خروج غیرقانونی کالا از کشور در پوشش ترانزیت، مصداق قاچاق سازمان یافته است/ تعلل در ایجاد ظرفیت اشتغالزایی پنج هزار نفری در منطقه قابل اغماض نیست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آیتالله رئیسی، امروز با سفر به شهرستان تایباد خراسان رضوی در این منطقه ویژه اقتصادی در مرز ایران و افغانستان حاضر شد و ضمن بازدید از منطقه در جریان مسائل و مشکلات گذرگاه مرزی دوغارون قرار گرفت.
رئیس دستگاه قضا همچنین در جریان بازدید از مرز گفت: انتظار مقام معظم رهبری در سال جاری بیش از سالهای گذشته است و در سال ۱۴۰۰ همه باید تصمیم بگیرند کار جدی و متفاوت در راستای رونق تولید در کشور انجام دهند.
سید ابراهیم رئیسی، مرز دوغارون را یک مرز بااهمیت دانست و افزود؛ این منطقه مرزی، هم دارای اهمیت ویژه اقتصادی است و هم امنیتی و از هر دو جهت باید مورد دقت قرار بگیرد تا مورد تهدید واقع نشویم.
وی گفت: وضعیت ورود اتباع خارجی به کشور و خروج آنها در این مرز باید قانونمند و ضابطهمند باشد و زیرساختهای موجود برای اجرای این ترددها لازم است ترمیم و بازسازی شود.
رئیس دستگاه قضا به اهمیت بالای ارتباط ایران با کشورهای منطقه و بهویژه همسایگان اشاره کرد و افزود؛ تعامل سازنده اقتصادی با دنیا جزء سیاستهای مهم نظام است و روانسازی کارها در این مرز کمک به تولیدکننده و صادرات و واردات میکند.
رئیسی در ادامه در جمع مسئولین محلی و منطقه و استاندار خراسان رضوی در شورای تأمین تایباد تأکید کرد: تولیدکنندگان و صادرکنندگان نباید گرفتار پیچوخمهای اداری شوند و با کنترل دقیق و قانونمند در ترخیص کالا باید سرعت داده شود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به احیا و بازگشت به چرخه تولید ۱۰۰۲ کارخانه و واحد تولیدی طی سال گذشته با اقدام قضایی و کمک و همراهی دولت و دستگاههای متولی امر تأکید کرد در سال جدید باید موانع صادرات و مراودات اقتصادی در همه نقاط استراتژیک مرزی یکبهیک برطرف شود و شاهد قفلشکنی از برخی موانع گشایش اقتصادی در این مناطق مهم باشیم
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از اظهارات خود به ترانزیت کالا بهصورت مستقیم از کشور به افغانستان اشاره کرد و گفت: گمرک و مرزبانی باید دقت کنند با پوشش ترانزیت کالا، قاچاق کالا صورت نگیرد اگر این کار انجام شود این قاچاق سازمانیافته است و باید جلوی آن را گرفت و در سالی که مزین به نام تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی ها است نباید قاچاق کالا مانع تولید باشد و باید به آن حساس بود.
رئیس قوه قضائیه به عقبماندگی ۱۰ ساله اجرای مصوبه منطقه ویژه اقتصادی دوغارون اشاره کرد و افزود؛ با توجه به اقدامات خوب اخیر استانداری در این منطقه و ظرفیت اشتغالزایی پنجهزارنفری تعلل درراه اندازی هر چه سریعتران با توجه به تأخیر قبلی جایز و قابلاغماض نیست.
رئیسی تأکید کرد: خیلی از استانها به دنبال تصویب منطقه ویژه هستند، اما در این منطقه مجلس قانون فعالیت را مصوب کرده و باید پیگیری لازم انجام شود تا باعث رونق تولید و ایجاد اشتغال منطقه ودر این راستا باید کار جهادی انجام شود تا مشکل بیکاری در منطقه هم بهسرعت مرتفع شود.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ماشینهای توقیفی نباید در پارکینگهای گمرکات معطل بمانند و باید هر چه زودتر کار ترخیص و یا وضعیت آنها تعیین تکلیف شود.
رئیسی با تأکید بر لزوم بهکارگیری دیپلماسی اقتصادی افزود؛ اولویت نظام، ارتباط جدی و مؤثر با کشورهای منطقه و همسایگان است و دیپلماسی اقتصادی فعال میتواند هم در داخل رونق تولید ایجاد کند و هم در منطقه به توسعه روابط اقتصادی بینجامد و شناسایی و حل مشکلات و فعال شدن ظرفیتها با دیپلماسی اقتصادی ممکن خواهد شد.
وی مرز دوغارون را یکی از فعالترین مرزهای کشور دانست و گفت؛ کار مردم نباید معطل سیستم اداری باشد و با مراقبت و حساب کشی، باید کار مردم تسهیل شود و با نگاهی که در استان است بسیاری از گرهها درحالیکه باز شدن است و کارهای اساسی که در مرز انجام میشود در تحقق شعار سال نقشآفرین است.
رئیس دستگاه قضا یکی از جلوههای مهم این منطقه را زندگی مردمان شیعه و اهل سنت در کنار هم دانست و افزود؛ وحدت و انسجام، زمینه مهم توسعه در منطقه است و نقش علما و فرهیختگان در این زمینه بسیار برجسته است.
رئیسی تأکید کرد: اساساً در هر منطقه وحدت میتواند عامل رشد و توسعه باشد و درگیر شدن با مسائل بیاهمیت میتواند اقدامات مؤثر به نفع مردم را خنثی کند.
انتهای پیام/4159/
انتهای پیام/