‌شونیم که آب اهواز قابل خوردن نیست و اینکه آب شیرین کنار رودخانه در اهواز ایجاد کرده‌اند، حکایت از شوری و کاهش کیفیت آب کارون دارد.


- استادیار گروه فناوری های محیط زیست پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی، بیان کرد: مباحث متعددی در شوری یا کم‌کیفی آب کارون دخیلند. زه‌کشی‌ها، آبهای برگشتی، کم شدن آب و برداشت بیش از حد، صنایع و پتروشیمی‌ها و... و. در کاهش کیفیت آب موثرند و هرچه کارون را به جنوب سپری می‌کنیم این مشکلات عدیده می‌شوند.


انتهای پیام/۴۱۶۱

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب