دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

آیا بازار ارز به دنبال ریزش نرخ هاست؟

معامله‌گران فروشنده دلار شدنددر این گزارش به بررسی جزئیات نرخ دلار در روزهای گذشته می پردازیم.
کد خبر : 578788
ارز دلار

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، اخبار مربوط به مذاکرات وین و FATF و خوش بینی نسبت به نتایج ۲ موضوع فوق مساله‌ای که به شدت بازار ارز را تحت تاثیر قرار داده است.


در دومین روز از معاملات کاری بازار یعنی یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰، اسکناس آمریکایی در بازار آزاد وارد کانال ۲۲ هزار تومانی(۲۲ هزار و ۷۷۰) و در صرافی ملی وارد کانال ۲۱ هزار تومانی(۲۱ هزار و ۹۱۶) شده است.


یکی از فعالان بازار ارز می‌گوید: خبرهای مثبت منتشر شده از مذاکرات وین باعث کاهش انتظارات تورمی و تقویت نگرش خوش بینانه نسبت به آینده برجام شده است از این‌رو قیمت دلار تحت تاثیر آن اُفت کرده است.


وی ادامه داد: بسیاری از معامله گران بر این باورند که با روند فعلی مذاکرات وین حداقل در نیمه دوم سال بخشی از تحریم ها برداشته خواهد شد از اینرو با ورود درآمدهای نفتی به کشور عرضه ارز افزایش خواهد یافت.


این فعال بازار ارز از قرارگیری سرمایه گذاران خرد در صف های فروش خبر داد و گفت: معامله گران بزرگ نیز در انتظار خبری منفی نشسته اند تا به‌دنبال آن با قدرت در موقعیت خرید قرار بگیرند.


این تحلیل گر بازار ارز درباره ریزش قیمت دلار در صرافی ملی نیز گفت: به نظر می رسد بازار ساز به دنبال اُفت بیشتر قیمت اسکناس آمریکایی در بازار آزاد است.


عده‌ای دیگر نیز بر این باورند که هم اکنون بازار ارز در حال دریافت بیشترین تاثیرپذیری روانی از اخبار مربوط به مذاکرات وین است و احتمال دارد نرخ اسکناس آمریکایی در بازار آزاد وارد کانال ۲۱ هزار تومانی شود.


این افراد بر این باورند که  در صورت نتیجه بخش بودن مذاکرت و ایجاد توافق انتظار می‌رود کاهش قیمتی که به واسطه اثر روانی اخبار بر بازار اتفاق افتاده است، تثبیت شود.  


معامله گرانی که با اطمینان در صف های فروش ایستاده اند به صحبت های عراقچی مبنی بر پیشرفت مذاکرات وین درباره رفع برخی تحریم ها استناد کرده و برای جلوگیری از تضرر بیشتر اقدام به فروش ارزهای خود کرده اند.


چند شرط برای کاهش بیشتر نرخ دلار


تحلیلگران فنی بر این باورند که در صورت تثبیت نرخ دلار به زیر محدوده حمایتی ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان، محدوده حمایتی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان فعال خواهد شد و در صورت شکست این محدوده حمایت بعدی ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان خواهد بود.


هم اکنون اگر محدوده حمایتی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومانی دلار و خط حمایتی محکم درهم امارات که اکنون روی ۶ هزار و ۱۹۵ تومان قرار دارد شکست بخورند احتمال ریزش دلار به محدوده ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومانی و ریزش درهم امارات به محدوده ۵ هزار و ۸۰۰ تومان تشدید می شود.


ورود درهم و دلار به محدوده های پایین تر از نرخ های حمایتی آتی می تواند بر صف های فروش افزوده و سرعت کاهش قیمت دلار را تندتر کند.


البته بازار ارز در دی ۹۹ نیز شاهد ثبت رکوردهای کاهشی شده بود به طوری‌که ابتدا اسکناس آمریکایی به کانال ۲۱ هزار تومانی ریزش کرد اما ظرف کمتر از چند روز مجدد تا نرخ ۲۶ هزار تومانی بالا رفت.


یکی از بازیگران باتجربه بازار معتقد است که اگر بازارساز قیمت خود را کمی زیر کف بازار قرار دهد، معامله گران بیشتر فروشنده خواهند شد اما اگر بازارساز قیمت فروش خود را بسیار پایین بیاورد، خریداران کاذب به بازار وارد خواهند شد و راه کاهشی دلار در این شرایط هموار نخواهد بود.


تغییرات قیمتی دلار در ۳ روز گذشته


نرخ دلار روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ با کاهش ۲۱۰ تومانی (ریزش ۰.۹۳ درصدی) نسبت به روز قبل به ۲۲ هزار و ۷۷۰ تومان رسید.


روز شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ اسکناس آمریکایی با کاهش ۵۱۰ تومانی (اُفت ۲.۲۲  درصدی) نسبت به روز پنج شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ به قیمت ۲۲ هزار و ۹۸۰ تومان داد و ستد شد.


روز پنج شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز دلار با کاهش ۱۶۰ تومانی (اُفت ۰.۶۹ درصدی) نسبت به روز قبل به قیمت ۲۳ هزار و ۴۹۰ تومان رسید.


گزارش از پریسا مهریان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب