دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 اسفند 1399 - 12:00
تحلیلگر آمریکایی:

اتهام تهدید هسته‌ای علیه ایران شیادی است/ سیاستمداران آمریکایی برده ساختار سیاسی صهیونیست‌ها

یک تحلیلگر و روزنامه‌نگار آمریکایی معتقد است ایران به‌هیچ‌وجه تهدیدی برای هیچ کشوری مخصوصاً آمریکا به‌حساب نمی‌آید و هیاهوی رسانه‌ای تل‌آویو و واشنگتن علیه تهران چیزی نیست به‌غیراز شیادی.
کد خبر : 570092
بایدن

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، فیلیپ ویس سردبیر و بنیان‌گذار وب‌سایت خبری تحلیلی موندوویس در مقاله‌ای که اخیراً منتشر شده می‌گوید روزی فرا خواهد رسید که تاریخ‌نگاران احساس تأسف کنند آن‌هم به خاطر کتمان یک حقیقت که برای 20 سال به‌عنوان بخش عمده‌ای از سیاست خارجه روسای جمهور ایالات‌متحده برجسته شده بود و چیزی نبود به‌جز مقابله با ایران، کشوری که هزاران کیلومتر با آمریکا فاصله دارد، هیچ‌وقت به آمریکا حمله نکرده است، سلاح هسته‌ای ندارد، سهمی عظیمی در تمدن باستانی دارد.


آمریکا اسیر جنگ سرد اسرائیل علیه ایران شده است


وی ادامه می‌دهد که هیچ فرد آمریکایی در ایران منافع ندارد که تابحال چهار رئیس‌جمهور ایالات‌متحده حجم عظیمی از سرمایه سیاسی کشور را روی مسئله ایران هزینه کرده‌اند. پاسخ به این مسئله بسیار ساده است. این منافع اسرائیل است که آمریکا را وادار ساخته ایران را به‌عنوان یک تهدید ذاتی ببیند. همین موضوع آمریکا را شدیداً درگیر جنگ سرد اسرائیل علیه ایران کرده است و تهران را تهدیدی برای صلح جهانی قلمداد می‌کند، اما در مقابل تبعیض سازمان‌یافته اسرائیلی‌ها علیه فلسطینی‌ها سکوت می‌کند. بله همین موضوع است که به‌وسیله بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل به خدمت گرفته‌شده تا با دشمن سازی غیرواقعی و لاف نزدیکی به رؤسای جمهور آمریکا در قدرت باقی بماند و به خاطر رسوایی‌های مالی به زندان نیفتد.


ویس می‌افزاید: سناتور رابرت منندز و سناتور لیندسی گراهام دو نوکر اسرائیل یک نامه به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نوشتند که ادعاهای غیرقابل‌تصوری را در بر داشت. این دو در نامه خود نوشتند: سوای برنامه هسته‌ای، تهدید ایران علیه امنیت ایالات‌متحده و بین‌الملل ادامه دارد.



این منافع اسرائیل است که آمریکا را وادار ساخته ایران را به‌عنوان یک تهدید ذاتی ببیند



وی افزود گروه لابی‌گر صهیونیستی آیپک هم در توییتی همان حرف‌های بیهوده را بیان کرد اما به‌گونه‌ای دیگر. آیپک نوشت: عزم ایران برای بی‌ثباتی بیشتر منطقه غرب آسیا، تولید تسلیحات هسته‌ای و تولید موشک‌های بالستیک جهان را به درگیر شدن در جنگ نزدیک می‌کند.


لابی آیپک


ویس ادامه می‌دهد که متأسفانه جو بایدن هم به دلیل فشار حامیان اسرائیل موضوعش در قبال ایران خصمانه است. روزنامه پولیتیکو در یکی از شماره‌های خود نوشت: اگر بایدن فکر می‌کند که می‌تواند بدون مشاوره با رابرت منندز سناتور نیوجرسی در خصوص سیاست خارجه تصمیم بگیرد وی تصور اشتباهی از اوضاع دارد.


به گفته ویس در نگاه منندز وقتی در خصوص وندی شرمن گزینه بایدن برای معاونت وزیر خارجه صحبت می‌کرد، مشخص شد که برای او ایران از روسیه مهم‌تر است. شرمن به روند مذاکرات هسته‌ای با ایران یا برجام کمک کرد اما منندز در سخنرانی‌اش گفت: بازگشت به برجام بدون اقدامات منسجم برای غلبه بر دیگر فعالیت‌های بی‌ثبات کننده و خطرناک ایران کافی نخواهد بود.


ویس افزود البته که این تفکر احمقانه است. توافق با ایران یک برنامه موفق و کامل بود که دولت اوباما انجام داد و راهی است به‌سوی روابط دوستانه و عادلانه با ایران. سال‌ها طول کشید تا اوباما توانست به این توافق دست یابد و حال نه‌تنها به‌وسیله دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق تخریب شد بلکه توسط دموکرات‌های محافظه‌کاری مثل منندز هم با مخالفت روبرو است.


وی افزود که لابی آیپک در حال سوءاستفاده از دموکرات‌هاست تا بایدن را به‌سوی تقابل با ایران سوق دهد و متأسفانه تلاش آن‌ها هم خوب کارکرده است. دیلان ویلیامز مدیر وکلای مدافع گروه چپ‌گرای حامی اسرائیل در واکنش به نامه‌ای که به بایدن نوشته شد اعلام کرد: ما می‌دانیم که آیپک پشت پرده نگارش این نامه به بایدن بوده.


سیستم سیاسی و رسانه‌ای آمریکا مکرراً در حق ایران شیادی می‌کند


ویس ادامه داد جای افسوس دارد که سیستم سیاسی و رسانه‌ای آمریکا مکرراً در حق ایران شیادی می‌کند. مدتی قبل برنامه تلویزیونی 60 دقیقه فیلمی پخش کرد که دربرگیرنده حملات به سربازان آمریکایی در عراق بود و آن حمله را به نیروهای نیابتی ایران نسبت داد و نیز این‌گونه حملات را توهین به عزت ملی آمریکایی‌ها دانست اما هیچ اشاره‌ای به اینکه اصلاً چرا نیروهای آمریکایی در عراق هستند نکرد چه رسد به اینکه از اشغال عراق سخن بگوید.



لابی آیپک در حال سوءاستفاده از دموکرات‌هاست تا بایدن را به‌سوی تقابل با ایران سوق دهد و متأسفانه تلاش آن‌ها هم خوب کارکرده است



وی ادامه می‌دهد: من یک فیلسوف سیاستمدار نیستم اما آسیب‌پذیری دموکراسی پیشرفته بر پایه گردش اطلاعات که تن به چنین هیاهوی رسانه‌ای می‌دهد نشان از عیب عمیق در ساختار جامعه فعلی ما دارد. به همین دلیل است که جامعه ما و در نهایت سیاستمداران ما برده چنین ساختاری شده‌اند و بدون دلیل منطقی دشمن ایران شده‌اند.



باب منندز

سناتور رابرت منندز


ویس این‌گونه ادامه داد: بنابراین مخالفت دیرینه و همیشگی علیه کشورهایی خاص و همدردی و موافقت با بعضی دیگر باید از این ساختار دور انداخته شود و احساس دوستی و عدالت باید به‌جای آن قرار گیرد.


وی این سؤال را مطرح کرد که چرا وقتی دولت اسرائیل با چیزی مخالف است آمریکا باید به آن توجه کند و موضع مشابه بگیرد یا وقتی‌که بیل کلینتون رئیس جمهور سابق آمریکا پس از دیدار با بنیامین نتانیاهوی لجباز عصبانی شد چه چیزی باعث شده که وی این‌گونه واکنش نشان دهد؟


ویس این‌گونه نتیجه گرفت که به نظر می‌آید بایدن هم می‌خواهد فرد دیگری بجای نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل شود شاید نفر جدید موضع محتاطانه‌تری در خصوص روابط بین آمریکا و ایران داشته باشد.


انتهای پیام/4155/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب