اندیشه آیتالله مصباح یزدی درباره فرهنگ اسلامی منحصربهفرد بود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، مراسم چهلمین روز درگذشت آیتالله مصباح یزدی با حضور حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و زهرا مصباح یزدی، عضو هیئت علمی واحد تهران شمال و فرزند این عالم جلیلالقدر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد.
در این مراسم حمیدرضا خالدی، رئیس واحد تهران شمال، اعضای هیئت رئیسه و تعدادی از اساتید، کارکنان و دانشجویان حضور داشتند.
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این جلسه به بیان سخنانی با موضوع عملکرد ایشان در حوزه تمدن اسلامی و تمدنسازی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه تمدن اسلامی، تمدنی بسیار جامع، گسترده و کامل است، افزود: رد نظریه وجود تمدن اسلامی کار افرادی است که یا جاهل و نادان هستند یا نگاه و نظر آنها به جاهایی دیگر است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص نقش آیتالله مصباح یزدی در بحث فرهنگ و تمدن اسلامی گفت: همین بس که رهبر انقلاب بهعنوان یک صاحبنظر بزرگ در مباحث فرهنگی و تمدن اسلامی شناخته شده است، نقش آیت الله مصباح را در بحث تمدن و فرهنگ اسلامی بسیار منحصر به فرد خواندهاند.
جهانبینی غربی را از آیتالله مصباح آموختیم
آقاتهرانی با بیان اینکه ما جهانبینیهای غربی و آشنایی با نظرات متفکران غربی و نقد آنها را از حضرت علامه مصباح یزدی آموختیم، گفت: ایشان مباحث خداشناسی، هستیشناسی، انسانشناسی و اخلاق را بهعنوان علوم پایه انسانی تدریس میکردند.
وی افزود: استاد مصباح 12 نفر از شاگردان خود را که بنده نیز در آن جمع بود، به کانادا فرستاد و گفت که در هر رشتهای که به تبلیغ رفتید، شیوه تحقیق آنها را بیاموزید تا وجه اختلاف یا وجه وحدت خود را با آنها بدانیم. ایشان معتقد بودند که در تضارب افکار است که فکر سوم پدید میآید و اگر این تضارب آرا نباشد به افکار و آرای درست نخواهیم رسید.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان خاطرهای درباره نوع نگاه علمای دینی به دانش آیتالله مصباح گفت: یک روز ما خدمت آیتالله سیدعزالدین زنجانی رسیدیم و گفتیم که بنا داریم یک دوره تربیتی را برگزار کنیم و مباحث و مبانی آن را زیر نظر آیتالله مصباح تدوین کرده ایم و آمدهایم تا نظرات شما را هم لحاظ کنیم که ایشان فرمودند که من روی نظر آیتالله مصباح هیچ نظری ندارم و در خصوص اعتبار علمی مباحث معارف قرآنی که توسط آیتالله مصباح تدوین شده بود، گفت من به آیهای از قرآن رسیده بودم که پیامبر (ص) در عرصه قیامت میآیند و میگویند خدایا این امت من، قرآن را مهجور گذاشتند اما وقتی کتاب آیتالله مصباح را دیدم یقین حاصل کردم که پیامبر (ص) در قیامت چنین کاری نخواهند کرد، زیرا آیتالله مصباح با این کتاب، قرآن را از هجران درآورده است.
آقاتهرانی طرح ولایت که همان تدوین مبانی و مبادی فکری برای دانشجویان دانشگاهها بود، را از جمله اقدامات آیتالله مصباح خواند و افزود: ما در این طرح گفتیم که دانشجویانی را از هر دانشگاه جمع کنیم و در یک دوره 40 روزه این مبانی را به آنان بیاموزیم. این طرح را که ابتدا با مخالفتهای فراوانی روبرو شد با آموزش چندهزار دانشجو برگزار کردیم و آیت الله مصباح مباحث هستیشناسی، نبوت، ولایت و... را تبیین میکردند.
رهبر انقلاب 63 بار از طرح ولایت تدوین شده توسط آیتالله مصباح حمایت کردهاند
وی با بیان اینکه از ایشان آثار بسیاری برجای مانده است، گفت: مقام معظم رهبری تاکنون حدود 63 بار از طرح ولایت ایشان حمایت کردهاند.
آقاتهرانی با تأکید بر اینکه آیتالله مصباح برای رساندن ما به تمدن اسلامی بیشتر و جدیتر از خیلیها تلاش کردند، گفت: ما شاگردان ایشان بنا گذاشتیم که مکتب اخلاقی علامه مصباح را منتشر کنیم که متأسفانه این سعادت حاصل نشد که در زمان حیات مبارک ایشان این کار را به انجام برسانیم، اما تاکنون حدود 15 جلد آن را منتشر کردهایم.
همچنین زهرا مصباح یزدی، فرزند آیتالله مصباح و از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال به بیان برخی خصوصیات علمی و اخلاقی ایشان پرداخت.
در پایان این مراسم هیئت رئیسه، استادان، کارکنان و دانشجویان واحد تهران شمال با حضور فرزند آیتالله مصباح یزدی از مقام علمی و معنوی این عالم فقید تجلیل کردند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/