نگاهی به شکارچیان سیمرغ در جشنواره سی و نهم فیلم فجر/سیمرغها در دام «یدو» افتادند، سر7 فیلم بی کلاه ماند!
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از ستاد اطلاعرسانی جشنواره فیلم فجر، جشنواره فجر 39 در حالی برگزیدگان خود را شناخت که شانزده فیلمی که در بخش مسابقه سودای سیمرغ اکران شدند، همه فیلمهایی بودند که در بخشهای مختلف کاندیدا داشتند.
فیلمهای «یدو» با پنج سیمرغ و یک دیپلم افتخار، «بیهمهچیز» با پنج سیمرغ، «ابلق» با چهار سیمرغ، «زالاوا» با سه سیمرغ و یک دیپلم افتخار، «تکتیرانداز» و «روشن» هرکدام با دو سیمرغ و دو فیلم «مامان» و «روزی روزگاری آبادان» با یک سیمرغ، آثار موفق این دوره از جشنواره بودند. فیلم «مصلحت» نیز با یک دیپلم افتخار در کنار آثار موفق این دوره قرار گرفت.
«یدو» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح در ژانر دفاع مقدس ساخته شده است و با 13 نامزدی پیشتاز دریافت جوایز بود. این فیلم در بخشهای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین نقش اول زن، بهترین نقش اول مرد،بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین، بهترین موسیقی متن، بهترین صداگذاری، بهترین صدابردار، بهترین طراحی صحنه، بهترین چهرهپردازی و جلوههای ویژه میدانی کاندیدا شد که از این میان سیمرغ بلورین بهترین صدابردار، بهترین صداگذار، بهترین فیلمبرداری، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن را از آن خود کرد.
بیشتر بخوانید:
ستاره پسیانی در روزهای فیلمبرداری برایم مادری کرد
فیلم «بی همهچیز» آخرین ساخته محسن قرایی در مقام کارگردان است که به تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی تولید شده است. این فیلم که جزو پنج فیلم پرمخاطب سی و نهمین جشنواره فیلم فجر قرار گرفت. فیلم در شاخههای جلوههای بصری، طراحی لباس، طراحی صحنه، صدابرداری، صداگذاری، موسیقی متن، تدوین، فیلمبرداری، نقش مکمل مرد، نقش اول مرد، فیلمنامه اقتباسی، کارگردانی و بهترین فیلم کاندیدا شده و جوایز بهترین طراحی لباس، بهترین موسیقی متن، بهترین تدوین، بهترین فیلمنامه اقتباسی و جایزه ویژه هیئت داوران را کسب کرد.
فیلم «زالاوا» نخستین ساخته ارسلان امیری، به تهیهکنندگی روحالله و سمیرا برادری که در 10 شاخه طراحی لباس، صدابرداری، صداگذاری، فیلمبرداری، نقش مکمل مرد، نقش اول مرد، فیلمنامه اقتباسی، کارگردانی، بهترین فیلم و کارگردانی اول نامزد دریافت جایزه شده بود نیز یکی از فیلمهای موفق این دوره بود. «زالاوا» دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری ، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، بهترین کارگردان فیلم اولی و بهترین فیلمنامه را به دست آورد.
فیلم «ابلق» آخرین ساخته نرگس آبیار به تهیهکنندگی محمدحسین قاسمی هم در 9 شاخه جلوههای بصری، چهرهپردازی، طراحی صحنه، صدابرداری، نقش مکمل زن (برای دو بازیگر زن)، نقش اول زن، کارگردانی و بهترین فیلم نامزد دریافت جایزه شد که توانست سیمرغ بلورین بهترین جلوههای بصری، بهترین چهرهپردازی، بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کند.
فیلم «روشن» به تهیهکنندگی و کارگردانی روحالله حجازی در بخشهای بهترین جلوههای ویژه میدانی، بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلمبرداری و بهترین نقش اول مرد نامزد شد که توانست جایزه بهترین فیلمبرداری و نقش اول مرد را به دست بیاورد.
فیلم «تکتیرانداز» ساخته علی غفاری و تهیهکنندگی ابراهیم اصغری هم در بخشهای بهترین جلوههای ویژه میدانی، بهترین صدابردار و بهترین صداگذار کاندیدا شده بود که توانست در بخش جلوههای ویژه میدانی و بهترین فیلم از نگاه ملی سیمرغ بلورین دریافت کند.
فیلم «روزی روزگاری آبادان» اثر حمیدرضا آذرنگ به تهیهکنندگی عبدالله اسکندری و علی اوجی نیز در بخشهای طراحی صحنه، صداگذاری، فیلمبرداری، نقش مکمل زن، نقش اول مرد، فیلمنامه اقتباسی و کارگردانی اول نامزد دریافت جایزه بود که توانست جایزه بهترین طراحی صحنه را بگیرد.
فیلم «مامان» ساخته آرش انیسی نیز در پنج شاخه نقش مکمل مرد، نقش اول مرد، نقش اول زن، فیلمنامه و کارگردانی اول نامزد دریافت جایزه شد. این فیلم که تهیهکنندگی آن به عهده مجید برزگر بود، توانست جایزه بهترین نقش اول زن را از آن خود کند.
«مصلحت» ساخته سیاوش سرمدی و به تهیهکنندگی محمدرضا شفاه در بخشهای طراحی لباس، طراحی صحنه، موسیقی، تدوین، نقش مکمل مرد، نقش اول زن و کارگردانی نامزد شد و توانست دیپلم افتخار بهترین کارگردان فیلم اول را از آن خود کند.
فیلمهای «ستاره بازی»، «شیشلیک»، «خط فرضی»، «گیجگاه»، «رمانتسیم عماد و طوبا»، «تی تی» و «منصور» هفت فیلمی بودند که علیرغم کاندیدا شدن در بخشهای مختلف موفق به دریافت هیچ جایزهای نشدند.
برگزیدگان سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در یک نگاه:
بهترین فیلم از نگاه تماشاگران: «ابلق»
بهترین فیلم از نگاه ملی: «تک تیرانداز»
بهترین فیلم: «یدو»
بهترین کارگردانی: مهدی جعفری برای «یدو»
جایزه ویژه هیئت داوران: محسن قرایی برای «بی همه چیز»
بهترین فیلمنامه: آیدا پناهنده و ارسلان امیری و تهمینه بهرام برای «زالاوا»
بهترین کارگردان اول: ارسلان امیری برای «زالاوا»
دیپلم افتخار: حسین دارابی برای «مصلحت»
بهترین فیلم اول: «مامان» به کارگردانی آرش انیسی
بهترین بازیگر نقش اول زن: رویا افشار برای فیلم «مامان»
دیپلم افتخار: ستاره پسیانی برای فیلم «یدو»
بهترین بازیگر نقش اول مرد: رضا عطاران برای فیلم «روشن»
بهترین بازیگر مکمل زن: گلاره عباسی برای فیلم «ابلق»
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: پوریا رحیمی سام برای فیلم «زالاوا»
بهترین فیلمبرداری: مرتضی نجفی برای فیلم های «روشن» و «یدو»
دیپلم افتخار: محمد رسولی «زالاوا»
بهترین تدوین: عماد خدابخش برای «بی همه چیز»
بهترین موسیقی متن: حامد ثابت برای «بی همه چیز»
بهترین صداگذار: امیرحسین قاسمی برای «یدو»
بهترین صدابردار: رشید دانشمند برای «یدو»
بهترین طراحی صحنه: سهیل دانش اشراقی برای «روزی روزگاری آبادان»
بهترین طراحی لباس: مارال جیرانی برای «بی همه چیز»
بهترین چهرهپردازی: ایمان امیدواری برای «ابلق»
بهترین جلوههای ویژه بصری: فرید ناظر فصیحی برای «ابلق»
بهترین جلوههای ویژه میدانی: ایمان کرمیان برای فیلم «تک تیرانداز»
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/