چرا بعضی اوقات خوابهای تکراری میبینیم؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یک فرد عادی یک سوم از عمر خود را در خواب سپری میکند. وقتی در خواب هستیم گرچه بدن مان استراحت میکند، اما در همان زمان مغز به شدت در تکاپو است تا بدن را برای روز بعد آماده کند. در همین حالت است که خوابها رخ میدهند و این خوابها چه دوست شان داشته باشیم و چه نه، ممکن است دوباره و چند باره تکرار شوند.
اگر خوابهای تکراری میبینید باید بدانید که تنها نیستید
اگر یک خواب به خصوص هست که بارها آنها را دیده اید مأیوس نشوید. تحقیقات نشان داده ۳۵ درصد از کودکان (سنین پیش از نوجوانی) و ۶۰ تا ۷۵ درصد از نوجوانها و افراد بزرگسال خواب تکراری میبینند. این اتفاق گرچه در هر مقطعی از زندگی میتواند رخ دهد، اما بر اساس تحقیقات تزدییک به ۴۰ درصد افراد از دوران کودکی خواب تکراری میبینند و در حدود ۱۵ درصد افراد نیز این امر از دوران بزرگسالی آغاز میشود.
یک نظرسنجی نشان داد اغلب خوابهای تکراری این دربارهی این ۵ مورد هستند:
سقوط
تعقیب شدن
بازگشت به مدرسه
آماده نبودن برای امتحان یا یک رویداد مهم
پرواز کردن
اغلب این خوابها احساسات منفی و اضطراب ایجاد میکنند. تحقیقات نشان داده کسانی که از سطح پایینی از سلامت ذهنی و روانی برخوردارند بیشتر مستعد دیدن چنین خوابهای تکراری هستند.
ممکن است بازتابی از احساسات تان باشند
دیدن خواب آماده نبودن برای امتحان امری رایج در میان دانش آموزان و دانشجویان محسوب میشود، به خصوص در بازهی برگزاری امتحانات. مغز با این روش فشار فیزیکی و روانی که یک دانش آموز ممکن است احساس کند را بازسازی میکند. دیدن خواب سقوط میتواند به ترسها و احساس عدم امنیت روانی مربوط باشد که نسبت به یک موقعیت خاص وجود دارد. دیدن خواب افتادن دندان هم میتواند از دشوار بودن ابراز کردن خود برای یک شخص خجالتی حکایت داشته باشد.
شاید معنایشان این باشد که مشکل حل نشدهای دارید
نظریه پردازان گمان میکنند میان خوابهای تکراری و مشکلات حل نشدهی زندگی فرد ارتباط وجود دارد. البته برخی هم گمان میکنند این خوابها را زمانی میبینیم که سعی داریم از پس ضربههای روحی گذشتهی خود بربیاییم. به گفتهی کارشناسان خوابهای تکراری میتوانند آرزوها یا ترسهای پنهان ما یا به کلی چیز دیگری مانند نیاز به آشتی کردن با یک دوست باشند.
با توجه به آنکه خوابهای تکراری منفی معمولاً بر اثر اضطراب به وجود میآیند، بهترین راه برای حل این مشکل رفع اضطراب است. جدا از حل مشکلاتی که باعث و بانی کابوسهای شبانهی شما هستند، توجه به عواملی همچون داشتن خواب کافی، خوابیدن در شرایط مناسب و داشتن یک زندگی و رژیم غذایی متعادل هم اهمیت دارد. اگر دیدن این خوابها اثر منفی بر بهزیستی کلی شما گذاشته، مراجعه به روانپزشک یا متخصص خواب هم میتواند کمک کننده باشد.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/
انتهای پیام/