واحدهای مرغ مادر جوجهها را قاچاق کردند!
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حبیبالله اسدنژاد، نایب رئیس کانون سراسری انجمن های صنفی مرغ گوشتی کشور در برنامه رادیویی اظهار کرد: برآورد تولید جوجه یکروزه از نیاز کشور بالاتر بوده و متأسفانه در سایه نبود نظارت، بخش زیادی از جوجه های تولیدی توسط واحدهای مرغ مادر و به صورت غیرقانونی از کشور خارج می شود.
وی از کمبود و گران شدن جوجه یک روزه به دلیل خروج از کشور سخن گفت و افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی مرغ که باید نیاز کشور را تأمین کنند برای تأمین جوجه یک روزه دچار مشکل شدهاند.
اسدنژاد قیمت مصوب جوجه یک روزه را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر واحدهای مرغداری جوجه یک روزه را حتی با قیمت ۶۲۰۰ هم نمی توانند تهیه کنند.
نائب رئیس کانون سراسری انجمن های صنفی مرغ گوشتی کشور از دستگاه های نظارتی درخواست کرد که به این موضوع ورود کنند و جلوی خروج این جوجهها توسط واحدهای مرغ مادر را که منجر به بحران در تولید داخل می شود بگیرند.
وی با تصریح بر اینکه پایش و رصد و نظارت بر این حوزه و شناسایی زنجیره قاچاق جوجههای یکروزه کار سختی نیست، گفت: آمار قاچاق جوجه های یک روزه بالاست و ما به نسبت برنامهریزیها برای تأمین جوجه یک روزه ۱۰ تا ۱۵ درصد عقب هستیم.
نائب رئیس کانون سراسری انجمن های صنفی مرغ گوشتی کشور گفت: اگر در ۱۵ تا ۲۰ روز آینده برای این موضوع فکری نشود بازار مرغ دچار التهاب خواهد شد.
اسدنژاد با تذکر این نکته که نباید همه تقصیرها را به گردن واسطهها و دلالان بیندازیم، گفت: در این قضیه، سود واحدهای مرغ مادر مطرح است و این، تأمین مرغ توسط واحدهای مرغ گوشتی را دچار مشکل کرده و هم هزینه تمام شده ما را بالا برده است.
وی از سیاستهای دستوری و دخالت های دولت انتقاد کرد و گفت: دخالتهای دولت در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی باید به حداقل برسد و تصدیگری به واحدهای تولیدی واگذار شود.
در ادامه، پرویز اوسطی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: زنجیره مرغ حلقههای متعددی دارد که اگر این حلقهها در تعادل با هم نباشند مشکلاتی پدید می آید.
وی افزود: امیدواریم با آسیبشناسی و مبانی علمی و فنی برای این حوزه در سال ۱۴۰۰ ثبات و آرامشی در بازار حاکم شود.
اوسطی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به این بخش و عدم نظارت کامل و دقیق را عامل به وجود آمدن شبکه نفوذ، دلالی و سودجویی دانست و گفت: مصادیق این دلالیها و سودجوییها در کشور ما فراوان است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان کرد: دوستان وزارت جهاد اذعان کردند که جوجه به اندازه کافی ریخته شده و برای ماه های آینده مشکلی نداریم ضمن اینکه قاچاقی هم که وجود دارد بر اساس گزارش دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی خیلی قابل توجه نبوده و قابل کنترل و مدیریت است.
اوسطی با بیان اینکه جوجه های یک روزه در استانهای مرزی و در قالب کوله بری قاچاق می شود افزود: گزارشها حاکی از این است که تعداد جوجههای یکروزه که قاچاق می شود خیلی قابل توجه نیست اما برنامهریزی شده که تخم مرغ نطفهدار در داخل کشور باشد تا در صورت کمبود از این ظرفیت هم استفاده شود.
انتهای پیام/۴۱۲۹/پ
انتهای پیام/