دولت ادای حمایت از مردم را در میآورد/ واعظی دخالت دولت در نرخ ارز را برملا کرد
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در جریان رسیدگی لایحه بودجه 1400 توسط مجلس شنیده شد که مجلس پایه نرخ ارز را بر روی 17 هزار و 500 تومان قرار داده و عبدالناصر همتی در واکنشی هیجانی گفت که تعیین نرخ 17 هزار و 500 تومان به ازای هر دلار را به صلاح کشور نمیداند چراکه منجر به رشد پایه پولی و نقدینگی در کشور میشود. علاوه بر مدیرکل بانک مرکزی، اسحاق جهانگیری هم دست به کار شد و در این رابطه با ضرورت ارز 4200 تومانی به مقام معظم رهبری نامه نوشت.
واکنش گسترده دولتیها نسبت به نرخ ارز 17 هزار و 500 تومانی در شرایطی صورت گرفت که پیش از این کمیسیون تلفیق به صراحت اعلام کرده بود این نرخ ارز در سال آینده صرفاً نرخ سامانه معاملات الکترونیکی (ETS) است و ارتباطی به نرخ ارز ترجیحی ندارد. اما با این وجود کمیسیون تلفیق راه تعامل را پیش گرفت و از مصوبه کمیسیون تلفیق در رابطه با نرخ ارز چشمپوشی کرد.
مدت کوتاهی از هجمه کابینه دولت دوازدهم نسبت به نرخ ارز 17 هزار و 500 تومانی و تبعات آن در مورد تورم نگذشته بود که دم خروس بیرون زد و رئیس دفتر رئیسجمهور به صراحت از نقش دولت در افزایش نرخ ارز خبر داد. محمود واعظی گفت که نرخ دلار را به 27هزار تومان افزایش دادیم تا بتوانیم کشور را مدیریت کنیم.
حال دولتی که میگفت مجلس با نرخ ارز 17 هزار و 500 تومانی در سال آینده به دنبال رشد نقدینگی و در نهایت تورم است و با این قبیل اظهارنظرات جلوی تصویب مصوبه کمیسیون تلفیق در صحن را گرفت، به نقش خود در افزایش نرخ دلار و به ازای آن تورم 48 درصدی اعتراف کرد.
در میان کشوقوسها در مورد نرخ ارز «تناقض» یکی از نکات مهم در نوع برخورد و رفتار دولت با مجلس است. همچنانکه «مجتبی رضاخواه» در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا گفت: رفتار دولت با مجلس متناقض است. دولت برخی جاها ادای حمایت از منافع مردم را در میآورد اما سهواً از زیر زبانشان در میرود که چه سیاستهایی را اجرایی کردهاند. طبیعی است که اگر مجلس تلاش میکرد اثبات کند خود دولت نرخ ارز را با رقم بسیار بالا تنظیم میکند، کار بسیار سختی بود اما منشی رئیسجمهور این کار را انجام داده است.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار میرود که دولت در چند سال آینده نرخه ارز را به نفع مردم تصحیح کند و همانطور که شعار میدهد، عمل هم کند.
رضاخواه در رابطه با راههای کنترلی مجلس برای جلوگیری از رانت در ارز 4200 تومانی در سال آینده تصریح کرد: برای اینکه اختصاص ارز 4200 تومانی در سال آینده، مشمول پرداخت رانت به برخی نورچشمیها نشود، مواردی را مصوب کردیم. به این ترتیب که اگر دولت میخواهد ارزی را تخصیص دهد باید کالا متناسب با قیمت همان ارز به دست مردم برسد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نمیشود گفت که ارز 4200 به واردکنندگان تخصیص پیدا کند و از آن طرف کالا ارز 20 هزار تومانی به دست مصرفکننده برسد. بنابراین راهکارهای نظارتی را هم برعهده دولت گذاشتیم که اگر ارز 4200 تومانی تخصیص میدهد باید نظارت را هم تقویت کند.
رضاخواه در مورد نقش مجلس برای نظارت بر رفتار دولت در تعیین قیمت ارز خاطرنشان کرد: تنظیم قیمت ارز در اختیار بانک مرکزی است و مجلس در تنظیم قیمت ارز ورود مستقیم ندارد اما مجلس میتواند از ابزارهای نظارتی خود در این زمینه استفاده کند و این مورد را در بودجه در نظر گرفتیم.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص ورود مجلس به مسئله ارز 27هزار تومانی یادآور شد: سیاستهایی که مجلس برای تنظیم قیمت ارز در نظر گرفته همان منجر به این میشود که قیمت ارز در بازار کاهش پیدا کند.
انتهای پیام/4158/
انتهای پیام/