رشد ۵ برابری جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی/ سفیران انقلاب اسلامی افزایش مییابند
به گزارش خبرنگار حوزه نظام دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از راهبردهای نظام آموزش عالی ایران بینالمللی کردن دانشگاههاست تا بتوانند با سایر کشورهای دنیا به رقابت بپردازند. هر دانشگاه موفق باید بتواند با توسعه ارتباطات فرهنگی، تبادل علم روز، فرصت مطالعاتی اساتید، ترویج تحقیق و پژوهش، دستاورد اقتصادی و... به بینالمللیسازی دانشگاه کمک کند.
دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۴۰ سال است که تأسیس شده و به دنبال تقویت ارتباط خود با دانشگاههای جهان بهخصوص کشورهای همسایه است. این دانشگاه توانسته دانشجویان خارجی بسیاری را جذب کند تا جایی که طبق آخرین آمار، رشد ۵۰۰ درصدی جذب دانشجوی غیرایرانی داشته است.
۴۰ هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند
دانشگاه آزاد اسلامی روابط بینالملل خود را با دانشگاههای خارجی توسعه داده و دستاوردهای علمی و پژوهشی خود را با جهان به اشتراک گذاشته است تا ایران و سایر کشورها بتوانند از تحقیقات علمی یکدیگر بهرهمند شوند. همچنین طبق آمارهای ارائه شده ۵ میلیون دانشجوی خارجی در کشورهای دیگر مشغول به تحصیل هستند، گردش مالی ۳۰۰ میلیارد دلاری ایجاد کرده و در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال تقویت ارتباط خود با کشورهای خارجی است. این دانشگاه در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰، ۹ هزار دانشجوی غیرایرانی و در نیمسال دوم ۱۳ هزار نفر را جذب کرده است که با احتساب ۱۸ هزار دانشجوی قدیمی، مجموعاً حدود ۴۰ هزار نفر دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند.
دکتر ولایتی: دانشگاه آزاد اسلامی برای گسترش علم و فرهنگ در بین کشورهای اسلامی تلاش کند
دکتر ولایتی، رئیس هیئت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از پدیدههای منحصربهفرد است که در جمهوری اسلامی ایران تأسیس شد. این دانشگاه با ظرفیتهایی که در اختیار دارد، میتواند کارهای اساسی در کشور و منطقه انجام دهد. انتظاری که از دانشگاه آزاد اسلامی داریم این است که این دانشگاه در گسترش علم و فرهنگ بهصورت فرامرزی در بین کشورهای اسلامی تلاش کند.
دکتر طهرانچی: لزوم وجود دیپلماسی الهامبخش در دانشگاه
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت وجود دیپلماسی الهامبخش توضیح میدهد: «الهامبخشی بهعنوان راهبرد نظام علمی در بخش بینالملل از سوی مقام معظم رهبری در بند ۶ سند ابلاغیه حوزه علم و فناوری بسیار مورد تأکید قرار گرفته و همین امر اهمیت آن را دوچندان میکند. درواقع نگاه علمی شمال به جنوب که در گذشته تاریخی نظام سلطه وجود داشته، تنها با دیپلماسی فعال علمی الهامبخش میتواند جایگزین شود که این موضوع باید در دانشگاه انجام شود و نیازمند حضور خبرگان این راه است.
وی معتقد است: دانشگاه آزاد اسلامی میزبان دانشجویانی از ۲۰ کشور جهان است. دانشجویان بینالمللی این دانشگاه از ملیتهای مختلف از کشورهای سوریه، پاکستان، بحرین، ارمنستان، ازبکستان، ترکمنستان، کنیا، ترکیه، روسیه، تاجیکستان، لبنان، بنگلادش، آذربایجان، هندوستان، قزاقستان، فرانسه، تانزانیا، اندونزی، افغانستان و عراق هستند.
بروجردی: شرایط کرونایی نتوانسته فعالیتهای بینالمللی دانشگاه آزاد را متوقف کند
علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: فعالترین واحد دانشگاهی ما بین کشورهای خارجی، افغانستان است، اما در امارات متحده عربی، لبنان و آکسفورد در انگلیس نیز واحدهایی داریم که سالهاست در این واحدها دانشجو تربیت میشود.
وی در خصوص تأثیر محدودیتهای کرونا بر فعالیتهای بینالمللی دانشگاه آزاد میافزاید: در حال حاضر خیلی از ارتباطات ما بهصورت مجازی و وبیناری انجام میشود. در هر صورت شرایط کرونایی نتوانسته است فعالیتهای آموزشی و پژوهشی بینالمللی دانشگاه آزاد را متوقف کند.
به گفته معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی، باید افزایش تبادلات علمی با دیگر کشورها صورت بگیرد. در شرایطی که برخی کشورها با جمهوری اسلامی ایران خصومت دیرینه دارند و دانشمندان ما را تهدید و ترور میکنند موضوع صیانت از دانشمندان بحث مهمی است که باید مسئولان ذیربط آن را دنبال کنند؛ همکاریهای مشترک علمی درباره تجدید حیات علم در جهان اسلام با سردمداری کشور جمهوری اسلامی ایران یک سیاست راهبردی است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند و خوشبختانه گامهای بلندی هماکنون در این زمینه برداشته شده است.
بروجردی معتقد است: باید دانشجویان بینالملل را بهعنوان سفیران انقلاب اسلامی تربیت کنیم و هرکدام که فارغالتحصیل شدند بتوانند در کشورهای خود جزو مسئولان کشورشان و مدافع اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی باشند.
وی درباره سفر خود به افغانستان در اسفندماه ۹۹ گفت: هدف اصلی از سفر به افغانستان گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی بود و در این زمینه بهصورت مفصل با بصیر، وزیر تحصیلات عالی افغانستان جلسهای داشتیم و به گفتوگو پرداختیم. در آن جلسه عنوان کردیم علاقهمند هستیم در ولایتهای مختلف افغانستان شامل کابل، مزار شریف، هرات و... همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی را توسعه دهیم که مورد استقبال وزیر تحصیلات عالی افغانستان قرار گرفت. همچنین آموزشهای مهارتی و تأسیس مدارس مهارتآموزی در افغانستان از جمله مأموریتهای دانشگاه آزاد اسلامی است که برای آن برنامهریزی کردهایم و برادران افغانستانی استقبال کردند که همکاریها گسترش یابد.
بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی برنامه منسجمی برای جذب دانشجویان خارجی دارد و میخواهد سفیران علمی و فرهنگی انقلاب اسلامی را تربیت کند. همچنین تسهیلات مختلفی برای این دانشجویان در نظر گرفته است که نمونهای از آن در واحد اصفهان انجام شد. در واقع مسئولان این واحد شرایطی را مهیا کردند که دانشجویان غیرایرانی بتوانند از کارتهای بانکی ایرانی استفاده کنند. این موضوع میتواند الگوی مناسبی برای سایر واحدها قرار بگیرد.
همچنین دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دیپلماسی علمی میتواند در راستای عزت، حکمت و مصلحت در چارچوب سیاستهای کشور در حوزه بینالملل کار تخصصی و علمی انجام دهد. باید منتظر ماند و دید که معاونت بینالملل این دانشگاه در سال ۱۴۰۰ چه تحولی در عرصه روابط بینالملل و دیپلماسی علمی ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/پ
انتهای پیام/