ماه عامل تعیین کننده الگوی خواب برای انسانها
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نوریج ساینس، تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد قمر زمین روی الگوی خواب انسانها تأثیر میگذارد. بر اساس این مطالعات مردم تمایل دارند بیش از طلوع طلوع ماه کامل در نیمههای شب بخوابند و صبح نیز بعد از غروب این سیاره بیدار شوند.
یکی از دلایلی که برای شیوه تعیین این الگوی خواب بیان شده تابش نور ماه است. یعنی مغز انسان ترجیح میدهد کمترین نور را از ماه دریافت کرده و در زمان اوج تابش در خواب باشد. از همین رو در شهرهایی که منابع نور فراوان است و روشنایی زیادی در معابر وجود دارد مردم زندگی شبانه بیشتری دارند. در واقع نور نوعی انرژی کاذب در انسان ایجاد کرده و زمینه فعالیت مضاعف مغز را فراهم میکند.
اگرچه الگوی خواب انسانها در مناطق مختلف کره زمین باتوجه به مدت طلوع و غروب ماه و همچنین میزان روشنایی معابر عمومی متفاوت است ولی در حالت کلی همه مردم به خواب در محیط تاریک نیاز دارند. به نظر میرسد چنین ویژگی در نهاد انسان وجود دارد و از نسل اولیه انسانها تا بشر امروزی منتقل شده است. تا کمتر از 200 سال بیش مردم بخشهای مختلف دنیا برای تنظیم خواب خود به وضعیت ماه در آسمان توجه میکردند و اکنون نیز همچنان قمر زمین بر خواب انسان تأثیرگذار است.
خواب اثر زیادی بر سلامتی انسان میگذارد و کمبود و کیفیت پایین خواب شبانه زمینه بیماریهای روحی و جسمی را فراهم میکند. بدون شک اطلاعات بهدست آمده در مورد تأثیر ماه بر خواب به پروژههای تحقیقاتی در آینده کمک شایانی میکند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/