دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیئت علمی و اپیدمیولوژیست دانشگاه تهران:

با هر جهش ویروس کرونا نگران سرایت‌پذیری بیشتر هستیم

مسعود یونسیان گفت: در هر جهش واگیرداری بیشتر ویروس‌ کرونا قابل مشاهده است که می‌تواند سبب شلوغی بیشتر بیمارستان‌ها و کم شدن میزان پرستاری و ازدیاد متوفیان شود.
کد خبر : 578398
یونسیان

مسعود یونسیان، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت خبرگزاری آنا، در پاسخ به این پرسش که «جهش‌هایی که از ویروس کرونا پدید می‌آیند تا چه میزان خطرناک‌تر خواهند بود؟» گفت: جهش ویروس به معنای تغییر ویروس نیست. ما نمی‌خواهیم در اخبار از مستندات ویروس‌شناسی استفاده کنیم یا با این مستندات افراد جامعه را نگران کنیم.


وی افزود: ویروس مدام در حال تغییرات جزئی است. تاکنون هزاران بار جهش پیدا کرده است. بسیاری از این جهش‌ها به ضرر خود ویروس هستند و سبب مهار خود ویروس می‌شوند. برخی از جهش‌ها هم به نفع ویروس است و از نظر ما مهم تلقی می‌شود. مانند جهش‌هایی که در انگلستان، آفریقا و هندوستان می‌بینیم.


این اپیدمیولوژیست بیان کرد: آنچه در جهش‌ها مهم است سرایت کم یا بیشتر و شدت بیماری‌زائی بیشتر و کمتر است. در رابطه با ویروس‌های برزیلی، افریقائی و انگلیسی این سرایت پذیری بیشتر مشاهده شد. این به لحاظ مدیریتی و روبروئی وزارت بهداشت با پیک‌ها مهم است. اما برای کسی که دچار بیماری شده است شاید فرقی نکند که دچار چه نوع کرونایی شود.


وی در ادامه افزود: اگرچه شدت ویروسی که در ایران تجربه می‌کنیم کمی بیشتر است، اما انقدر جدی نیست. مسئله واگیرداری بیشتر ویروس‌ها است. این سبب شلوغی بیشتر بیمارستان‌ها و متعاقب آن کم شدن میزان پرستاری است. کمبود منابع ما در این وضعیت می‌تواند آمار فوتی‌ها را بالا ببرد. 


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: این یکی از نگرانی‌های ما است که تغییرات ویروس تا حدی شود که نتوانیم از واکسن‌های قبلی استفاده کنیم.


یونسیان بیان کرد: در رابطه با ویروس هندی گفته می‌شود که سرایت‌پذیری افزایش پیدا کرده است. اما در رابطه با شدت آن اطلاعی در دست نیست. خود سرایت ‌پذیری می‌تواند تعداد مبتلایان را بالا ببرد و خود این ازدیاد بیماران تعداد مرگ و میر را افزایش می‌دهد.


پایان پیام/ ۴۱۶۱

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب