«روزی روزگاری آبادان» تجربه شیرین همکاری با الگوهای بازیگری من بود/ درک ویرانگری جنگ در چند سکانس
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، فیلم سینمایی «روزی روزگاری آبادان» به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ و تهیهکنندگی علی اوجی و عبدالله اسکندری از جمله آثاری بود که در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
مضمون اولین تجربه فیلمسازی آذرنگ مربوط به پدیده جنگ است. داستان این فیلم در آبادان سال 1381 میگذرد. جایی که خانواده پنج نفره «مصیب چرخیده» (محسن تنابنده) در آخرین روز سال مشغول خرید شب عید هستند، اما به دلیل حال بد مصیب که ناشی از گرفتاری او به مواد مخدر است، کشمکشی بین آنها درمیگیرد. «خیری» (فاطمه معتمدآریا) مادر خانواده است که تلاش میکند این درگیری ها را حل و فصل کند، اما اتفاقی غیرمنتظره آنها را غافلگیر میکند و....
بیشتر بخوانید:
آذرنگ:میدانستم که در مدیوم سینما وارد راه سختی میشوم
الهام شفیعی در این فیلم نقش «سهیله» دختر نوجوان خانواده را ایفا میکند. «روزی روزگاری آبادان» اولین تجربه حضور این بازیگر جوان تئاتر در کارهای تصویری است. او توانست در همین تجربه اول، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر شود. سیمرغی که البته به گلاره عباسی بازیگر فیلم «ابلق» رسید.
الهام شفیعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با ابراز خرسندی از حضور در فیلم «روزی روزگاری آبادان» گفت: قطعاً این از خوششانسی من بود که در اولین تجربه حرفهای در سینما با کسانی کار کنم که الگوها و اساتید من هستند. آقای آذرنگ از بازیگران و کارگردانان شناخته شده تئاتر هستند و من هم کار خودم را از تئاتر شروع کردهام. آقای تنابنده که از بازیگران موفق سینما و تلویزیون در یک دهه اخیر هستند و توانایی و کارنامه خانم معتمدآریا هم که دیگر نیازی گفتن ندارد. این عزیزان در کنار سایر عوامل سازنده «روزی روزگاری آبادان» باعث دلگرمی من به عنوان یک بازیگر جوان و تازهکار در سینما شدند و یک تجربه شیرین را رقم زدند.
وی اظهار کرد: باید به همراهی و مادری خانم معتمدآریا به طور ویژه اشاره کنم. راهنماییهای ایشان در زمان تمرین و فیلمبرداری خیلی به من کمک کرد و باعث شد تا در جریان تولید در آرامش باشم و اینگونه هم ظرایف و ریزه کاریهای بازیگری را یاد بگیرم و هم حال خوبی داشته باشم.
بازیگر فیلم سینمایی «روزی روزگاری آبادان» افزود: اگر خروجی این فیلم یک اثر دیدنی از آب درآمده و بازی من هم توانسته نظر هیئت داوران را به خود جلب کند به خاطر همین آرامش است که این اساتید برای من فراهم کردند تا احساس نکنم که این فیلم اولین تجربه من است.
شفیعی گفت: «روزی روزگاری در آبادان» به زمینهها و پیامدهای جنگ و تأثیر آن بر روابط انسانی و خانوادگی میپردازد. من متولد دهه هفتاد هستم و هر آن چه که از جنگ تحمیلی میدانم ناشی از شنیدهها و خواندههاست و این دوران را تجربه نکردهام. قطعاً دیدن و تجربه شخصی این دوره چه در مناطق جنگی و چه در فضای پشت جنگ با حضور در یک اثر هنری مرتبط با آن متفاوت است. با این حال در برخی سکانسها تعلیق، دلشوره و فشار روحی ناشی از ویرانگری جنگ را تا حد زیادی حس کردم.
وی افزود: با خودم میگفتم که اگر این صحنه در واقعیت رخ میداد و تو و خانوادهات این لحظه را زیست میکردید چقدر سخت بود. این فضا و شرایط زندگی مردم آبادان از من خیلی دور بود، اما با کمک آقای آذرنگ توانستم تا حدی به آن برسم.
نامزد سیمرغ بلورین سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر درباره برنامه کاری آینده خود نیز گفت: دوست دارم تئاتر را به شکل حرفهای ادامه دهم. تئاتر برایم لذتی دارد که وصفشدنی نیست. نمیدانم چه پیش میآید. تا جایی که بتوانم تلاش میکنم که بیشتر یاد بگیرم و بقیه موارد را به خواست خدا و سرنوشت میسپارم. «روزی روزگاری آبادان» گام اول و مهم برای من بود و خوشحالم که این تلاش هم دیده شد.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/